Sluit deze melding
 

SnowWorld Landgraaf aftrap Road to Sochi

Geplaatst op 30 oktober 2012

Voor de Nederlandse freestylesnowboarders, paralympische snowboarders en paralympische alpineskiërs begint de Road to Sochi binnen de eigen landsgrenzen. SnowWorld Landgraaf is in november gedurende twee weken het strijdtoneel van de wereldtop op weg naar de Olympische en Paralympische Spelen in 2014.

Europa Cup slopestyle
De Nederlandse snowboard freestyleselectie komt op 14 november in SnowWorld Landgraaf in actie tijdens de Europa Cup slopestyle. Op de wedstrijdpiste worden al sinds de opening in 2003 verschillende wedstrijden op het hoogste niveau georganiseerd. Tijdens deze wedstrijd staan schansen en railsecties garant voor een serie spectaculaire wedstrijden. De Nederlandse snowboarders behoren in de categorie slopestyle tot de wereldtop. Ze worden gezien als voorname kandidaten voor afvaardiging naar, en kanshebbers op medailles tijdens de Winterspelen in Sochi, alwaar deze discipline voor het eerst op het programma staat. De wedstrijd in Landgraaf is een van de weinige gelegenheden om de nationale selectie in eigen land aan het werk te zien.

IPCAS-wedstrijden 22 en 23 november
Ruim een week na de Europa Cup slopestyle komen de paralympische sneeuwdisciplines in SnowWorld Landgraaf aan bod tijdens de IPCAS-wedstrijden aangepast snowboarden en aangepast alpineskiën. Aangepast (para)snowboarden is in mei van dit jaar, na jarenlange inspanningen van onder andere wereldkampioene Bibian Mentel toegevoegd aan het programma van de Paralympics. De Nederlandse Mentel is al meerdere jaren wereldkampioene in deze discipline, bij de mannen veroverde Chris Vos afgelopen seizoen de wereldtitel bij de junioren. De Nederlandse Ski Vereniging verwacht dat ook in 2014 de Nederlandse atleten het goed zullen doen tijdens de winterspelen in Sochi. De IPCAS-race is een spectaculaire cross op een parcours met kuipbochten en schansen. Mentel is op woensdag 14 november eveneens aanwezig bij het persmoment in SnowWorld Landgraaf.

Na twee succesvolle seizoenen heeft ook de IPCAS-race alpineskiën inmiddels een vaste plek op de internationale kalender verworven. De wedstrijd in Landgraaf is tevens de opening van het internationale wedstrijdseizoen. Ook in deze discipline maakt Nederland kans op eremetaal met Kees-Jan van der Klooster, Anna Jochemsen en Bart Verbruggen.

Plaats een reactie


acht + 7 =