Adaptive Indoor Races

De Nederlandse Ski Vereniging en SnowWorld Landgraaf organiseren jaarlijks aangepaste races. Deze wedstrijden vallen onder de Adaptive Indoor Races (AIR).

In 2012 werd naast de wedstrijden paraskiën ook de parasnowboardcross aan het programma toegevoegd. In november 2014 werd er voor het eerst een Europa Cup en World Cup banked slalom voor de parasnowboarders gehouden. AIR heeft deze nieuwe discipline toegevoegd aan het programma voor het parasnowboarden.

Deze reeks wedstrijden in SnowWorld Landgraaf vormen het begin van het wedstrijdseizoen voor de aangepaste disciplines skiën en snowboarden. De Nederlandse atleten doen het goed in het internationale wedstrijdcircuit en ze hebben de laatste jaren goed gepresteerd op eigen bodem.

Vanuit de paraskiselectie stonden Anna Jochemsen, Linda van Impele, Jeffrey Stuut en Floris Meijer afgelopen editie op het podium. Vanuit de snowboardselectie Bibian Mentel, Chris Vos en Lisa Bunschoten op het podium. Ook de jeugd staat altijd volop aan de start bij de eerste internationale wedstrijd van het seizoen.

Data
De data voor de AIR races in 2017:

5-10 nov               IPCAS AIR races ski                SnowWorld Landgraaf
12-16 nov             IPCAS AIR races snowboard        SnowWorld Landgraaf