Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Nieuws

Vanaf 2025 dagelijkse rechtstreekse trein naar München
op 19 april 2024

Goed nieuws voor wintersporters die komende winter met de trein naar Oostenrijk willen. Door de Nederlandse Spoorwegen is bevestigd dat er vanaf half december 2024 een rechtstreekse ICE gaat rijden tussen Amsterdam en München.

Ongelofelijk: vijf lawines raken stoeltjeslift bij Val Cenis
op 18 april 2024

Het was al bekend: het risico op lawines was groot en de Arcelle stoeltjeslift in het Franse Val Cenis was al sinds vrijdag gesloten.

Lente: in deze skigebieden kun je nu nog skiën!
op 18 april 2024

Nu er veel verse sneeuw is gevallen in de Alpen begint het voor de doorgewinterde wintersporters toch weer te kriebelen. Veel skigebieden hebben na Pasen de skiliften gesloten, maar gelukkig zijn er ook nog genoeg skigebieden die langer open blijven!

Live: nu al een pak sneeuw tot in de dalen
op 17 april 2024

De winterinval is pas net begonnen, maar hij laat zijn tanden al flink zien. Grote delen van Zwitserland en Oostenrijk zijn weer wit, deels zelfs tot in de dalen.

Drie Nederlanders overleden door grote lawine in Ötztal
op 11 april 2024

Een grote lawine in het Oostenrijkse Ötztal heeft donderdag aan drie Nederlanders het leven gekost. De lawine kwam naar beneden in de buurt van Vent en trof in totaal vier personen.

16-jarige Belg raakt ernstig gewond in Via Lattea
op 05 april 2024

Een 16-jarige Belgische skiër verloor gisteren de controle over zijn ski’s en belandde buiten de piste op de Monte Fraiteve, de top die tussen Sansicario Torinese en Sestrière ligt in het skigebied Via Lattea.

Heliski-helikopter stort neer in Zwitserland: drie doden
op 04 april 2024

Op dinsdag 2 april 2024 is een helikopter neergestort op de Petit Combin in het Zwitserse Valais. De helikopter was op weg om een gids en zijn vier klanten naar een heliski afddaling te brengen.

SnowWorld Zoetermeer mondiale middelpunt van duurzaamheidinnovaties
op 04 april 2024

SnowWorld Zoetermeer is woensdag 10 april gastheer voor de officiële presentatie van twee revolutionaire duurzame producten van TechnoAlpin en xelom, een vooraanstaande fabrikant van sneeuwproductietechnologie en elektrische pistenvoertuigen.

Grote lawine bij Zermatt eist drie mensenlevens
op 02 april 2024

Een grote lawine in het Zwitserse Zermatt heeft gisteren een zware tol geëist. Er vielen drie doden en een gewonde. Het ongeluk gebeurde buiten de piste in het deelgebied Riffelberg.

Blikseminslag maakt einde aan skidag in Val Gardena
op 24 maart 2024

Met lenteachtige temperaturen en een zonnetje begon mijn skidag gisteren in Val Gardena. Totdat het weer omsloeg, de bliksem insloeg op het bergstation van de Seceda en we in de stromende regen naar beneden moesten.

Grootste skigebied van Thüringen failliet
op 22 maart 2024

Het skigebied Skiarena Silbersattel in het Duitse Thüringer Wald heeft het faillissement aangevraagd. Het grootste skigebied van Thüringen heeft veel last gehad van de warme winters waardoor de financiële problemen onhoudbaar werden.

Levende skilift in Filzmoos trekt 100 skiërs vooruit
op 19 maart 2024

Het Oostenrijkse skidorp Filzmoos had afgelopen weekend een bijzondere recordpoging. Krachtsporter Martin Hoi probeerde honderd skiërs vooruit te trekken over een afstand van 50 meter waarmee hij het wereldrecord zou verbreken.

Brand in oudste hotel van Avoriaz, 53 gasten geëvacueerd
op 18 maart 2024

Vannacht is er brand uitgebroken in het oudste hotel van Avoriaz, het bekende skidorp in Portes du Soleil. 53 hotelgasten moesten worden geëvacueerd.

Sauerland blikt terug op moeizaam seizoen
op 15 maart 2024

Tot in ieder geval Pasen (en mogelijk nog iets langer) zullen nog enkele liften draaien in het Sauerland. Dat heeft de Wintersport-Arena Sauerland bekendgemaakt.

Skigebied Heiligenblut dreigt helemaal te moeten sluiten
op 13 maart 2024

Het Oostenrijkse skigebied Großglockner Heiligenblut dreigt aan het einde van dit seizoen definitief te moeten sluiten. De huidige exploitanten hebben het pisteaanbod al ingeperkt vanwege tegenvallende bezoekersaantallen en dringen er nu op aan dat de Karinthische overheid een financieel tekort dekt.

Vijf skiërs overleden in Zwitserse Alpen, naar zesde persoon wordt gezocht.
op 10 maart 2024

Update maandagochtend: De politie heeft bekend gemaakt dat ze vijf lichamen geborgen hebben. Naar de zesde persoon wordt nog gezocht.