Héél benieuwd!

Dit onderwerp gaat over de bestemming Bad Gastein

Komende februari een week geboekt in Bad Gastein, met gemengd gezelschap qua ski-ervaring. We gaan verblijven in Appartementhotel de l’europe, en het is héél irritant dat ik daar maar weinig ervaringen over lees!

Is er nog iemand die gaat of al geweest is? Ik ben heel benieuwd of ik de juiste keuze heb gemaakt!

Hoi Willem,
Ik denk dat je verrast zult zijn door de vele mogelijkheden die Bad Gastein en het Gasteinerdal bieden. Hotel de l’europe ligt midden in het centrum en op de begane grond zit het casino. Ook als je niet van gokken houdt zeker de moeite waard om een drankje te gaan drinken. Vanuit Bad Gastein gaat een gondel omhoog naar het grootste aaneengesloten skigebied van het dal. Maar wanneer de groep qua ski ervaringen uiteen ligt, zou ik je aanraden om met de auto of de bus naar het Angertal te gaan. Dan begin je aan de andere kant van de berg en kan ieder op zijn niveau beginnen. Verder zijn er nog 3 skigebieden in het dal en ze zijn zeker allemaal wel een bezoek waard. Er zijn diverse eetgelegenheden en de meeste niet duur en verschillende aprés ski tenten, waarvan ik de Silverbullet met iedere dag live muziek zeker zou bezoeken. Op zaterdag 14 februari 2009 wordt om 19 uur de Red Bull Playstreets midden in het dorp gehouden. Zie: http://www.gasteinertal.com/playstreets/
Wanneer je dan hier bent is dit zeker een evenement die je niet mag missen. Wil je nog meer weten? Ik woon in Bad Gastein, dus denk dat ik veel van je vragen kan beantwoorden.
Groetjes Inge.
http://www.chaletgastein.at/nl/

Hoi,

Wij gaan al een paar jaar naar Bad Gastein. We hebben er een huisje. Prachtig dal met goed skigebied.Je moet ook zeker een keer een dagje naar Sport Gastein gaan. Prachtige brede pistes. Aan het begin van het Kötschnachtal
is een erg goed restaurant. Aanrader!
Veel plezier

We hebben een vakantiehuis in Harbach (Dorfgastein) met vooral als reden dat we meerdere keren per jaar kunnen skien en snowboarden. Het Gasteinertal is een prachtig gebied en vooral door de afwisselende ski-gebieden blijft het leuk. Zeker een aanrader: Sportgastein (voor een dagje), Bad Hofgastein, en ook het ski-gebied bij Dorfgastein (aan de andere kant van de berg heb je de grossglockner, je kunt er dus ook over heen…). Veel mogelijkheden.
Kijk ook eens bij http://www.gasteinertal.nl Geeft een aardige indruk van het gebied !!

Benieuwd trouwens waar dat restaurant, begin van het Kostschnachtal, zit. Nog niet geweest !
Ook een aanrader: restaurant boven bij de skipiste van Dorfgastein, aan de andere kant, naast het zwembad. Je moet het weten te vinden maar zeker de moeite waard !

We zijn vorig jaar in Bad Gastein geweest en waren toen erg tevreden over het skigebied. Wat een beetje tegenviel was het feit dat in het centrum allemaal hotels en panden waren dichtgetimmerd. Weet iemand of dit inmiddels is aangepast?

Plaats een reactie