BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten

Hotels aan de piste

Hotels aan de piste

Wanneer je uiteindelijk hebt besloten dat je graag in een hotel wilt verblijven tijdens de wintersport, dan is een van de volgende stappen waar dat hotel dan precies moet liggen. In het centrum van het dorp, dichtbij het nachtleven of juist wat verder van de dorpskern, zodat je 's avonds heerlijk tot rust kan komen. Maar jullie zijn wintersporters en dus is er eigenlijk maar één ultieme locatie mogelijk voor je hotel: direct aan de piste. Want hoe lekker is het wanneer je 's ochtends direct vanuit je hotel of de lift inrolt of meteen de eerste meters op de piste kan glijden? Geen gesleep met materiaal meer en die drukke skibussen behoren ook tot het verleden! Wij hebben een aantal locaties waar je hotels aan de piste kan vinden voor je op een rijtje gezet.

Hochsölden

Ver boven de drukte van Sölden ligt hoteldorp Hochsölden. De verschillen tussen de twee dorpen zijn enorm. Hochsölden is een oase van rust wanneer je het vergelijkt met bruisende dorp dat in het dal ligt. Hochsölden is een verzameling van een aantal viersterren hotels. Je kiest voor een verblijf in Hochsölden wanneer je niets hebt met de drukte en de poespas van het dal. In Hochsölden heerst absolute rust. Groot voordeel van alle hotels is dus dat je direct aan de pistes verblijft en je 's ochtends dus niet in de rij hoeft te staan voor de liften richting de Giggijoch. Na een korte afdaling vanuit Hochsölden brengt een korte stoeltjeslift je daar namelijk direct heen.

Hochfügen

Hochfügen is de hotelsatelliet van het lager gelegen Fügen. Maar vergis je niet, want de twee delen geen skigebied. Hochfügen is verbonden met Kaltenbach, terwijl wintersporters vanuit Fügen met de lift de Spieljoch op worden gebracht. Het grote voordeel van zo'n hotelsatelliet is dat de meeste hotels natuurlijk direct aan de piste liggen en dat is in Hochfügen niet anders. Het prijsniveau van de hotels in Hochfügen is wat hoger dan gemiddeld, maar goed, vrijwel ieder hotel dat direct aan de piste ligt is natuurlijk wat duurder dan een hotel verder van de pistes verwijderd.

St. Christoph am Arlberg

Het skigebied van St. Anton am Arlberg is een van de meest interessante skigebieden van de Alpen. De pistes zijn gevarieerd, gevorderde skiërs kunnen zich er ook buiten de piste naar hartelust uitleven en de regio kent veel historie. Zo stond de Arlberg dankzij Hannes Schneider aan de basis van de moderne skitechniek. Een deel van de historie van de regio is terug te vinden in het Hospiz Hotel in St. Christoph. Met een historie die maar liefst 600 jaar terug gaat (het hotel deed eerst dienst als een soort reddingshospitaal middenin de bergen) en ook nog eens een met vijf sterren bekroonde luxe, rol je vanuit dit hotel zo de piste, of de off-piste, van de Arlberg op.

Saalbach-Hinterglemm

Voor sommige wintersporters in Saalbach-Hinterglemm is het belangrijker dat hun hotel dichtbij de après-ski ligt, dan dat het aan de piste ligt. Maar...wanneer je dan op zoek bent naar een werkelijk subliem hotel dat direct aan de piste ligt, dan hoef je niet veel verder te zoeken dan het Alpine Palace in Saalbach-Hinterglemm. Overigens is het probleem met de après-ski in dit hotel ook opgelost, want dit hotel is zo luxe dat je er nooit meer weg wilt. ‘s Ochtends rol je zo de piste op en ‘s middags zo de wellness van het hotel in.

Les Portes du Soleil

Frankrijk staat bekend om z’n accommodatie bij de piste, maar dat zijn toch vooral appartementen. De keuze aan hotels aan de piste is simpelweg een stuk minder. In een van de grootste skigebieden ter wereld, Les Portes du Soleil, dat zich uitstrekt over Zwitserland en Frankrijk liggen een hotel dorpen waar je ook in een hotel aan de piste kan verblijven. In het familiaire Les Gets en het gezellige Chatel heb je de meeste keuze. Het is een goede combinatie waar veel Nederlandse wintersporters naar op zoek zijn. En een groot skigebied om mooie tochten te maken, en een hotel aan de piste.