BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Skicentrum de Wychense Berg

Skicentrum de Wychense Berg

(2 reviews)

Beoordeeld met een 8.0 op basis van 2 stemmen.

Langste afdaling
180m
sleepliften
3
Locatie
Heumenseweg 180
6603 KT Wijchen
Nederland
T: 024-6411341
http://www.wychenseberg.nl/
Afdaling Lengte   Breedte
Piste 1 100m100m   23m
Piste 2 100m100m   13m
Piste 3 180m180m   18m

Net buiten Nijmegen ligt Skicentrum De Wijchense Berg. Het is de enige borstelbaan in Nederland die bestaat uit gesloten matten met daarop miljoenen plastic 'balletjes' die het gevoel van skiën op sneeuw nabootsten. De borstelbaan kent drie verschillende niveaus pistes en is dus zowel geschikt voor beginnende als gevorderde skiërs of snowboarders. Op de kleine oefenhelling maken bezoekers kennis met de allereerste beginselen van het skiën. Kinderen kunnen zich vermaken op de twintig meter lange sleehelling (het gebruik van de slee is gratis).

Lessen en vrij skiën

Wintersporters in spe kunnen bij de bosrijke borstelbaan terecht voor ski- en snowboardlessen. Kinderen vanaf 5 jaar leren op De Wijchense Berg spelenderwijs skiën. De kinderlessen vinden wekelijks op zaterdag plaats. Vrij skiën of snowboarden is alleen toegestaan voor ervaren wintersporters en niet mogelijk op zaterdag.

Faciliteiten

Het gezellig clubhuis van Skicentrum De Wijchense Berg kijkt uit over de pistes en is ingericht in après-ski-stijl. De kleine keuken biedt hongerige bezoekers snacks en broodjes. Het clubhuis kan het hele jaar door worden gehuurd voor feesten, bedrijfsuitjes of vergaderingen. Skicentrum De Wijchense Berg ligt in een natuurgebied en is daarmee ook een goede uitvalsbasis voor het maken van wandel- of mountainbiketochten. Het parkeren bij de borstelbaan is gratis.


Wat vind jij van Skicentrum de Wychense Berg?

Beoordeeld met een 8.0 op basis van 2 reviews

 • Hessel
  Hessel 16 maart 2018 · 11:58

  De Wychense Berg is een mooi gelegen borstelbaan, hij ligt in het bos en heeft daardoor een natuurlijke uitstraling. De langste baan is niet de meest lastige maar heeft wel een bocht erin. Het is een van de langere borstelbanen in Nederland. Voor de freestylers is er een schansje en een buckelbaantje, maar verder geen park. De liften zijn de voor borstelbanen bekende kabels met ankertjes, redelijk oud, maar goed onderhouden. Anders dan andere borstelbanen bevat de baan hier plastic korreltjes. Ik merk echter qua glijeigenschappen geen verschil met andere borstelbanen. Het huurmateriaal is goed op orde. Je kunt bij een borstelbaan natuurlijk geen keuze in type ski's verwachten, maar het materiaal is goed onderhouden en prima geschikt voor de lessen. Ook voor het vrij skiën is het okee, als je niet beschikt over eigen borstelbaanski's. De ontvangst zit in het chalet, waar je ook wat kunt eten en drinken. Ontspannen sfeer, na het skiën kun je hier nog prima een hapje/drankje doen. Seizoenskaart is schappelijk geprijsd, ligt rond het gemiddelde voor borstelbanen, maar het seizoen eindigt hier wel (veel) eerder dan bij andere banen.

  Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast512
  Gast512 14 maart 2018 · 15:31

  Lastiger dan echte sneeuw, maar daarom een mooie uitdaging voor beginnende skiërs en snowboarders. Lukt het hier, dan kan je in de echte sneeuw helemaal uit de voeten!

  Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring

Forum

Er zijn nog geen discussies in ons forum over Skicentrum de Wychense Berg.