Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Al ruim 35 jaar partner van de Nederlandse Ski Vereniging! Dankzij a.s.r. verzekeringen, exclusief voor de Nederlandse Ski Vereniging, gaan tienduizenden leden al jaren met een gerust hart op vakantie.

Wintersport academy

mogelijk gemaakt door:

De Wintersport Academy geeft wintersporters meer inzicht in hun fitheid, ervaring en technische bagage. Je kunt thuis/online de eerste stappen zetten, om vervolgens in de sneeuw, in het bos, op een rolbaan of borstelbaan aan de slag gaat om verder te werken aan een optimale voorbereiding op je wintersport. Hoe moet je eigenlijk in een skilift stappen? Hoe maak je de perfecte bocht? Wat zijn de 10 pisteregels precies en wat zijn de meest gemaakte technische fouten? Start met de Wintersport Academy en bereid je voor op de mooiste vakantie van het jaar. Je wintersport begint dus al in Nederland!

Wat is je niveau?

Er is uitgegaan van drie beginsituaties: beginner, gevorderd, expert. Op deze manier krijg je de informatie op je eigen niveau gepresenteerd. Daarnaast is er een speciaal startpunt voor gebruikers die nog nooit op wintersport zijn geweest, maar wel willen starten (en dat laatste kunnen wij ons natuurlijk heel goed voorstellen).

Ik wil beginnen met wintersport

3 hoofdstukken, 18 videos

Je wilt beginnen met wintersport en als je het ons vraagt is dat misschien wel je beste beslissing ooit! Maar voordat het zover is moet je je goed voorbereiden. In dit niveau leggen we je uit wat je kunt verwachten.  » Start nu!

Beginner

3 hoofdstukken, 20 videos

Je bent al een aantal keer op wintersport geweest en je wilt graag je techniek, kennis en basisvaardigheden verbeteren. Kom meer te weten over de diverse skitechnieken, fris nog even de kennis van de pisteregels op en maak een dagplanning. » Start nu!

Gevorderd

3 hoofdstukken, 14 videos

Als gevorderde skiër weet je inmiddels goed wat je kunt verwachten in de bergen. Los van het feit dat je er hopelijk wat van opsteekt is het natuurlijk ook een uitstekende manier om alvast de voorpret te starten!  » Start nu!

Expert

3 hoofdstukken, 11 videos

Je bent inmiddels gepokt en gemazeld en wintersport kent weinig geheimen meer voor jou. Toch is de Wintersport Academy ook voor jou interessant. Haal je kennis op over wat je moet doen bij een ongeval en bekijk hoe je technisch het beste skiet op steile pistes.  » Start nu!

Ben je al fit voor de winter?

Wintersport is de leukste vakantie van het jaar! Je bent de hele dag lekker in actie in de sneeuw terwijl je geniet van een prachtige omgeving. Het Sneeuwfitprogramma helpt je om fit de sneeuw in te gaan!

Sneeuwfit

3 hoofdstukken, 12 videos

Het Sneeuwfitprogramma helpt je om fit de sneeuw in te gaan! Met het programma kun je je thuis al fysiek voorbereiden op uren snowboard en skiplezier. Je wintersport begint dus al in Nederland! » Start nu!

Wintersport in de buurt

Bij het woord wintersport denk je al snel aan de Alpen, maar wist je dat je ook in de buurt prima kunt wintersporten? Door het hele land zijn verschillende organisaties te vinden waar je het hele jaar door terecht kunt voor het nodige wintersportplezier. Met onze zoekmachine vind je eenvoudig de wintersportlocaties bij jou in de buurt.