Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Al ruim 35 jaar partner van de Nederlandse Ski Vereniging! Dankzij a.s.r. verzekeringen, exclusief voor de Nederlandse Ski Vereniging, gaan tienduizenden leden al jaren met een gerust hart op vakantie.

Bochten maken

Het maken van bochten is niet heel moeilijk maar je moet wel weten wat te doen. Je start met glijden in een ploeg. Focus je op je voeten, want je kunt namelijk met je voeten sturen.

Voeten en benen

Zie je ploeg als een pijl die van links naar rechts moet gaan. Richard stuurt zijn voeten dus van links naar rechts (te zien op 0:12). Let wel: we zijn niet aan het fietsen of aan het autorijden waarbij de actie uit het bovenlichaam komt. Nee, alle actie komt vanuit je voeten én je benen. Gaat dit goed? Stuur dan je bochten eens verder door naar links of rechts en dan merk je dat je bochten automatisch langer worden.

Verschil tussen binnen- en buitenbeen

Tijdens het maken van langere bochten merk je waarschijnlijk dat er verschil ontstaat tussen je binnen- en buitenbeen. Je buitenbeen heeft ongeveer 70% van de kracht en je binnenbeen de overige 30%. Je wisselt van bocht door weer op beide benen te gaan staan. 50% en 50% dus! Daarna ga je voor je gevoel weer op één been staan. 70%-30% dus. Daarna weer op 50%-50%, daarna weer op 70%-30% en ga zo maar door.