Blog

Arcticycle beschermt de natuur

Arcticycle beschermt de natuur
13 april 2017 liza

In veel gebieden van natuurlijke schoonheid, zoals bij de poolcirkel en de Himalaya, is afval een serieus probleem en vormt een bedreiging voor de ongerepte omgeving. Hoe zorgen we ervoor dat de toename van het toerisme niet leidt tot een toename van afval? Hoe zorgen we voor een situatie waar zowel de lokale bevolking en de natuurlijke omgeving baat hebben bij bezoek van buitenaf? Arcticycle is een organisatie die ernaar streeft om de natuur zo goed mogelijk te beschermen tegen de invloed en vervuiling van mensen.

Vervuiling van ongerepte gebieden

Duizenden bergbeklimmers die een poging hebben gedaan om de Mount Everest te trotseren, hebben sporen in een tot nu toe ongerept en magisch landschap achtergelaten. Zo vind je bij de Mount Everest-base camp in het Himalaya-berggebied van Nepal talloze hopen afval, ​​weggegooide zuurstoftanks en grote hoeveelheden niet-biologisch afbreekbare rommel. De lokale bevolking die in eerste instantie enorm gebaat was bij de instroom van toeristen, moeten nu leren omgaan met de negatieve gevolgen van massatoerisme. Ook de poolcirkel wordt steeds vaker bezocht door toeristen die een bezoek brengen aan het ongerepte Groenland. Helaas wordt er niet altijd rekening gehouden met de natuur. Het zou voor elke reiziger een doel moeten worden alleen voetsporen achter te laten.

Arcticycle vecht voor de aarde

Arcticycle steunt lokale arctische gemeenschappen om ervoor te zorgen dat de moderne ontwikkelingen en de groei van het toerisme de zuiverheid van het fragiele poollandschap niet in gevaar brengen. Ze bereiken dit door gebruik te maken van de meest recente kennis en geavanceerde technologie beschikbaar om daarmee problemen op te lossen die als gevolg van de globalisering zijn ontstaan. Verder houden zij zich bezig met het creëren van duurzame oplossingen voor woon- en arbeidsomstandigheden voor lokale gemeenschappen. Denk hierbij aan watervoorziening, afvalbeheer-oplossingen en duurzame bouw. Ook bedenken ze duurzame energieoplossingen, waaronder zonnepanelen, windturbines en warmtewisselaars. Ook lossen ze het groeiende afvalprobleem op door middel van innovatieve oplossingen voor afvalbeheer, door bijvoorbeeld het pooltoilet, recycling en afvalverwerking te introduceren.

Steun Arcticycle

Wil jij ook helpen de natuur te beschermen? Op de website van Arcticycle lees je hoe jouw vaardigheden de organisatie kunnen steunen of hoe je kan doneren.