Reviews Auris en Oisans

100% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 7.5 op basis van 6 beoordelingen.

Sterke punten: Laag prijsniveau.
Zwakke punten: Weinig après-ski en niet echt sfeervol.

Wat vind jij van Auris en Oisans?

Reviews van gebruikers

MiyukiJan
23 februari 2020 · 15:17
  • prima pistes van verschilend niveau rond Auris en Oisans, ook ideaal voor het leren skiën en kinderen. Niet te grootschalig in Auris en Oisans
  • Toegang tot een fantastisch afwisselend skigebied, vooral voor de gevorderde skiër fenomenaal, omdat mooiste pistes stijl zijn.
  • Uitzichten zijn bovengemiddeld mooi!
  • Lange pistes
    +/- skigebied zit wat onlogisch in elkaar. Daardoor wordt het niet snel saai en heb je mooie opties. Maar sommige pistes zijn lastig berijkbaar of er zijn verbindingsliften nodig.
  • druk / veel wachten voor liften. Vooral als de Fransen vakantie hebben. Voornamelijk drukte rond Alpe d'Huez en naar de top. Rustiger rond dorpen hier omheen.
  • Veel grote gondels, waarin je met z'n allen samengedrukt moet staan en trage stoeltjesliften.
  • Pistenpreparatie is matig.

Kortom, fantastisch gebied, waarbij voor mij de voordelen uiteindelijk niet opwegen tegen de nadelen. Maar de nadelen zijn ook nadrukkelijk aanwezig.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast049
30 november 2019 · 18:56

Leuk gebied. Col de cluy erg mooi!

Met familieSkiër
Gast464
20 oktober 2018 · 19:22

Leuk klein (niet duur) skidorp met nagenoeg alle appartementen direct aan of dichtbij de piste. Prima voor gezinnen met jonge kinderen. Zo is er een stuk berg afgezet om te sleeen en kunnen de kinderen 1 avond in de week zelfs met de lift omhoog om op de verlichte piste te sleeen. Ook is er 1 avond in de week nachtskien op de verlichte piste. Alpe D Huez is redelijk snel bereikbaar. Er zijn gemakkelijke pistes, maar ook voor de ervaren skiër is er voldoende te beleven. Probeer de Sarenne (lange zwarte piste) zeker een keer. En als je een echte uitdaging wilt dan kun je de tunnel proberen! Voldoende goede restaurants op de piste. Zorg om verzekerd te zijn van een goede plek dat je even van te voren reserveert. Dat voorkomt dat je lang moet wachten. In het dorp zelf zijn een stuk of 4 restaurants. Niet heel bijzonder maar verder prima en niet al te duur. De 2 supermarkten zijn wel iets duurder, maar als je alle basisproducten uit Nederland meeneemt of op de heenreis in het dal bij een grotere goedkopere supermarkt koopt is het goed te doen. Er is nagenoeg geen apres ski. Je kunt met de skipas ook een keer skiën in Les2Alpes. Binnenkort komt er ook een liftverbinding met Les2Alpes en ligt Auris en Oisans precies in het midden van het gigantische skigebied Alpes D Huez / Les2Alpes.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast249
10 april 2018 · 12:26

Klein, rustig en zonnig waardoor het zelden of nooit druk is aan de liften of op de pistes in Auris zelf. Daarom vonden we het ideaal om met jonge kinderen (4 en 6) te verblijven. De kinderen hebben beiden les gevolgd bij de locale ESF (oursons & 1ière étoile) waar ze enkel Frans en een klein beetje Engels kunnen, maar dat is zelfs zonder enige kennis van de Franse taal probleemloos verlopen.
Je bent ook redelijk snel in het grotere (en drukkere) Alpe d’ Huez zodat je op voldoende gevarieerde en uitdagende pistes kunt skiën als je dat wenst.

De kleinschalidheid heeft natuurlijk ook zijn nadelen voor wie 's avonds graag uit eten gaat of voor wie de arpès-ski belangrijk is, dan kies je beter niet voor Auris …
En als de weersomstandigheden het niet toelaten de lift naar Alpe d’Huez te nemen is het aantal pistes in Auris zelf beperkt en zit je wat vast in het kleine dorpje waar niet echt veel te doen is.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Linda
1 maart 2009 · 12:22

Qua prijs-kwaliteit verhouding een prima dorp om te verblijven. Een beetje redelijk ski-er/snowboarder is zo in Alpe d’huez.
@Laura: ik heb zo het idee, dat je je ervaring deelt van het dorpje Oz en Oisans en niet van Auris en Oisans. Wel allebei behorend bij Alpe d’huez. Maar zover ik weet (ben er 2 jaar geleden geweest) is er in auris geen gondel, en ik kon het ook niet terug vinden op de pistekaart.

Laura13 januari 2009 · 23:01

Er is 1 skischool in Oisan en Oz van ESF. Nadeel is dat ze niet allemaal Engels spreken. In Alpe d’ Huez zijn ze dat wel verplicht te kunnen. Dus mocht het Frans problemen geven, pak dan de gondel naar boven, naar Alpe d’Huez voor les.

Laura13 januari 2009 · 23:01

Mijn eerste wintersport ooit in het leuke en rustige dorpje Oisan en Oz. De sfeer is er gemoedelijk en rustig. Iedereen komt om er serieus te genieten van de mooie pistes. Voor beginners, zoals ik, ideaal. Vanuit Oisan kun je meteen gondel direct naar het zonnige Alpe d’Huez. Hier gaat een wereld voor je open. Vooral voor beginners veel groene pistes bij elkaar. Maar ook voor de gevorderden zijn er pistes te over.

Sommige hotels en chalets liggen aan de groene piste, ideaal. Vanuit het hotel 's ochtends ook zo weer in het sleepliftje naar boven. Een aanrader en voor mij was het een fantastische week!

Laura
13 januari 2009 · 23:01

Klein en intiem dorpje, wel helemaal nieuw maar toch gemoedelijk. Kan te rustig zijn voor sommigen. Gratis parkeren in het dorpje onder aan de piste. Voordeel, je kunt zo met een gondel naar twee skigebieden. Het prachtige appartementencomplex Chalet des Neiges is een aanrader. De groene piste komt tot aan de deur van Hotel La Hors Piste. Er zijn drie verhuurmogelijkheden en er is een plaatselijk winkeltje voor de boodschappen.