BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Accommodaties Avoriaz

Accommodaties Avoriaz

Avoriaz is een heel bijzonder skidorp, op het eerste gezicht lijkt het dorp op van die typische betonblokken die we in zo ontzettend veel Franse skigebieden zien. Maar als je beter kijkt, zie je dat hier echt is nagedacht over het dorp. Het dorp moest effectief zijn, en daarmee is het niet verschillend met andere skidorpen. Maar in Avoriaz begon men ook te begrijpen dat puur effectiviteit niet meer voldoende is. Zo is Avoriaz gebouwd met veel natuurlijke materialen en steken de torens uit als rotspieken, of bergkristallen. Als je rond het gebied skiet zie je dit meteen. Dat smaken kunnen verschillen is duidelijk, maar Avoriaz is in ieder geval met een duidelijk idee gebouwd. Verder is het dorp geheel autovrij, een rodelbaan en ijsbaan midden in het dorp maken dit gebied af. Dit grote wintersportdorp bestaat voornamelijk uit appartementen en hotels. Voor chalets kun je beter in het lagergelegen Morzine zoeken.

Prijsniveau

Het spreekt voor zich dat de vakantieweken stukken duurder zijn dan de laagseizoenweken. Maar wie zoekt kan in Avoriaz prima geprijsde accommodaties vinden. Zeker in vergelijking met vergelijkbare dorpen in vergelijkbaar grote skigebieden valt de prijs gewoon mee. Je zit in een van de grootste en meest uitgestrekte skigebieden in Frankrijk, je kunt zo uit je accommodatie wegskiën en je zit op zeer sneeuwzekere hoogte. Als je dat allemaal meerekent is Avoriaz prijs/kwaliteit gewoon een echte topper!

Tips

Wil je vrije keuze hebben voor hotels en goede appartementen? Boek dan op tijd. Een jaar van tevoren boeken is, als je echt vrije keuze wil hebben, een aanrader. Al maakt je het allemaal niet zoveel uit waar en hoe je zit kun je soms best leuke last-minutes vinden. Maar Avoriaz is populair bij Nederlanders, Belgen, Fransen en Engelsen dus over het algemeen hebben de uitbaters geen moeite om alles vol te krijgen.

Accommodatie thema's