BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten

Catered chalets

Voor veel wintersporters is een catered chalet de ultieme luxe. Zie het als een privé-hotel. Ontbijt en avondeten en de service van een onbezorgde vakantie, maar dan zonder al die andere gasten die ook iedere ochtend aan het ontbijtbuffet staan. Een vakantie in een catered chalet ontneemt je alle stress. Brood halen bij bij de bakker 's ochtends? Is al voor je gedaan. Sterker nog, het staat ook voor je klaar op een gedekte tafel, zodat jij volledig relaxt op tijd bij de skilift kan zijn.

Inclusief drank en eten
Bij veel catered chalets is zowel de drank als het eten inclusief, dus je kan met je vrienden in theorie gewoon in het chalet après-skiën. Vervolgens schuif je direct aan voor het avondeten. Je bent dus geen tijd kwijt aan boodschappen doen, koken, afwassen en al dat soort zaken. En daardoor heb je simpelweg meer tijd voor de dingen die er echt om gaan: lekker de berg op, quality time met elkaar en gezellig après-skiën.

Hoeveel personen?
Je kan met zowel kleine als grote groepen terecht in een catered chalet. Maar...in sommige chalets kan je ook al met minder personen terecht en huur je dus één of twee kamers van het chalet en deel je gezamenlijk met de andere gasten het ontbijt en diner. Dit is een stuk intiemer dan in een hotel, dus je moet je goed bedenken of je dit wel wilt. Het meest ideale is uiteindelijk toch om met een groep vrienden en/of familie het hele chalet te huren. Dát is in onze ogen de echte meerwaarde van een catered chalet.

Waar in de Alpen?
Catered chalets zijn goed vertegenwoordigd in de grote Alpenlanden. Dat betekent dat je in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië een mooi aanbod van catered chalets kan vinden. Maar, je raadt het al, zorg ervoor dat je niet te lang wacht met boeken wanneer je een catered chalet wilt vastleggen. Deze vorm van accommodatie is in Nederland en België nog niet heel erg bekend, maar wint inmiddels sterk aan populariteit.

Onze ervaringen
Het verblijven in een catered chalet is absoluut een hele relaxte vorm van accommodatie. Wij hebben ervaringen met catered chalets in Oz-en-Oisans en Sölden. Het feit dat je ontbijt klaarstaat, er een hapje en drankje na een lange dag skiën op je wacht en dat je niet zelf hoeft te koken is ideaal. Wel moet je nog altijd het tijdstip van het avondeten afspreken met de catering en je moet er wel voor zorgen dat je dan de après-ski al hebt verlaten. Positief was absoluut een accommodatie voor een hele vriendengroep, negatief was het delen van een chalet met mensen die je niet kent. Maar nou moet je daar natuurlijk ook een beetje geluk bij hebben (of in ons geval pech).

Waar te boeken?
Het aantal organisaties waar je een catered chalet kan boeken schiet als paddestoelen uit de grond. In vrijwel ieder populair dorp in de Alpen zijn catered chalets te vinden. Je kan in Nederland en België onder andere terecht bij Chalet.nl, Wens Chalets en Chalets Beyond. Bij veel van de catered chalets die door deze organisaties worden aangeboden heb je vaak een Nederlandstalige gastheer/kok. Ook op buitenlandse websites kan je terecht, zoals het Britse Chaletfinder. Met....je raadt het al....vaak Engelse begeleiding.