Reviews Arc 2000

100% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 8 op basis van 6 beoordelingen.

Sterke punten: Geweldige locatie in het skigebied.
Zwakke punten: Weinig après-ski, niet echt sfeervol, minder kindvriendelijk, duur en matig bereikbaar.

Wat vind jij van Arc 2000?

Reviews van gebruikers

Gast985
5 januari 2020 · 18:01

Zeer ruime pistes altijd sneeuw zeker. Prachtige uitzichten. Goed eten overal. Kind en familie vriendelijk. Wel echt een plek voor ski fanaten. 1950
Is ook erg’leuk. Weinig après ski maar dat zoeken wij ook niet. Goed eten vriendelijk personeel . Moeilijk voor
Beginners. Prijzig maar dat is overal wel. Niet duurder dan andere skigebieden.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast765
2 maart 2019 · 18:54

De hoogte en ligging zorgen voor goede sneeuwcondities in Arc 2000, beter dan in La Plagne of veel andere gebieden. Zelfs na vele dagen zon en hoge temperaturen zonder sneeuwval bleven de pistes goed. De pistes zijn gevarieerd en je kunt er prima terecht voor off-piste. Een klein minpuntje is de terugkeer naar het dorp die vaak loopt via een korte maar drukke sleepkabel.
Wij willen graag een tochtje maken en niet iedere dag dezelfde pistes doen, dat kan hier door de uitgestrektheid en de vele km's pistes prima.
In Arc 2000 zit je een beetje aan de rand van het skigebied Les Arcs. Het is daardoor nooit vervelend druk met de bijbehorende wachtrijen, maar als je met je Paradiski-pas helemaal naar de andere kant van La Plagne wil, vraagt dat om een strakke planning en geen getreuzel.
De apres-ski mogelijkheden zijn gelukkig beperkt. Je hoeft niet bang te zijn voor hossende massa's of lallende comazuipers, die je uit de slaap houden. Zoek je meer sfeer dan zit je met het kabelbaantje binnen enkele minuten in Arc 1950 waar je kunt kiezen uit scala aan restaurants en winkeltjes.
In Arc 2000 kom je om te skiën en dat gaat hier uitstekend.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Paskal
4 december 2012 · 20:05

Arc 2000 ligt helemaal bovenaan dus sneeuw gegarandeerd. Het skigebied van Les Arcs sprak mij meer aan dan het gebied van La Plagne door de variatie: van hoge kale pistes tot bosrijke pistes in de buurt van Vallandry. Ook de afdaling naar Villaroger is lang en daarmee erg leuk om te doen. Halverwege kom je aan de rand van de piste ook een leuk restaurant tegen waar het goed toeven is. Arc 1950 is sfeervoller dan Arc2000, maar daar is de prijs ook weer naar. Nadeel van Arc2000 is dat het in een uithoek ligt: het duurt een tijdje voordat je bij de Vanoise Express bent die je in La Plagne brengt. Ook terug vanuit La Plagne moet je bijtijds de oversteek maken anders haal je Arc2000 niet op tijd.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Michael
18 februari 2011 · 09:41

Week van 29 januari in Les Arcs 2000 geweest en ondanks het gebrek aan verse sneeuw een prima week gehad. Pistes waren s ochtends prima geprepareerd, op sommige stukken moest je echter wel kiezels ontwijken die er door bullies opgeschoven zijn. Wat me wel opviel was de late openingstijden van de liften, de meeste stoeltjesliften gingen pas om 9.15 of 9.30 open, de Varet lift ook pas om 9.30, en de Aguille Rouge pas om 10.00u!! Verder zou ik de volgende keer wellicht geen Paradiski pas meer nemen vanuit Arc 2000. Om bij de pistes in La Plagne te komen en weer terug wordt je gedwongen om een aantal drukke en laaggelegen pistes telkens weer te nemen. Om vervolgens aan het eind van de week een heel aantal pistes aan de Les Arcs kant nog niet gedaan te hebben! Ik denk wel dat het gebied met een dikke laag poeder ideaal is voor offpiste ?.

roel
22 februari 2010 · 22:27

Het dorp heeft een fantastische ligging in het skigebied. Een dorp voor de fanatieke ski?of boarder die op tijd naar bed gaat om smorgens fit te zijn. Apr?ski is er nauwelijks.

Ron
17 februari 2010 · 09:05

Een super plek om lekker vroeg op de piste te staan. Deze accomodatie is geschikt voor de echt die-hard die gewoon voor het ski/snowboarden gaat. Wil je toch nog uit, dan loop je lekker naar arc 1950. Oftewel prima accomodatie, geen onzin, gewoon echt wintersporten!