Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Al ruim 35 jaar partner van de Nederlandse Ski Vereniging! Dankzij a.s.r. verzekeringen, exclusief voor de Nederlandse Ski Vereniging, gaan tienduizenden leden al jaren met een gerust hart op vakantie.

Hoe maak je een dagplanning

Hoe zorg je ervoor dat je een mooie skitocht kunt skiën zonder elke keer dezelfde afdaling te pakken, de weg kwijt te raken of zelfs de laatste lift te missen? De eerste stap is om bij de kassa van de skilift een gratis pistekaartje te halen. Door die te bestuderen leer je het gebied al snel kennen.

Locatie van de accommodatie

Ski je in een groot skigebied waar je in verschillende dorpen kunt verblijven dan is het wel handig om te weten waar je accommodatie ligt. Vind je het lastig om dit te onthouden? Omcirkel je accommodatie dan op je pistekaart.

De zon als hulpmiddel

Ook de zon is een handige hulp bij oriëntatie en routekeuze. Skiën in de zon is heerlijk en zeker in het begin van de dag is de sneeuw al wat zachter dan op hellingen die nog in de schaduw liggen. Richting het einde van de dag doe je het juist andersom en kies je meer voor afdalingen die op noordhellingen liggen. Met name aan het einde van het seizoen kunnen de verschillen groot zijn.

Vermijden van pistes

Uiteraard is het ook slim om rekening te houden met de moeilijkheidsgraad van de pistes. Ben je een beginnende skiër dan is het verstandig om zwarte (en in sommige gevallen zelfs rode) pistes te vermijden.

‘s Ochtends wordt er het meest geskied

Ook is het belangrijk om te weten dat we in de ochtend het meest effectief zijn, dus dan zal je ook het meest skiën. Hou hier dan ook rekening mee in je planning. Hiermee voorkom je dat je om twee uur ‘s middags nog aan de andere kant van het gebied bent. Het risico is dan natuurlijk dat je niet op tijd terug bent en je wellicht zelfs de laatste lift mist. Een dure rit met de taxi zou dan zomaar het gevolg kunnen zijn.