Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Al ruim 35 jaar partner van de Nederlandse Ski Vereniging! Dankzij a.s.r. verzekeringen, exclusief voor de Nederlandse Ski Vereniging, gaan tienduizenden leden al jaren met een gerust hart op vakantie.

Maken van een ploeg

Het maken van een ploeg kan de eerste stap zijn als je wilt leren skiën. Het zorgt ervoor dat je op lage snelheden kunt remmen en het is de basis bij het maken van je eerste bochten. We adviseren je om voor deze eerste stappen les te nemen bij een skischool.

Beginnershelling

We starten op een hele vlakke beginnershelling. Je pakt niet de lift naar boven, maar je loopt ongeveer 5 tot 10 meter omhoog. Nu ga je in de ploeg staan waarbij de punten van je ski’s richting het dal wijzen. Als je je stokken optilt, ga je heel langzaam glijden in de ploeg. De punten van de ski’s zijn bij elkaar en je hakken zijn uit elkaar.

Controle

De ploeg wordt gemaakt vanuit de voeten, waarbij je benen altijd licht gebogen zijn. Herhaal dit een aantal keer, totdat je merkt dat je geleidelijk en gecontroleerd naar beneden kunt glijden. Nu ga je remmen en dit doe je door je hakken nog verder uit elkaar te duwen, waardoor je uiteindelijk stil komt te staan. Gaat dit goed? Probeer dan maar eens je ploeg kleiner te maken. Dan zal je merken dat er meer snelheid komt. Probeer dan maar eens vanuit deze snelheid in één keer stil te staan. Deze actie komt vanuit je voet. Probeer hierbij altijd op je hele voet te blijven staan.

Heb je het remmen onder controle, dan heb je het belangrijkste onderdeel van skiën onder controle. Succes met oefenen!