BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Ski & Snowboardclub De Schans

Ski & Snowboardclub De Schans

(2 reviews)

Beoordeeld met een 8.0 op basis van 2 stemmen.

Langste afdaling
140m
sleepliften
2
lopende band
1
Locatie
Ariekesweg 1
5406 XR Uden
Nederland
T: 0413-267176
http://www.deschans.nl/
Afdaling Lengte   Breedte
140m140m   20m
Beginnerspiste 50m50m   13m
Freestyle park 130m130m   10m
Kinderpark 30m30m   13m
Lespiste 140m140m   20m

De Schans in Uden is een vereniging en borstelbaan met in totaal 4 pistes van verschillende niveaus. Wat als eerste opvalt als je binnenkomt is de moderne en gezellige uitstraling van het complex. Buiten op het terras kan je uitkijken over de banen en binnen bij de bar kan je in verschillende zithoeken tot rust komen.

Aan de bar kan je terecht voor een hapje en een drankje, en wordt er naast bier en wijn ook sterke drank geschonken. Na het skiën of boarden wordt er vaak nog gezellig nagepraat met een drankje, après skiën wordt veel gedaan. Daarnaast worden er vaak feesten en partijen georganiseerd.

December tot en met februari kan het erg druk zijn op De Schans. Vooral in de weekenden is de baan flink bezet. Om ervoor te zorgen dat toch iedereen kan skiën of boarden wordt er zeer flexibel gekeken naar het inplannen en kan er snel gehandeld worden indien er een gaatje vrij komt. Hierdoor kun je vaak nog wel terecht als je een paar afdalingen wilt komen maken.

De baan

De pistes en liften worden goed onderhouden en worden regelmatig gecontroleerd. De matten worden op tijd vernieuwd en de kwaliteit van de banen is dan ook goed. Voor gevorderden is er een piste met buckels en een funpark met uitdagende schansjes en rails. De pistes hebben op sommige plekken een verval in hoogte wat het gevoel van een echte berg geeft aan een afdaling bij De Schans.

Kindvriendelijk

De Schans Uden is een zeer kindvriendelijke borstelbaan. Er is een aparte oefenpiste waar de kleinste kinderen les kunnen krijgen en er is een speciaal programma ontwikkeld voor kinderen die lessen nemen. Zij krijgen een eigen boekje waarin ze zelf kunnen bijhouden hoever ze zijn, wat het uitdagender en leuker maakt. Ook worden er veel activiteiten georganiseerd voor de skischool en worden er voor de fanatieke skiërs of boarders interne wedstrijden georganiseerd.


Wat vind jij van Ski & Snowboardclub De Schans?

Beoordeeld met een 8.0 op basis van 2 reviews

 • Hessel
  Hessel 15 maart 2018 · 16:58

  De Schans in Uden bestaat uit diverse banen. Een baan voor de beginners/licht gevorderden en een wat steilere baan voor de gevorderden. Daarnaast is er een apart funpark met diverse schansen en rails. Waar andere banen vaak slechts enkele modules heeft taan, is het park hier voor een borstelbaan behoorlijk uitgebreid te noemen. Je kunt echt een complete parklijn rijden. Voor beginnende kinderen is er een aparte kinderhelling. De liften zijn de voor borstelbanen bekende kabels met een soort ankertjes. Niet de nieuwste, wel goed onderhouden. Onderhoud van de baan is goed te noemen, de club is er altijd actief mee bezig. Op de baan is ook een actieve wedstrijdc

  Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Veenhoorn
  Veenhoorn 14 maart 2018 · 11:30

  De baan De Schans beschikt over een 2 tal lesbanen, een freestyle-baan en een kinder-/oefenbaantje. Lesbaan 1 loopt wat gelijkmatiger dan de middelste baan. Op de freestyle baan staan verschillende objecten geplaatst waarmee gespeelt kan worden. De kinderweide is apart en wordt afgeschermd/ aangekleed met een kasteel. Het betreft een borstelbaan. Welke gevoelig is voor het vocht op de baan. Er zijn verschillende sprinklers ingebouwd. Je merkt het behoorlijk goed als de baan te droog wordt. De liften Tussen de 3 grote banen lopen 2 sleepliften in. Deze is enigszins verouderd of komt zo over. Zowel vertrek, als stop/start bij calamiteiten is abrupt. Bij lesbaan 1 kan op verschillende punten op de helling worden uitgestapt, waardoor niet ineens de hele helling hoeft te worden genomen. De kinderweide heeft de beschikking over een lopende band. De accommodatie In drukke periodes is de parkeergelegenheid beperkt, maar er kan geparkeerd worden in de berm van de weg (enkel bestemmingsverkeer). De kantine en het terras zijn redelijk gezellig ingericht en bieden uitzicht op de grote banen. Bij de bar zijn de standaard drankjes te verkrijgen en is er een kleine kaart. Aansluitend vind je de uitgifte van materiaal. Er is een ruime voorraad aan schoenen, ski’s en boards, welke snel voor je afgesteld kunnen worden. Algehele indruk Brabantse gezelligheid. Zeker in de drukke periode kan het chaotisch overkomen. Lessen zijn goed verzorgd met (meestal) kundig personeel. De baan voldoet goed om aan de techniek te werken, maar mist uitstraling en is te korte om de bochten aan elkaar te rijgen. Hierbij zou een rollerbaan van toegevoegde waarde kunnen zijn.

  Skiër meer dan 10 jaar ervaring

Forum

Er zijn nog geen discussies in ons forum over Ski & Snowboardclub De Schans.