Weblog

Sneeuw voor het weekend steeds zekerder
op 18 maart 2024

Het ziet er steeds beter uit voor een winters offensief aan het einde van deze warme maartmaand. Vanaf zaterdag kan er veel sneeuw gaan vallen in de Alpen.

Reportage: exotisch wintersporten in Andorra
op 18 maart 2024

Hoe zuidelijker je gaat, hoe warmer het wordt. Doe ik hier wel goed aan? Talloze kansberekeningen schieten door mijn hoofd als ik tijdens de winter van 2023 samen met mijn vrouw in het vliegtuig stap richting Barcelona.

Zeer zacht, eind van de week mogelijk sneeuw
op 17 maart 2024

Er is weer een laagje sneeuw gevallen hogerop in het Oostenrijkse Obertauern. Ook de komende twee dagen moet je het hoog genoeg opzoeken.

Hoogstandje: Top Mountain Star in Obergurgl
op 17 maart 2024

Niet alleen de ligging maakt deze ‘hut’ een hoogstandje, ook de architectonische vormgeving is om over naar huis te fotograferen.

Live: flinke sneeuwvoorraad in Zuid-Tirol
op 16 maart 2024

We zijn momenteel enkele dagen op reportage in Zuid-Tirol en de winter is hier nog lang niet gedaan. Mede dankzij de recente sneeuwbuien.

Hogerop af en toe wat sneeuw, maar nog geen winterse eindspurt
op 15 maart 2024

Als we de sneeuwverwachting voor de komende zes dagen bekijken zien we nog steeds wat sneeuw voor de hogere gebieden. Toch lijken we vooralsnog niet de kant op te gaan van vorig jaar, toen de winter in maart en april echt loskwam.

Live: vanuit de Zillertal Arena!
op 14 maart 2024

Wij staan nu in de Zillertal Arena en de condities zijn echt helemaal prima! Het heeft hier lekker gesneeuwd en de pistes liggen er heel goed bij.

Zacht en wisselvallig voorjaarsweer
op 14 maart 2024

Hoog blijven. Het advies dat ik de afgelopen winter veelvuldig gaf, geldt nog steeds. De temperaturen liggen de komende tijd aan de hoge kant (ook voor maartbegrippen), waardoor je de komende week het beste een hoog skigebied opzoekt.

Wisselvalligheid richt zich op west- en noordkant van de Alpen
op 13 maart 2024

Het heeft weer gesneeuwd. Ditmaal vooral in het oosten van Zwitserland en het Oostenrijkse Vorarlberg. Aan de noordkant van de Alpen dus, waar ook de komende 7 dagen de meeste neerslag zal vallen, al schijnt de zon tussendoor ook.

Live: dump in het sneeuwarme Hochkönig
op 13 maart 2024

Een vakantie in Hochkönig die begon met zware slush en zomerse temperaturen is op 48 uur tijd omgeslagen in een winters sprookjeslandschap.

Pletzer Gruppe, een groeiende wintersportmagnaat
op 13 maart 2024

In veel skigebieden zie je bepaalde namen en families vaker terugkomen dan andere. Hotels, restaurants en zelfs liftmaatschappijen zijn soms in handen van één groep of familie, die daarmee een belangrijke plek heeft veroverd in de lokale toerismebranche.

2 tot 4 meter sneeuw nu in Zwitserland
op 12 maart 2024

Wie had dat gedacht. Er lag hogerop al aardig wat, maar het zuiden van Zwitserland trekt zomaar even een eindspurt naar een sneeuwhoogte van 2 tot 4 meter boven de 2000 meter!

Live: Wat een sneeuw in de Pays des Ecrins
op 12 maart 2024

Wat een sneeuw! Deze winter hebben we hier in de Pays des Ecrins (Verzamelnaam voor Pelvoux & Puy Saint Vincent) niets te klagen qua hoeveelheid sneeuw.

Noordkant wisselvallig, zuidkant zonnig
op 11 maart 2024

We beginnen met een foto uit Saas-Fee waar de zon helemaal is doorgebroken na al het sneeuwgeweld van de afgelopen weken.

Hoe werkt een stoeltjeslift met dubbele opstap?
op 11 maart 2024

Dat het drukbezochte Val Thorens qua ski- en après-skimogelijkheden enkel in superlatieven uitgedrukt kan worden, is een publiek geheim.

Topweek voor de Zuid-Alpen: na sneeuw komt zon
op 10 maart 2024

In de zuidelijke Alpen, en dan met name in Italië, heeft de zon de afgelopen weken niet bijster veel geschenen. Maar daar komt deze week verandering.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.