Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Al ruim 35 jaar partner van de Nederlandse Ski Vereniging! Dankzij a.s.r. verzekeringen, exclusief voor de Nederlandse Ski Vereniging, gaan tienduizenden leden al jaren met een gerust hart op vakantie.

Parallel skiën

Parallel skiën ziet er niet alleen mooi uit, maar het is efficiënt en kost minder kracht dan ploegbochten. Inmiddels heb je je ploegbochten helemaal onder controle en je gaat wat steilere pistes opzoeken waarbij je wat meer snelheid kunt maken. Hierbij merk je eigenlijk gelijk dat je ski’s evenwijdig naast elkaar komen te staan.

Laat de druk los

In de bocht heb je waarschijnlijk gemerkt dat je in een vorm van parallel staat. Om van de ene bocht naar de andere bocht toe te gaan in parallel, kan nog wel eens lastig zijn. En misschien maak je dan een ploeg of een “stapje” en dat wil je eigenlijk niet. Dit heeft alles te maken met geduld. Ga maar eens in een ploeg staan en laat alle druk onder je voeten los. Dan merk je dat je ski’s al vanzelf in parallel glijden. Dit moet je ook ervaren na het maken van je bocht. Je laat als het ware de druk onder je voeten los en je komt hierdoor iets hoger te staan en met een beetje geduld merk je dat je punten richting het dal wijzen.

Snelheid is je vriend

Dit kan heel spannend aanvoelen, want op het moment dat je punten richting het dal wijzen krijgen je ski’s ook meer snelheid. Die snelheid heb je echter nodig. Nu kun je door naar je volgende bocht door je ski’s weer te kanten en je bocht door te sturen. Rem je bocht niet!

Op naar moeilijker terrein

Oefen dit op een hele brede, blauwe afdaling. Merk je dat je controle hebt en dat je parallel kan blijven skiën dan kun je moeilijker terrein op gaan zoeken. Succes met oefenen!