Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Al ruim 35 jaar partner van de Nederlandse Ski Vereniging! Dankzij a.s.r. verzekeringen, exclusief voor de Nederlandse Ski Vereniging, gaan tienduizenden leden al jaren met een gerust hart op vakantie.

Pisteregels

Helaas gebeuren er op de piste nog veel te veel ongelukken. Gelukkig heeft de FIS, ofwel Fédération Internationale de Ski tien pisteregels opgesteld om ongelukken
op de pistes te voorkomen. Het is dus voor jou als wintersporter belangrijk om te weten wat deze pisteregels zijn.

Regel 1:

Houd rekening met anderen en zorg ervoor dat jij als wintersporter niemand in gevaar brengt.

Regel 2:

Beheers je snelheid. Iedere wintersporter moet zijn snelheid aanpassen aan zijn eigen capaciteiten, aan de toestand van de piste en aan het weer.

Regel 3:

Kies een veilig spoor. Wil jij als wintersporter een andere wintersporter inhalen, dan moet je een veilig spoor kiezen. Hierbij mag je niemand belemmeren of in gevaar brengen.

Regel 4:

Haal voorzichtig in. Inhalen mag aan beide kanten, rechts of links. Maar zorg ervoor dat je degene die je inhaalt, niet belemmert in zijn beweging.

Regel 5:

Een wintersporter die zich graag weer wil begeven op de piste, of een piste wil doorkruisen moet ervoor zorgen dat hij zichzelf, maar vooral ook anderen niet in gevaar brengt. Hetzelfde geldt als je wil stoppen met skiën.

Regel 6:

Houd nauwe passages vrij. Jij als wintersporter mag niet zonder noodzaak op een
nauwe of onoverzichtelijke plek stilstaan op een afdaling. Val je toch op zo’n plek? Dan is er niets aan de hand. Maar zorg er dan voor dat je zo snel mogelijk daar weg bent.

Regel 7:

Klim of loop altijd aan de zijkant van de piste. Wil je omhoog lopen, of juist naar beneden gaan? Doe dit aan de zijkant van de afdaling.

Regel 8:

Houd je aan de borden. Elke wintersporter moet zich houden aan pistemarkeringen
en aan de waarschuwingsborden.

Regel 9:

Verleen hulp bij ongelukken. Iedereen op de piste is verplicht om te helpen op het
moment dat er een ongeluk gebeurt.

Regel 10:

Legitimatie is verplicht. Stel dat er een ongeluk gebeurt en jij bent erbij betrokken,
verantwoordelijk of niet, je moet je altijd kunnen legitimeren.

Daarnaast is het ook altijd handig om je pas van je reis- of zorgverzekering bij je te hebben. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van deze tien pisteregels, want dat maakt het skiën op de piste een stuk veiliger.