Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Al ruim 35 jaar partner van de Nederlandse Ski Vereniging! Dankzij a.s.r. verzekeringen, exclusief voor de Nederlandse Ski Vereniging, gaan tienduizenden leden al jaren met een gerust hart op vakantie.

Verschillende ondergronden - Rolbaan

Je kunt leren skiën en jezelf verbeteren op verschillende ondergronden. De rolbaan, de outdoorbaan, de indoorhal en natuurlijk skiën op echte sneeuw in de bergen hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. In deze video laten we zien wat de voor- en nadelen zijn van skiën op de rolbaan.

Meer dan 60 rolbanen

In Nederland zijn meer dan 60 rolbanen te vinden en dat betekent dat er altijd een rolbaan bij jou in de buurt is. Het skiën op een rolbaan staat voor je gevoel ver weg van het skiën in de sneeuw. Het is er niet koud, er is geen sneeuw te bekennen, maar je glijdt op een tapijt dat nat gehouden wordt zodat je blijft glijden. Daarnaast ski je vaak op één hoogte. Het is als het ware een oneindige piste die nooit ophoudt.

Moeilijker dan skiën in de echte sneeuw

De rolbaan is in het begin echt even wennen. Veel wintersporters vinden het moeilijker
dan skiën in de echte sneeuw. De baan is namelijk veel minder vergevingsgezind. En dat betekent dat je veel meer op gevoel én op techniek moet gaan skiën en dat is wat ons betreft echt een voordeel.

Technische vooruitgang

Ga je na je lessen op de rolbaan weer terug naar de sneeuw, dan merk je dat je technisch echt vooruit bent gegaan. Dat je zo vooruit gaat heeft er mee te maken dat je oneindig lang kunt blijven skiën. Je hebt geen lift nodig. Daarnaast sta je met maximaal twee of drie man op de baan en dat betekent dat je heel veel aandacht krijgt. Ook staat er een spiegel voor de baan en zo kun je jezelf controleren. De condities zijn op de baan altijd hetzelfde: hobbels, bobbels en ijsplaten ga je hier niet tegenkomen. Ga je na je lessen voor de eerste keer naar de bergen, dan zal de voorwaartse snelheid die ontstaat en de hoogte echt even wennen zijn.