BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Alpine World Oss

Alpine World Oss

(3 reviews)

Beoordeeld met een 7.3 op basis van 3 stemmen.

Alpine World Oss
Langste afdaling
130m
sleepliften
2
lopende banden
2
Locatie
Aengelbertlaan 50
5342 LA Oss
Nederland
T: 0412-623586
http://www.alpineworld.nl
Afdaling Lengte   Breedte
Piste 1 130m130m   23m
Piste 2 130m130m   20m
Piste 3 110m110m   18m

In Oss vind je de borstelbaan Alpine World. Ze geven zelf aan de gezelligste skibaan van Brabant te zijn. Het personeel van de stube en de skileraren zorgen voor deze gezelligheid.

De skibaan

Alpine World Oss is te vinden tussen de N329 en de motorcrossclub van Oss. De skibaan is gebouwd op een plek waar vroeger een vuilnisbelt lag. De baan heeft een gemiddelde lengte, maar is wel erg breed. Hierdoor is het leuk om vrij te skiën of te snowboarden. Aan de zijkant van de baan vind je twee sleepliften. Op de beginnershellingen op het onderste gedeelte van de skibaan zijn loopbandjes te vinden, dit is een stuk makkelijker voor de beginnende skiërs of snowboarders dan de sleepliften.

Lessen

Om lessen te volgen bij Alpine World hoef je geen lid te zijn van de club Alpine World. De lessen zijn flexibel via de website of telefonisch te boeken. Individuele aandacht vinden ze bij Alpine World Oss erg belangrijk, zo wordt er na elke les gekeken of je nog wel bij het juiste niveau bent ingedeeld. Gaan jouw kinderen met sprongen vooruit dan is er een mogelijkheid om verder te trainen bij het sportteam of het wedstrijdteam van de club.

Stube

Beneden aan de helling vind je de stube. Dit is een plek waar de lessen starten, je de receptie kunt vinden, het ski- of snowboardmateriaal af te halen is en je gezellig kunt zitten. Aan de bar kun je iets te drinken of te snacken bestellen. Vanuit de stube heb je uitzicht op de skibaan waardoor je ontspannen de skiërs en snowboarders in de gaten kan houden.


Wat vind jij van Alpine World Oss?

Beoordeeld met een 7.3 op basis van 3 reviews

 • Gast177
  Gast177 24 augustus 2018 · 20:01

  Beste particuliere baan voor krachtskiers in NL, er is ook een skiclub Awo actief op deze baan met zeer gedreven trainers die een sterk selectie team hebben voor zo’n relatief kleine club. Jammer dat de horeca zo prijzig is tegenover ander clubs

  Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast289
  Gast289 21 maart 2018 · 10:24

  Sinds 1 jaar is er een nieuwe eigenaar die een deel van de baan heeft voorzien van nieuwe matten. Het overige deel van de baan wordt komend seizoen verbeterd. Een leuk team onder leiding van een zeer ervaren en voormalige professionele skiër. Een deel van de leraren is gefocust op (jongere) kinderen en zeer leuk in de omgang. Ze geven de kinderen echt vertrouwen. Een ander deel van het team heeft zeer goede techniek skills. De horeca is gezellig, maar de kleine kaart zou iets meer variatie mogen hebben.

  Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Hessel
  Hessel 15 maart 2018 · 17:05

  De baan in Oss is onlangs vernieuwd met nieuwe matten. Dit is een prima vooruitgang. De baan is niet heel lang maar wel redelijk breed. Genoeg ruimte voor lessen en vrij skiën. Het kinderlandje heeft een rolbaan, dat is vooral voor de kleinere kids fijner dan de kabels met ankertjes. Op de baan is ook een wedstrijdteam actief. Er is op dat gebied enige samenwerking/onderlinge competitie met het team in Uden. Horeca is prima, het is een gezellige kantine in berghutstijl, waar een hapje en een drankje te krijgen is. Nadeel is de wat prijzige seizoenskaart in vergelijking met andere banen.

  Skiër meer dan 10 jaar ervaring

Forum

Er zijn nog geen discussies in ons forum over Alpine World Oss.