Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Al ruim 35 jaar partner van de Nederlandse Ski Vereniging! Dankzij a.s.r. verzekeringen, exclusief voor de Nederlandse Ski Vereniging, gaan tienduizenden leden al jaren met een gerust hart op vakantie.

Korte bochten

Korte bochten zijn heerlijk om te skiën maar ze kunnen je ook helpen als het druk is op de piste, als er veel hobbels en bobbels zijn, of als je deze juist opzoekt in de buckels. Het is dus fijn als je de korte bocht onder de knie hebt. Een iets steilere helling zoals een mooie rode afdaling kan je helpen bij het maken van de korte bocht. Het belangrijkste onderdeel bij de korte bocht is ritme.

Van lang naar kort

Ga maar eens proberen om van een lange bocht naar een kortere bocht toe te gaan. Dit doe je door sneller te wisselen. Tel of praat tegen jezelf, zodat je in een ritme komt. Zoals 1-2, 1-2, 1-2…

Blijf je ski’s kanten

Merk je dat je snelheid oploopt tijdens de korte bochten? Ga dan je bochten iets meer remmend skiën en blijf je ski’s kanten. Zorg ervoor dat je in je skihouding staat en dat je bovenlichaam sterk is. Je bovenlichaam is zoveel mogelijk gericht naar het dal. Gaat dit goed? Pak dan de stokinzet erbij.

Actieve stokinzet

De stokinzet tijdens de korte bocht is een stuk actiever dan bij de lange bocht. Heb je moeite om in het ritme te blijven? Volg dan iemand die hier goed in is. Of ski naast elkaar in een synchro. Heb je het ritme en de snelheid onder controle, probeer je bochten dan niet meer zoveel te remmen. Zorg voor een geleidelijke drukopbouw, zonder dat je hier snelheidscontrole bij verliest.