Sluit deze melding
 

IPCAS Race

20 Nov 2013 - 22 Nov 2013

IPCAS

Op 21 en 22 november vindt in SnowWorld Landgraaf de vierde editie van de IPCAS-race plaats, een reeks wedstrijden voor aangepaste wintersporters (wintersporters met een lichamelijke beperking). Ruim 180 skiërs en snowboarders nemen deel aan de wedstrijden, waaronder dit jaar voor het eerst een World Cup en Europa Cup parasnowboardcross vallen.

Sinds 2010 organiseren de Nederlandse Ski Vereniging en SnowWorld Landgraaf jaarlijks gezamenlijk de IPCAS Race, een reeks die valt onder het wedstrijdcircuit van het IPC (International Paralymic Committee). In 2012 werd naast de wedstrijden aangepast alpineskiën ook de parasnowboardcross aan het programma toegevoegd. Dit zorgde ervoor dat er maar liefst 148 deelnemers uit 25 verschillende landen bij het evenement aanwezig waren. NOC*NSF heeft zowel de World Cup als de Europa Cup parasnowboardcross aangewezen als extra kwalificatiemoment voor de Paralympische Winterspelen aankomend jaar. Dit biedt de Nederlandse atleten de kans om zich hier te kwalificeren voor Sochi.

De Nederlandse atleten doen het momenteel goed in het internationale wedstrijdcircuit: Anna Jochemsen, Bart Verbruggen, Bibian Mentel en Kees-Jan van der Klooster plaatsten zich al voor de Paralymics in Sochi. Samen met de andere nationale selectieleden van de aangepaste wintersportdisciplines staan zij op 21 en 22 november aan start in Landgraaf.

Youth Snow Circuit
Dit jaar staat er voorafgaand aan de IPCAS Race een internationale slalomwedstrijd op het programma voor skiërs met een lichamelijke beperking in de leeftijd van 10 tot 18. Totaal staan er zo’n 40 deelnemers vanuit Italië, Duitsland, Spanje, Slovenië en Nederland aan start. Voorafgaand aan deze wedstrijd volgen zij een gezamenlijk trainingskamp en diverse workshops. Het Youth Snow Circuit is een gezamenlijk initiatief van de vijf landen en wordt ondersteund vanuit een EU-subsidie.

Programma
Woensdag 20 november 09:00 – 13:00 uur: Youth Snow Circuit
Donderdag 21 november 09:00 – 13:00 uur: aangepast alpineskiën slalom
Donderdag 21 november 15:30 uur: Europa Cup parasnowboardcross
Vrijdag 22 november 09:00 – 13:00 uur: aangepast alpineskiën slalom
Vrijdag 22 november 15:30 uur: World Cup parasnowboardcross

Beelden 2013
Bekijk hier de aangepaste alpineskïen slalom beelden
Bekijk hier de parasnowboardcross beelden
Bekijk hier de Youth Snow Circuit beelden

VIDEO
MEER INFORMATIE
Datum 20 Nov 2013 - 22 Nov 2013
Prijs Gratis
Locatie SnowWorld Landgraaf
Website Klik hier