Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Al ruim 35 jaar partner van de Nederlandse Ski Vereniging! Dankzij a.s.r. verzekeringen, exclusief voor de Nederlandse Ski Vereniging, gaan tienduizenden leden al jaren met een gerust hart op vakantie.

Wat neem je mee als je een dag gaat skiën?

In deze video zie je welke zaken je bij je moet hebben wanneer je een dag gaat skien. Sommige dingen zijn verplicht, voor andere spullen geldt dat ze vooral handig zijn om mee te nemen tijdens een dag skiën.

Identiteitsbewijs en zorgverzekeringspas

Eén ding wat iedereen verplicht moet meenemen als je gaat skiën is je paspoort of je identiteitsbewijs moet je altijd bij je hebben. Wanneer er een ongeluk op de piste is gebeurd moet je je namelijk kunnen legitimeren. Daarnaast is het bij je dragen van je zorg- en of verzekeringspas ook zeker aan te raden.

Mobiele telefoon

Waarschijnlijk heb je je mobiele telefoon al bij je voor het maken van foto’s, maar zet ook zeker het noodnummer van het skigebied in je telefoon. Mocht er iets gebeuren, dan kan je gelijk bellen.

Pistekaart

Ken je het skigebied niet zo goed? Dan is het verstandig om een pistekaart te halen bij de kassa. Zo kun je je beter oriënteren. En mocht er iets gebeuren dan is het makkelijker om door te geven aan de pistedienst waar je bent.

Zonnebrand

Door de weerkaatsing van de zon op de sneeuw is kans om te verbranden erg groot. Dus smeer je altijd in en neem zonnebrand mee de piste op. Aan te raden is om je in te smeren met factor 50, ook in de lippenbalsem zit een beschermende factor.

Flesje water

De hele dag sporten op grote hoogte vraagt nogal wat van je lichaam. Zorg dat je voldoende vocht binnen krijgt en neem dus altijd een flesje met water mee. Ook is het verstandig om wat eten mee te nemen zodat je een powersnack kunt nemen.

Brillendoekje

Vaak zit er in je jas een brillendoekje of anders zit je skibril hier wel in. Neem het mee de berg op, want het is niet alleen handig om je goggle goed schoon te maken, maar ook de lens van je camera of telefoon.

EHBO-kit

Mocht er iets gebeuren op de piste, dan is het fijn wanneer je een EHBO-kit bij je hebt. Nog beter is om standaard een reddingsdeken daarin te hebben, waarmee je voorkomt dat het slachtoffer onderkoeld raakt.