Blog

Bramberg am Wildkogel (Oostenrijk)

Bramberg am Wildkogel (Oostenrijk)
24 oktober 2012 NSKIV

Bramberg is een gezellig, authentiek wintersportdorp met veel karakter. Doordat het dorp nog niet door het massatoerisme is ontdekt, is het in verhouding niet duur en heerlijk rustig zowel op als naast de piste. Het familieskigebied is klein, maar fijn. De 55 pistekilometers van het gebied Bramberg-Neukirchen (Wildkogel Arena) zijn gevarieerd en bieden voor ieder wat wils. De 15 moderne liften brengen u in een mum van tijd door het hele gebied. De echte kilometervreters kunnen ook terecht in het naastgelegen Zillertal of de gebieden rond Kitzbühel. In Bramberg ligt één van de langste rodelbanen van de wereld. Deze rodelbaan met een lengte van 14 km is dagelijks geopend tot 22.00 uur.

In het winterseizoen 2010/2011 is de nieuwe Smaragdbahn in Bramberg geopend. Deze nieuwe “8-er Kabinenbahn” voert u tot boven de 2.000 meter hoogte. Rond deze cabinelift, de Smaragdbahn, wordt een vakantiedorp gerealiseerd met een zeer gevarieerd aanbod van woningen. Zo komen er vrijstaande chalets voor 6 – 12 personen ‘Im Grünen Stein’, zijn er luxe appartementen voor 8 of 10 personen ‘Smaragdresort‘ en royale en zeer comfortabel ingerichte chalet-appartementen ‘Kitzbüheler Alpen’ voor 6 of 10 personen.

De 12 nieuwe chalets die behoren tot het project ‘Im Grünen Stein’ komen op een zonnig gelegen grondstuk op slechts 100 meter van de Smaragdbahn te liggen. De chalets worden gefaseerd gebouwd; 5 van deze chalets zullen vanaf komende winter al beschikbaar zijn voor de verhuur. Ook het luxe appartementencomplex ‘Smaragdresort’ wordt gefaseerd gebouwd. Hiervan worden 5 woningen aangeboden. Van de kwalitatief zeer hoogwaardige nieuwbouw Chalet Kitzbüheler Alpen zijn inmiddels 2 woningen opgenomen voor verhuur.

Alle woningen liggen op de zuidhelling met een prachtig uitzicht op de bergen van het natuurpark Hohe Tauer. In het gebied rond de cabinelift vindt u ook de skiverhuur en de après ski, winkels en restaurants. Bramberg am Wildkogel is bekend om de edelstenen. Het Habachtal is zelfs de belangrijkste vindplaats van de groene steen de “Smaragd”.

Kortom een aanrader voor een heerlijk ontspannen familievakantie.

Voor meer informatie over de accommodaties of voor andere mooie chalets in de Alpen, klik hier.

Hieronder een filmpje over het gebied.