Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Al ruim 35 jaar partner van de Nederlandse Ski Vereniging! Dankzij a.s.r. verzekeringen, exclusief voor de Nederlandse Ski Vereniging, gaan tienduizenden leden al jaren met een gerust hart op vakantie.

Verschillende ondergronden - Sneeuw

Je kunt leren skiën en jezelf verbeteren op verschillende ondergronden. De rolbaan, de outdoorbaan, de indoorhal en natuurlijk skiën op echte sneeuw in de bergen hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen.

Skiën op echte sneeuw in de bergen

Dit is natuurlijk waar we het uiteindelijk allemaal voor doen: skiën op echte sneeuw in de bergen! De verschillende afdalingen die je in een skigebied vindt zijn natuurlijk een echt pluspunt vergeleken met andere ondergronden. Voor elk niveau skiër is vaak wel een afdaling te vinden. Daarnaast zijn de afdalingen natuurlijk een stuk langer dan op een indoorbaan of borstelbaan. De voorwaartse snelheid en de ondergrond maken het ook vaak net makkelijker te skiën dan op een rol- of borstelbaan.

De condities

De condities in de bergen zijn niet of nauwelijks te beïnvloeden. Natuurlijk doet ieder skigebied z’n uiterste best om de pistes optimaal te preparen, maar soms kunnen er ijsplaten ontstaan, hobbels en bobbels, of hele zachte sneeuw als het heel warm is ontstaan. Vrijwel alle skigebieden maken zelf kunstsneeuw (of technische sneeuw zoals ze het zelf noemen), maar verder ski je natuurlijk heerlijk in de natuur. Het weer is natuurlijk helemaal niet te beïnvloeden. Zo kan het heel koud zijn, te warm, of je kunt slecht zicht hebben.

Skiles in de Alpen

Het landschap is indrukwekkend, maar er kan ook angst ontstaan voor diepte en hoogte. Wil je graag lessen of trainingen volgen in de bergen dan kom je vaak in een grotere groep terecht tot maximaal 12 personen. Je skiet vaak achter de leraar aan en de skileraar ziet je ook niet vaak skiën dus heel veel tips ga je niet krijgen. Je leert voornamelijk skiën door het veel te doen. Wil je wel persoonlijke tips krijgen, neem dan privéles.

Een hele week skiën

Als je naar de bergen gaat dan ski je gelijk hele dagen en een hele week. En dit kan door kinderen, maar ook door beginnende skiërs als zwaar worden ervaren. Net zoals de condities op de piste. Wil je jezelf hierop voorbereiden, neem dan alvast les in Nederland. Zo kunnen je spieren alvast wennen aan het skiën en is de eerste dag in de bergen veel minder vermoeiend.

Word een betere skiër!

Uiteindelijk is skiën in de bergen het meest ultieme, daar doen we het uiteindelijk allemaal voor. Is het zicht wat minder of zijn de pistes niet zo goed dan word je daar uiteindelijk alleen maar een betere skiër van!