Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Al ruim 35 jaar partner van de Nederlandse Ski Vereniging! Dankzij a.s.r. verzekeringen, exclusief voor de Nederlandse Ski Vereniging, gaan tienduizenden leden al jaren met een gerust hart op vakantie.

Hoe te stoppen na een val?

De kans is aanwezig dat je tijdens je wintersport vakantie een keertje valt. Het gebeurt immers de beste. Er zijn verschillende technieken om ervoor te zorgen dat de val de minste impact heeft en je snel weer verder op weg kunt.

Vang je op met je onderarmen

Probeer je tijdens je val niet op te vangen met je handen, maar meer met je onderarmen. Laat je stokken los en probeer jezelf zo compact mogelijk te maken. Het kan zijn dat je door blijft glijden. Probeer je ski’s dan aan de dalkant te krijgen want hierdoor is er een mogelijkheid om te remmen.

Weer opstaan

Nu lig je stil en hopelijk heb je jezelf niet geblesseerd. Draai je ski’s naar de dalkant, waardoor je ski’s dwars op de helling komen te staan. De stokken leg je boven je neer, los van je handen. Gebruik daarna je vuisten om jezelf omhoog te duwen

Ski’s ook nog uit?

Is er een ski uitgegaan, dan zorg je ervoor dat je deze aan de bergkant vastklikt. Dat is namelijk het makkelijkste. Als er twee ski’s zijn uitgegaan, dan wordt het een stukje lastiger.

Start altijd met je dalski. Kruis je onderste been over je andere been. En daarna klik je zo je binding aan. Daarna is het ook heel makkelijk om je bergski aan te klikken.