Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Al ruim 35 jaar partner van de Nederlandse Ski Vereniging! Dankzij a.s.r. verzekeringen, exclusief voor de Nederlandse Ski Vereniging, gaan tienduizenden leden al jaren met een gerust hart op vakantie.

Meest gemaakte fouten parallel skiën

Je skiet parallel en waarschijnlijk ski je overal naar beneden. Toch zal er hier en daar nog wel wat te verbeteren. Wellicht maak jij ook nog een van de meest gemaakte fouten bij het parallel skiën.

  1. De bochten worden ingezet vanuit het bovenlichaam en hierdoor kom je op je binnenbeen te staan. De ski’s zijn niet meer optimaal belast en het kanten gaat ook een stuk moeilijker. Dit los je op door de actie te laten komen vanuit je voeten. Hierdoor ontstaat er meer druk op je buitenbeen en het kanten is hierdoor een stuk makkelijker.

  2. Een veel voorkomend probleem is dat je gaat kiepen, pendelen genoemd. Hierdoor kom je op je binnenbeen te staan, je kunt niet meer sturen en de snelheid loopt op. Hierdoor heb je geen controle meer. In plaats van te pendelen vanuit je hele lijf, ga je ga je hoeken vanuit je onderlijf en hierdoor merk je dat er veel meer druk ontstaat op je buitenbeen.

  3. De derde fout heeft niks te maken met techniek, maar met timing. Je bent geneigd je ski’s dwars op de helling te zetten en de piste over te steken. Omdat je de piste helemaal oversteekt moet je je ski’s in één keer omgooien. En daardoor maak je het jezelf erg lastig.

Een belangrijke tip: begin op tijd met wisselen! Met een beetje geduld wisselen je ski’s van de ene kant naar de andere kant. Ga je bochten aaneengesloten skiën. Zo kun je de energie van de ene bocht gebruiken voor de volgende bocht.