Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Al ruim 35 jaar partner van de Nederlandse Ski Vereniging! Dankzij a.s.r. verzekeringen, exclusief voor de Nederlandse Ski Vereniging, gaan tienduizenden leden al jaren met een gerust hart op vakantie.

Hoe start je comfortabel je dag?

Het eerste wat je doet als je wakker word is het openen van de gordijnen om te kijken wat het weer doet. Later kun je dit nog een keer checken op onze wintersport.nl/weersneeuw pagina, want in de middag kan het weer er heel anders uit zien.

Kleding en zonnebrand

Draag je kleding in laagjes. Op deze manier kun je je makkelijk aanpassen aan de veranderingen in temperatuur. Hoe kouder het is, hoe meer lagen je draagt. In de ochtend smeer je je in met zonnebrand, want dan kan het namelijk goed in je huid trekken. Aan te raden is om je in te smeren met factor 50, of het nu goed of slecht weer is. De zonnebrand beschermt je niet alleen tegen de zon, maar ook tegen de kou en wind.

Tips voor je skischoenen

Zorg ervoor dat je thermo ondergoed en je sokken niet dubbel zitten of over elkaar zitten bij het aantrekken van je skischoenen, want daar kun je echt last van krijgen. Daarnaast zijn veel wintersporters geneigd om in de ochtend de schnallen veel te strak te doen. Doe dit niet! De skischoen moet gewoon ‘aan’ zitten. En als door de dag heen de schnallen toch iets te los zitten, dan kun je ze altijd nog iets strakker doen. Helm en goggle mee, handschoenen aan, laatste check of je je liftpas bij je hebt en naar de lift!

Hoe draag je je ski’s?

Vaak is het een stukje lopen naar de skilift en dat kan best wel onhandig zijn met die ski’s in je hand. Er zijn twee manieren om met ski’s te lopen. Moet je een langer stuk lopen? Dan kun je je ski’s op je schouder leggen. Je maakt een soort van hefboom. De binding van je ski zit achter je schouder en met je arm zorg je ervoor dat de ski niet naar achteren valt. Dan is het belangrijk bij de ski die bovenop ligt dat de stopper van die ski achter de onderste ski zit, anders glijdt je ski zo naar voren. Als je je ski’s op je schouder draagt, kan dat best wel gevaarlijk zijn. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om te wandelen en wil je een keer omkijken? Doe dit dan rustig en zorg ervoor dat je weet of er iemand in de buurt staat. Wil je je ski’s van je schouders afhalen, kijk dan ook goed om je heen zodat je niemand raakt. Wanneer je maar een klein stukje hoeft te lopen dan kun je de ski’s ook bij de binding vastpakken.