Sluit deze melding
Menu
Over de NSkiV

De NSkiV is een club actieve, dynamische mensen met een gezamenlijke passie voor de wintersport. Wij zijn als sportbond en dienstverlener dé organisatie voor wintersportend Nederland. Met ongeveer 45 medewerkers en vele vrijwilligers staan wij altijd klaar voor onze circa 100.000 leden, topsporters, recreanten en wintersportorganisaties in Nederland. De Nederlandse Ski Vereniging is opgericht op 8 oktober 1927.

Algemene informatie over de Nederlandse Ski Vereniging
Sport is in de visie van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) een fascinerend fenomeen en wintersport is dat in het bijzonder. Sport is een bundeling van vele aspecten die het leven verrijken. Sport daagt mensen uit grenzen te verleggen en het beste uit zichzelf te halen en kan dromen laten uitkomen.

Sport verbindt individuen en creëert saamhorigheid en trots. Sport laat zich op verschillende wijzen beoefenen: van fanatiek tot puur ter ontspanning. Sport brengt mensen in een omgeving waar wordt stil gestaan bij het moois dat onze natuur te bieden heeft en draagt daarmee bij aan een duurzaam bestaan. Het is onze ambitie om onze passie voor en expertise over wintersport zoveel mogelijk te delen, zodat alle wintersportende Nederlanders hun favoriete sport en/of vakantie plezierig en veilig kunnen beleven.

De NSkiV is primair een sportbond die zich richt op recreatieve, actieve en fanatieke wintersporters (skiërs, snowboarders en langlaufers). De NSkiV ondersteunt en/of begeleidt wintersporters bij de beoefening van hun sport en richt zich daarbij op het verbeteren van de omstandigheden en de infrastructuur, zodat alle wintersporters hun leven lang met plezier (top)sport kunnen bedrijven. Daarnaast organiseert zij voor haar leden zoveel mogelijk voordelen en bijzondere belevingen.

De NSkiV streeft geen winstoogmerk na en handelt vanuit het principe dat de inkomsten die worden gegenereerd worden geïnvesteerd in de kracht van de maatschappelijke betekenis van sport.

Hier vind je meer informatie over de Nederlandse Ski Vereniging.