Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Al ruim 35 jaar partner van de Nederlandse Ski Vereniging! Dankzij a.s.r. verzekeringen, exclusief voor de Nederlandse Ski Vereniging, gaan tienduizenden leden al jaren met een gerust hart op vakantie.

Rutschen

Rutschen is de beste oplossing als je even geen bochten kunt maken, bijvoorbeeld omdat het te druk is op de piste, of als de piste simpelweg te moeilijk is.

Van kanten naar glijden

Ga dwars op de helling staan, waarbij je je ski’s kant. Om te gaan glijden zet je je ski’s vlak op de helling. Deze actie komt vanuit mijn enkels, knieën en heupen. Door je ski’s te kanten kom je weer stil te staan op de helling. Let hierbij wel op dat je in de juiste houding blijft staan! En blijf naar het dal kijken, want kijk je naar de berg dan zul je merken dat de achterkanten van de ski’s naar het dal draaien.

Soms wat lastiger

Rutschen kan lastig zijn als er teveel sneeuw op de helling ligt, of als deze te vlak is. Houd hier dan ook rekening mee als je het rutschen gaat oefenen. Heb je eenmaal het rutschen onder controle dan kun je echt overal naar beneden komen.