BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten

Chalets aan de piste

Veel beter dan dit gaat het niet worden. Dit is een type accommodatie waar ieder type wintersporter van droomt. En dan maakt het niet uit of je nou voor het eerst op wintersport gaat of al tientallen keren geweest bent. Je verblijft èn in een chalet èn dat ligt ook nog eens aan de piste. Voor de echte beginners is het hoe zij zich wintersport altijd hebben voorgesteld en heb je al wat meer ervaring dan zal je niet ontkennen dat een wintersport chalet aan de piste de perfecte accommodatie is.

Je stapt zo vanuit je chalet de piste op en ‘s avonds nuttig je met je vrienden of familie een biertje rondom de open haard. En dan het liefst met een dik pak sneeuw op het dak. Maar dan toch...als dit de meest ideale vorm van wintersport is, waarom verblijven er dan niet meer mensen in een chalet aan de piste? Simpel, zo ontzettend veel wintersportchalets aan de piste zijn er in de Alpen nou ook weer niet te vinden. En de chalets die er zijn, worden logischerwijs ook relatief snel geboekt.

Dus, waar moet je nou precies zoeken voor dat ultieme wintersportchalet aan de piste? Wij hebben een aantal tips en opties voor je op een rij gezet!

Almliesl

Op deze Oostenrijkse website vind je heel veel verschillende soorten chalets, waarbij er ook een groot aantal aan de piste ligt. Sterker nog, je vindt sommige chalets zelfs terug boven op de berg, ver weg van de bewoonde wereld. Met een beetje geluk heb je stromend water en iedere avond moet je het chalet verwarmen met de houtkachel. Het is back to basic, maar wel op een prachtige manier. Misschien dus niet de meeste ideale chalets als je met opa en oma en kleine kinderen de Alpen in gaat, maar op Almliesl vind je ook veel chalets die wel met zaken die we tegenwoordig tot onze eerste levensbehoefte rekenen, zoals draadloos internet, zijn uitgerust.

Königsleiten

Het Zillertal is misschien wel het bekendste en meest populaire dal van Oostenrijk. In het skigebied van de Zillertal Arena ligt het pittoreske Königsleiten, dat in vele opzichten eigenlijk geen Oostenrijks dorp is. Want waar het in Oostenrijk normaal gesproken erg lastig om een wintersportchalet aan de piste te vinden, is het in Königsleiten juist lastig om niet in een chalet te verblijven. Tel daarbij op dat het ook nog eens op een sneeuwzekere hoogte van zo’n 1400 meter ligt en de populariteit van Königsleiten is verklaard. Hier vind je veel wintersportchalets met ski-in, ski-out mogelijkheden.

Aletsch

Wanneer je je wintersport in Zwitserland wilt doorbrengen dan heb je over het algemeen voldoende keuze uit accommodatie die meer dan gemiddelde sfeer uitstraalt. Mooie, oude hotels en appartementen met veel sfeer in een pittoresk dorp. Maar goed, je bent op zoek naar een chalet op de piste. Dan wordt het wat lastiger. Het antwoord is te vinden in het Zwitserse Aletschgebied, dat ook nog eens bekend staat als een van de mooiste skigebieden van de Alpen. Met de grote Aletschgletsjer in de achtertuin liggen hier mooie wintersportchalets tussen en op de pistes in de pittoreske dorpen Riederalp en Bettmeralp. Alle ingredienten voor een droomvakantie zijn hier absoluut aanwezig!

La Joue du Loup

La Joue du wat? Nee, het kleine dorpje in de Zuid-Franse Alpen geniet niet heel veel bekendheid bij Nederlandse wintersporters. Of eigenlijk: het geniet geen bekendheid. Noem het dorp dat verbonden is met La Joue du Loup en bij veel studenten gaat er wel een belletje rinkelen. Want zij zijn weleens voor een appel en ei op wintersport in het spuuglelijke Superdévoluy geweest. La Joue du Loup ligt aan de andere kant van het niet eens zo onaantrekkelijke skigebied en geloof het of niet, delen ervan zouden zo op een ansichtkaart passen. In dit gezellige Franse dorpje vind je weinig hoogbouw, maar veel kleinschalige appartementen en dus veel vrijstaande wintersportchalets. Aan het einde van de dag glijd je terug naar je chalet. Een andere meevaller is dat de prijzen voor een wintersportchalet aan de piste in La Joue du Loup ook nog eens een stuk lager zijn dan in andere skigebieden. Het zal ongetwijfeld te maken hebben met de ligging, want het ligt diep verscholen in de Franse Zuid-Alpen en je moet er dus wel een stuk verder voor rijden.

Lauchernalp

Onbekend maakt onbemind. Dat is zeer zeker het geval bij de Lauchernalp, dat deel uitmaakt van het kleine skigebied van het Lötschental. Hoewel, onbekend maakt onbemind...waarschijnlijk blijft het er ook bij grote bekendheid rustig, aangezien de gemiddelde Nederlandse wintersporter liever een groot skigebied tot z’n beschikking heeft en de polonaise loopt tijdens de après-ski. En laten die twee dingen nou juist niet te vinden in dit kleine gebiedje aan het einde van het ‘autoverlad’ Kandersteg - Goppenstein. Nee, de Lauchernalp is zelfs niet eens met de auto te bereiken. De lift brengt je naar een hoogte van 1968 meter waar op een plateau een idyllische setting van wintersportchalets aan de piste te vinden is. Houd je van kleine, rustige skigebieden en een pittoresk dorp? Dan is de Lauchernalp jouw skigebied!