Bekijk ook de pistekaart
Hoogte dorp
2399m
Liftverbinding met skigebied
Ja
Dalafdaling
Ja
Sterke punten
Gezellige après-ski

In Aspen kun je de hele nacht doorhalen. Neem wel je credit card mee, want het zal zeker niet goedkoop zijn.

Sfeervol

Aspen is een leuk en authentiek stadje met nog veel oude gebouwen. Het is sfeervol en zeer bruisend.

Kindvriendelijk

Aspen heeft geweldige faciliteiten voor kinderen, maar goed, dat is niet de reden dat je hierheen gaat om te skiën toch?

Goede locatie in het skigebied

Aspen is een uitgestrekt stadje dat direct aan een aantal deelgebieden ligt. Alleen voor Snowmass moet je even met de bus.

Zwakke punten
Duur

Aspen is een dure bestemming. Hier komen de rich & famous de latten onderbinden. Alles is hier prijzig. Van accommodaties tot liftpassen.

Matig bereikbaar

Op de latten in luxeresort tussen de Rocky Mountains

Het wereldberoemde skidorp Aspen ligt hoog in de Rocky Mountains en het beschikt zelfs over een eigen vliegveld: Aspen Airport. Ook al brengen veel wereldsterren hun wintersportvakantie hier door, is het niet alles luxe wat hier de klok slaat. Aspen is met z’n geweldig aanbod qua skipistes een droomlocatie voor zowel gevorderde als beginnende skiërs. Aspen staat bekend om het grote aantal double diamond afdalingen. Daarnaast kunnen ook beginners en kids in Aspen met volle teugen van een skivakantie genieten dankzij de goede faciliteiten en skischolen. Wil je wat meer van het gebied verkennen? Neem dan de gratis shuttlebus naar Snowmass, één van de vier skigebieden van Aspen.

Adembenemende uitzichten tijdens het skiën

Aspen is een geweldig skigebied met een ultieme sneeuwgarantie. Bovendien worden de pistes enorm goed verzorgd en onderhouden. Ondanks dat het gebied zo hoog gelegen is, heb je er de mogelijkheid tussen de bomen te skiën.

Ook naast het skiën dolle pret

Naast skiën heeft Aspen veel ontspanningsmogelijkheden te bieden. Je kan van hut naar hut skiën, sledetochten maken, schaatsen, snowshoe wandelingen maken. Kortom: je beleeft hier pure sneeuwpret! Bovendien kan je ook gaan shoppen, naar de nachtclub of dineren in een van de vele restaurants die beroemde koks in dienst hebben. Aspen is deels autovrij.

Wie slim is, betaalt minder

Aspen staat bekend als een luxueus skiresort met overeenkomstige prijzen. Toch kan je je vakantie hier ook tegen een schappelijk budget doorbrengen, hoewel dat wel even zoeken is. Uiteindelijk betaal je behoorlijk forse bedragen voor skipas en accommodatie. Aan het einde van het seizoen zakken de prijzen meestal wel wat. En de sneeuw is vaak nog perfect! Daarnaast hebben de restaurants tijdens deze periode goedkope specials.

Foto's

Skigebied Aspen Snowmass

Makkelijk9%48km
Gemiddeld42%217km
Moeilijk47%244km
Totaal km pistes509km
Sterke punten: Gezellige après-ski, sfeervol, kindvriendelijk en goede locatie in het skigebied.
Zwakke punten: Duur en matig bereikbaar.

Dorpen van dit skigebied

DalafdalingLiftverbindingAprès-skiSfeerKinderenLocatiePrijsBereikbaarheid
Snowmass Village
(2473m)
Aspen
(2399m)

Skipasprijzen

Skipasprijs hoogseizoen 2018/2019VolwassenenJeugdKinderen
Geen gegevens beschikbaar

Wintersport checklist

1
Reisverzekering
Onbezorgd op vakantie met de beste kort- of doorlopende reisverzekering voor de wintersporter.

Forum

OnderwerpTopic starterLaatste activiteitReacties
Leren skiën in Aspen
Laatste activiteit: 10-10-20 · 17:12
Elte10-10-20 · 17:128

Weerbericht

Wintersport weerbericht van woensdag 19 mei

In deze week van coronaversoepelingen laat de winter zijn tanden nog een keer goed zien in de Alpen. 20 centimeter was er vanochtend gevallen in het Oostenrijkse Kleinwalsertal. In dit koele voorjaar trekt de ene na de andere storing over met sneeuw en deze week gebeurt dat opnieuw. Boven de 1500 tot 2000 meter kan er lokaal 30 tot 50 centimeter sneeuw vallen.

Sneeuwhoogte in de buurt

Verenigde statenAspen Snowmass0cm 0cm 0cm 0cm 
0/29

Sneeuwval afgelopen 4 weken

30 apr1 mei2 mei3 mei4 mei5 mei6 mei7 mei8 mei9 mei10 mei11 mei12 mei13 mei14 mei15 mei16 mei17 mei18 mei19 mei20 mei21 mei22 mei23 mei24 mei25 mei26 mei27 mei

Sneeuwzekerheid

Wat willen de kleuren zeggen? Te weinig sneeuw om te skiën komt tegenwoordig weinig meer voor. Dankzij kunstsneeuw is er vaak wel te skiën, maar is de dalafdaling ook open of moet je op het eind van de dag met de lift omlaag? En is het dorp wit, of ligt je appartement tussen de groene weiden? Dit hebben we per skigebied per maand onderzocht, rekening houdend met hoogte, expositie van de hellingen en geografische ligging.
december
januari
februari
maart
april