Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Al ruim 35 jaar partner van de Nederlandse Ski Vereniging! Dankzij a.s.r. verzekeringen, exclusief voor de Nederlandse Ski Vereniging, gaan tienduizenden leden al jaren met een gerust hart op vakantie.

Steile piste

Skiën op steil terrein. Het is natuurlijk waanzinnig gaaf als je controle kunt houden op zo’n pittige, steile afdaling. Maar hoe zorg je er nu voor dat je die controle houdt?

Ga niet achterop hangen

Veel skiërs zijn geneigd om achterop te gaan staan en dat is ook helemaal niet gek op zo’n steile helling want die kan best wel spannend zijn. Als je echter achterop gaat staan dan schieten je ski’s onder je door en verlies je echt alle controle. Belangrijk is dus dat je centraal blijft staan en op zo’n steile helling voelt dat bijna alsof je het dal induikt.

Kijk naar het dal

Daarbij is het ook belangrijk dat je goed het dal in blijft kijken. Je bovenlichaam is dus gericht naar het dal. Ski je bochten het liefste kort en gerutscht. Je stokinzet kan helpen bij balans. Is de afdaling nu te steil? Rutsch dan gewoon naar beneden.