Reviews Châtel

68% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 6.6 op basis van 29 beoordelingen.

Sterke punten: Sfeervol, kindvriendelijk, geweldige locatie in het skigebied, laag prijsniveau en eenvoudig bereikbaar.

Wat vind jij van Châtel?

Reviews van gebruikers

Elmar
7 januari 2020 · 16:19

Als ervaren skiër dit jaar voor het eerst met mijn kinderen (7-9 jr) op wintersport gegaan. Zelf al meerdere malen in Les Portes du Soleil geweest (veelal Avoriaz). Voor deze "eerste" vakantie wilden we iets gemoedelijker/ authentieker verblijven dus werd het Châtel. Châtel is inmiddels een redelijk druk dorpje geworden met heel veel autoverkeer. Er lopen drukke doorgaande wegen door het dorpje wat zorgt voor veel files in de spitsuren. Omdat er heel veel diesel wordt gereden geven de uitlaatgassen je een ongezond en verstikkend gevoel. Ook in Châtel vindt je de overbekende Franse 'ongastvrijheid'. Mensen zijn vaak nors en onbeleefd. Oudere generaties (30+) spreken enkel Frans. Het dorpje zelf is gezellig: aardig wat restaurantjes en barretjes voor vele uurtjes plezier. Er heerst een gemoedelijk sfeertje op straat. In Super-Châtel vindt je zelfs een ronde après ski bar op de piste!

Châtel, en dan vooral Super-Châtel is voornamelijk geschikt voor beginners: eenvoudige en korte pistes. Wil je meer uitdaging dan moet je meer richting Linga en Pre-La-Joux. Van daaruit ben je ook snel in Avoriaz.

Het gebiedje Morgins-Champoussin is ons ook goed bevallen!

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast581
28 maart 2019 · 19:26

Nieuwe liften , leuke pistes …perfect

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
PistenPeter
26 februari 2019 · 12:53

Begin februari een week PDS gedaan vanuit Châtel. Hoewel ik me in een deel van de beoordelingen kan vinden, zijn die naar mijn mening toch wel te negatief.

Châtel is, zeker voor Franse begrippen, een mooi dorp. Geen hoogbouw en nog stallen en boerderijen in het dorp. Daarbij ook winkeltjes met lokale producten. Zo heb je eens wat anders dan een zakje supermarktkaas over je pasta. Met de Gebelou en Portes de Soleil lift is PDS en La Linga verbonden met Superchâtel en maakt het de keuze van je verblijf wat makkelijker. Daarnaast rijden er veel gratis skibussen.

Het gebied boven Châtel (Superchâtel) is mooi, maar bestaat helaas uit (te) veel sleepliften. Een aantal cruciale oude zouden vervangen moeten worden door stoeltjesliften om het gebied te verbeteren. La Linga/Pre la Joux is echter een stuk beter ontsloten met prima stoeltjesliften. Op een klein stukje bus in Morgins na kan je vanuit Châtel mooie tochtjes skiën zonder te hoeven uitklikken. Het Zwitserse deel van PDS is ons wel het beste bevallen. Mooie brede pistes en vooral wat rustiger. Hoe dichter op Avoriaz/Morzine, hoe drukker. En ga alleen via SuperMorzine als het echt moet, die bottleneck loopt snel helemaal vast door 'migrerende skiërs en de vele klasjes. Gevolg, wachtrijen. In de rest van het gebied (het was in een deel van Frankrijk al vakantie) is het nooit echt druk geweest.

Eten kan in vele tentjes en zeer wisselend in prijs en kwaliteit. Het pisterestaurant langs de Bouchasses lift boven Champoussin is ons erg bevallen. Niet heel duur (voor Zwitserse begrippen) en lekker lokale gerechten in de zon op het terras aan de piste. In Châtel zelf zijn ook prima restaurants te vinden waar je goeie lokale specialiteiten kan bestellen.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast594
23 januari 2019 · 19:52

Jaren geleden (en dan praat ik over circa 1995) waren we in Avoriaz en Champery geweest. Nu voor het eerst naar Chatel. Ons appartement was prima. Redelijk dicht bij de Linga lift. Daar valt niks over te klagen. Het dorpje zelf is echter enorm uitgestrekt. Een halve maan vorm. In het centrum ziet het er gezellig uit maar omdat het zo uitgestrekt is heeft het voor mij niet de knusse sfeer die ik had verwacht.

De prijzen op de pistes zijn ronduit idioot. 8 euro voor een bordje met friet! Zonder snack wel te verstaan. 8 euro voor een bier. Op de piste was een hapje eten dus al gauw de lol vanaf… En wat we ook jammer vonden is dat 0,0 après-ski is. Ronduit niets. De Fransen gaan na het skiën naar hun auto en rijden naar hun chalet en dat was het dan. Het skigebied zelf is prachtig groot. Groot pluspunt.
Al met al gaan we volgend jaar niet terug…

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast136
28 december 2018 · 07:01

We komen hier al jaren.
Authentiek dorpje met sfeer zonder hoogbouw of betonnen gebrouwen.
Erg gezellig dorp en gezellige restauraties op de piste.
Mooie pistes, veel liften zijn vernieuwd; vervangen door zes- of achtzitters.
Ze investeren duidelijk. Je kunt enorme tochten maken.
In hoogseizoen hoef je niet lang te wachten bij de liften, vaak is het een paar minuutjes.
Geweldige afdalingen en schitterende uitzichten.
Zelf zitten we in een heerlijke accommodatie met zwembad, sauna, massages, etc.
Maar laat de negatieve recensies graag staan, dat zijn duidelijk geen liefhebbers van dit skigebied. Wij hebben des te meer plezier hier.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast495
30 november 2017 · 11:03

In alle opzichten een geweldig gebied

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast926
12 maart 2017 · 23:26

4 maart t.m.11 maart
Ik kom sinds 1978 regelmatig in Port du soleil. Ook bezoek ik Oostenrijk en Italië.
Port du Soleil vind ik een schitterend gebied maar door de geringe hoogte heeft het vaak last van slechte sneeuwomstandigheden. Helaas kun je daar niet meer aan doen dan sneeuwkanonnen en hopen op koude.
Deze week was het niet druk toch ging ik naar de skipiste lopen als drie bussen mij lieten staan (45 min.). Dit overkwam mij 3 dagen. S’avonds weet je toch hoeveel mensen er geskied (en betaald) hebben. Toch weer overvolle bussen en wachttijden van meer dan 30 minuten. Gezocht naar een mogelijkheid om hierover te praten en mij te bezwaren (gratis advies geven) maar ik heb geen luisterend oor gevonden.
Na 18:00 rijden er geen bussen meer. Jammer want daarmee krijg je veel ongewenst verkeer van mensen die uit eten gaan. Het is lopen of autorijden.
De camping biedt gratis internet maar als je een huis huurt voor 8 personen mogen 2 mensen kun laptop of telefoon laten programmeren voor een matig internet, de rest heeft pech; vermeld het op je site dan weet je het vooraf. In de huizen die we tot nu toe gehuurd hebben is het gratis internet belabberd; van de 5 accommodaties die ik huurde was er één verhuurder die eerlijk zie dat het gratis internet van wisselende kwaliteit was.
Châtel heeft de liften goed voor elkaar maar het is in vergelijking met Oostenrijk Spartaans. Je zit op onverwarmde stoelen en geen beschuttende kap ten koude wind. Toen er veel sneeuw en regen op de stoelen lag stonden twee operators te kijken hoe wij in de natte troep gingen zitten. Even een veger er overheen halen, wat ze vroeger deden, was aangenaam geweest.
Als je uit eten wil is er meestal wel plaats. Op vrijdagavond moet je reservereen anders zijn de populaire restaurants volgeboekt. De kwaliteit overwegend is goed maar wel aan de prijs.

Ik vind de vriendelijkheid van de mensen in 40 jaar vooruit gegaan maar nog niet te vergelijken met de vriendelijkheid van Oostenrijk of Italië.
Morgins vond ik in 1978 al oud en afgeschreven. Nu betaal je de hoofdprijs voor een openluchtmuseum.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast743
6 maart 2016 · 16:36

Net terug van Chatel. We hadden al geboekt voordat we deze reviews lazen en schrokken toen erg van het commentaar. Gelukkig viel het alles mee. We hadden de laatste week van de krokusperiode. Blijkbaar was dit een rustige week, nergens hoeven wachten. We zijn verwende skiërs die de laatste jaren naar Les Menuiers (sneeuw zekerheid) zijn geweest. Het skigebied doet niet onder voor de Trois vallees . Leuk ook om tussen de bomen te skiën en veel off piste mogelijkheden niet ver naast de piste. We hebben steeds vanuit La Linga de liften genomen. Vanuit onze locatie met bus E. Veel restaurantjes op de berg, waarvan sommige meer snackbar, maar ook vele knus en gezellig. De prijzen waren lager dan in de Trois Vallee. De verbindingsliften naar Zwitserland waren prima. Verder naar het gebied van Les Gets konden we geen verbindingsliften vinden alleen een bus. Dus hoofdzakelijk ook vanwege het slechte weer in het gebied La linga, Pre la joux en Avoriaz gebleven. De dure skipas staat echter niet in verhouding met de oude liften, wij hadden slecht weer en dan was het afzien geen kap en natte of bevroren zittingen. Er was een grote supermarkt buiten het centrum waar de boodschappen gehaald konden worden. We zijn 2x naar het centrum gewandeld (flinke trip) om uit eten te gaan. Geen problemen gehad om een tafel te vinden. Apres ski is nu eenmaal geen ding in Frankrijk dus dat hoef je ook niet te verwachten. We zijn jaren lang naar Oostenrijk geweest wat prima is en fantastische apres ski. Maar de drukte bij de liften en de pistes hebben ons naar Frankrijk gebracht. De lange afdalingen en de uitgebreide skigebieden met veel offpiste mogelijkheden laten ons steeds weer terug komen.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast002
29 februari 2016 · 19:59

Ben in veel skigebieden geweest,en vindt het uitgestrekte gebied prima.
Goede pistes en veel mogelijkheden om buiten de pistes te skieen.
Chatel is een leuk dorpje met een paar goede restaurants.
Tip, ga GEEN ski’s huren bij INTERSPORT ,heb onlangs een slechte ervaring.
Een zeer kleine beschadiging aan een van de ski’s koste mij euro30,00 zeer onvriendelijk personeel en een gesprek was niet mogelijk, het is jammer dat je euro 300,00 als borg hebt betaald, dus je hebt geen keus. Controleer dus altijd je skies maak foto’s van de al aanwezige beschadigingen.
Dus geen intersport.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
miekstrubbe
22 februari 2016 · 20:50

Een skigebied waar de tijd bijna 20 jaar bleef stilstaan. Zetelliften van de jaren stillekes, slepers à volente. Ik moet wel toegeven dat ik Oostenrijk gewoon ben, dus ik kan vergelijken.
Châtel city heeft charme. Dankzij de verbindingslift naar Linga maakt de skipas veel goed.
Châtel is een skiparadijs voor kids ! Veel speel/experimenteerruimte op de sneeuw. Voor skiërs die graag lange pistes doen zou ik een centralere locatie aanraden binnen PDS.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast131
4 maart 2015 · 09:56

Binnenkort ga ik weer naar Chatel en omdat het me verbaasde de vele negatieve reactie te lezen hier een positieve.
Ik wil niet zeggen dat ik een pro ben in het bezoeken van wintersport oorden, maar vond dit toch een erg mooi gebied. Nog niet alles is in Chatel weggekapt en toch zijn er naast de bos paadjes ook mooie brede pistes (groen blauw rood en zwart)
Het is groot je kan elke kant op en heb je geen zin in sleepjes liften dan zoek je het gewoon verder op. Moet wel toegeven dat de sleepjes lift bij Chatel Neuf (als je hem kan vinden) een uitdaging is maar de afdalingen die vandaaruit mogelijk zijn zijn zeker de moeite waard!!! Er is wel even een vlak stuk om naar Chatel terug te gaan waar je even goed vaart moet maken, maar ook dat is wel even relaxt dan.
De dal afdaling was helaas slecht toen wij er waren, wat hem vrij lastig maakte (smal en bochtig, maar het is in de zomer ook de normale weg omhoog). De dal afdaling kan je ook ontwijken door de gondel naar beneden te nemen… (wel handig als je boven bij de gondel op het terras was te veel gedronken hebt ?)
Ook moet ik zeggen dat ik nul aanvaringen heb gehad met het Franse personeel. Bij de sleepjesliften altijd netjes geholpen, ook in de restaurants altijd erg vriendelijk te woord gestaan en vaak werd ons nog een borrel als toe aangeboden (hoezo onvriendelijk?)
Het dorp straalt een knusse sfeer uit en heeft gelukkig niet die mega hotels die er in Avoriaz wel staan.
Al met al een top vakantie!!!

En oh ja wachtrijen???
Misschien kwam dat omdat we er niet in het hoogseizoen waren, maar we konden altijd zo door skiën. In de weekenden wil je ook niet in Winterberg zijn daar zijn dan ook mega rijen… Dus tja als je in de vakanties gaat is het te verwachten dat je moet wachten. Kan me niet voorstellen dat het ergens anders niet zo is.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast461
8 januari 2015 · 16:40

vreselijke bestemming!
veeeel te kleine appartementen en een appartementen beheerdster die weigert engels te praten en die je aan het einde van de week nog even probeert op te lichten met de borg. ook zitten de meeste appartementen op 1,5 km van het centrum af.

maargoed, dit hadden wij zelf beter kunnen boeken misschien.
daarnaast is het dorpje niet berekend op zo veel wintersporters. restaurants overvol, wachtrijen voor de bussen enzovoort. om terug in het dorpje te komen kun je zomaar 2,5 uur wachten op de bussen in de lange wachtrij.
de pistes zijn wel aardig maar niet super speciaal.

ik raadt iedereen af om hier heen te gaan.

Met vriendenSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring
Gast630
5 januari 2015 · 15:13

Na 38 jaar skiën in m.n. Oostenrijk direct na Kerst 2014 afgereisd naar Chatel in Frankrijk; een leuk en gezellig plaatsje. Laat geboekt dus weinig keuze v.w.b. accommodatie; eigen schuld. Huur appartement via Vrij Uit was niet duur, maar was ook behoorlijk onderbemeten, gedateerd en zonder enig comfort, maar wél direct naast de Super Chatel cabinelift. Vanaf het middelstation heeft het skigebied behalve een stoeltjeslift verder alleen maar schotelliften met enorme wachtrijen. Als je de schotel ‘plaatst’ word je vervolgens gelanceerd. We hebben zowel kinderen als volwassenen door de lucht zien schieten. Buikspieren goed aanspannen om de klap op je rug op te vangen. De rest v.d. vakantie dus met de auto naar Pre la Joux voor toegang tot het grote skigebied van P.d.S. (voor de skibus heb je de zwarte band nodig). Rond Avoriaz zijn stoeltjesliften (sommige ook uit het jaar prik met latten rugleuningen) en zijn de wachtrijen nog véél langer. Dus maar liever doorskiën naar de randen van het skigebied, anders sta je 3/4 van de tijd te wachten om weer boven te komen. Als je bedenkt hoe hoog de inkomsten in het gebied jaarlijks moeten zijn, is het onbegrijpelijk en schandalig dat er niet wordt geïnvesteerd in goed materieel die de gasten snel en comfortabel vervoeren. P.d.S. loopt 20 jaar achter, Chatel nóg meer. De kenmerkende ribbels van de pistenbullies hebben we nérgens gezien. Ondanks matige sneeuwcondities zijn de pisten gedurende de gehele week gewoon niet onderhouden. De geproduceerde sneeuw v.d. sneeuwkanonnen blijft plaatselijk liggen en wordt verder niet gebruikt. De restaurants langs de pisten zijn tenenkrommend inefficiënt, onderbemeten en hebben een slechte prijs/kwaliteitverhouding (5 v.d. 6 keer). Het personeel interesseert het ogenschijnlijk geen zier en loopt geen stap harder. Drink zo weinig mogelijk want ook voor de toiletten hebben we regelmatig 10-15 min in de rij gestaan. Ik weet niet of P.d.S. model staat voor de andere Franse skigebieden maar het is niet te hopen. Hoewel het wel zo lijkt is het níet mijn bedoeling om het skigebied af te kraken maar de verschillen met andere skigebieden in o.a. Oostenrijk zijn echt opvallend groot. Een waarschuwing voor anderen die overwegen naar dit gebied op vakantie te gaan, m.n. gedurende de schoolvakanties. Ik hoop dan ook dat dit commentaar niet wordt verwijderd!!!
Voor 6 dagen was ik voor liftpassen €1188 kwijt (Gezin met oudere kinderen: 23,21,17). Niet mis maar nog te overzien als de kwaliteit goed is. Op het moment is dit echter veel te veel voor het gebodene. Het wordt tijd dat de Fransen hun slag veranderen in een Franse inhaalslag.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast897
29 december 2014 · 18:40

Als je meer van wachten dan van skiën houdt ben je hier aan het juiste adres!

Dit dorp kun je beter mijden. Het dorp wordt jaarlijks uitgebreid. Het aantal bedden is niet meer in overeenstemming met de capaciteit van het ski-gebied. Liften zijn niet gemoderniseerd en dateren uit de jaren 90. Vaak defect of staan met regelmaat stil. Om het grote skigebied te bereiken moet je met de bus (samen met duizenden anderen). Het aantal bussen is niet overeenstemming met aantal skiërs. Je staat dus lange tijd in de rij (uur tot anderhalf uur). Als de bus er is, wordt het dringen geblazen, met irritaties in overvloed.

Ski huur bij INTERSPORT, nabij lift, is een nog groter drama. Honderden mensen willen ski’s huren aan het begin van de week. Reken erop dat je een hele ochtend kwijt bent voor je ski’s hebt, om daarna uren in de rij te staan bij de liften.

Wij skiën al minimaal 30 jaar op verschillende plekken in Europa. Dit is de slechtste ervaring ooit! Als je dan toch in deze ellende dompelt, zorg dan:

  1. Dat je restaurants thuis reserveert (voor vertrek). Ter plekke niet meer mogelijk.
  2. Je eigen consumptie meeneemt op de berg (je kunt er, zonder chagrijn, namelijk niet in bij de dure bergrestaurants). De self service restaurants dateren helemaal uit de jaren 70.

Het is onbegrijpelijk dat er hier niet meer dezelfde reacties staan. Het lijkt erop dat de redacties deze negatieve reacties verwijderen. Nederlanders hier op de pistes delen namelijk allen dezelfde negatieve ervaringen.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast933
30 november 2014 · 15:57

Wij komen al jaren tot onze tevredenheid in Chatel.
De goede bereikbaarheid per auto (875 km vanaf Arnhem, via Dtsld en Zw.) is voor ons een sterk argument, evenals de nabijheid van het meer van Genève. Dit jaar worden twee nwe liften in gebruik genomen die het skigebied van Super Chatel koppelen aan Linga/Pré la Jou: een enorme verbetering denk ik.
Wij hebben altijd goede appartementen kunnen boeken via de Office du Tourisme. Het label ‘coup de coeur’ helpt je om een mooi appartement te vinden. Vriendelijke mensen.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
GiGi
26 oktober 2013 · 09:42

Een mooie bestemming, van waaruit je leuke rondes kan skiën langs Avoriaz, Les Crosets, Champoussin en Morgins. Heerlijk tussen de bomen skiën of knallen op de open pistes aan de Zwitsrese kant.
Aan de Zwitserse kant zijn nog wel flink wat sleepliften. Dat vind ikzelf geen enkel probleem, maar voor snowboarders is het wat minder.
Het dorp is vrij groot in oppervlakte, waardoor de afstanden tussen de verschillende liften overbrugd moeten worden met skibus. Niet erg fijn vind ik, maar overkomelijk.

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast128
18 februari 2013 · 17:04

7 - 11 februari 2013
Gezellig dorpje aan fantastisch skigebied.
Wij verbleven in hotel Lion D’Or op 150 m lopen van de Super Chatel gondel. 25 m naar de skibus. Perfekt gebied voor zowel beginner als gevorderden.
Kant van Chatel naar Champoussin inderdaad veel sleepliften.
Chatel pas is voldoende voor beginners maar wil je meer tochten maken is de grote pas een aanrader.
Wij hebben nergens onvriendelijke fransen meegemaakt, en zagen regelmatig dat lift even stil gezet werd om iemand te helpen.
Dorpje is klein maar heeft meerdere restaurantjes en kroegjes en een top apresskibar in hotel Lion D’Or.
Skibus gaat heel regelmatig alle kanten op.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast358
29 januari 2013 · 11:41

We komen nu al enkele jaren in Chatel, en zonder enige uitzondering zijn we tevreden. Het is een on Frans wintersport dorp, en komt meer Oostenrijks over wat de gezelligheid ten goede komt.
Mooie pistes, goede restaurants (ook op de pistes) en vriendelijk personeel. Nu reizen we veelal met Sunweb waardoor all-in ook mogelijk is tegen relatief lage kosten. Ook maakt sunweb apres skie mogelijk in de Vie bar, al word het geen Oostenrijk toch is het leuk.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast657
6 november 2012 · 11:07

Dit jaar gaan we al voor de 4de keer naar portes du soleil!

Hieronder lees ik verschikkende reacties waar ik toch graag nog even mijn aanvulling op wil geven.

De vevelende ervaringen met het onvriendelijke personeel heb ik in de laatste 4 jaar nog niet gehad. Wel moet ik erbij vertellen dat ik zelf vaak heel het gebied gebruik en vaker bij grote ski liften ben.

Het klopt dat er in verhouding veel sleepliften zijn. Dit is vooral in het gebied van chatel ( super chatel, petit chatel) wanneer je een reis maakt vanuit pre la joux richting avoriaz, crossete, terug via linderettes kan ik me geen sleep lift herhinden.

Het is een prachtig gebied waar elke skieer in mijn ogen goed vooruit kan.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Rogier
4 maart 2012 · 10:19

Net 1 dag terug uit Chatel. Portes du soleil is een zeer groot skigebied met name voor de wat ervaren wintersporter. Chatel is leuk dorp maar wat heb ik de apres ski gemist. Ik ga ook echt voor het snowboarden maar rond 5 uur wil ik graag de umbrellabar in kunnen. Daarom zal ik niet snel meer naar Frankrijk gaan. Verder is het gebied niet echt hoog waardoor in de tweede helft van week de sneeuw op de top om 11 uur al papperig werdt.

Verder is zeker het gebied bij Chatel gedateerd. Heel veel sleepjesliften en oude schep zitliften. Persoonlijk vond ik het gebied rondom Linga en Pre la Joux het best. Ondanks de vakantieperiode in Frankrijk en Nederland geen lange rijen voor de liften. Off-piste was vanwege de invallende dooi niiet mogelijk maar ik kon mij indenken dat dit bij poedersneeuw een waar Mekka moet zijn.

Tot slot een dikke pluim voor de skileraren bij ESF. Echt een aanrader voor wie wil gaan lessen!

René
4 maart 2012 · 09:19

Net terug uit Chatel. Prachtig weer gehad. Ondanks de hoge temperaturen (tot 16 graden !) toch redelijk goede sneeuw kwaliteit. Leuk dorp met erg druk autoverkeer door het centrum. Prima georganiseerde bus verbindingen tussen de liften. Pre la Joux heeft de mooiste afdalingen, maar het was wel erg druk. Voor beginnende skieers/boarders is de kleine pas voldoende. In super-chatel wel veel sleepliften.

esther22 februari 2012 · 17:49

Na jaren Oostenrijk wilden we het toch eens proberen. Op naar Frankrijk en dan naar Chatel wel te verstaan. Hadden een studio via arke, prima in orde. Maar ga niet huren bij intersport daar hebben ze nog nooit van klantvriendelijkheid gehoord. Als toch een intersport man bent ga dan naar petit chalet daar snappen ze het tenminste nog. Verder hebben wij veel norse fransen ontmoet, wil ze nier allemaal over een kam scheren. Wij hebben een skipas voor chtl waar je aardig mee uit de voeten kan met 2 kinderen maar als je meters wil maken dan zou ik de uitgebreidde variant nemen. Wij zijn het meet in linga geweest omdat daar ook meer stoeltjesliften zijn. Liftpersoneel is ronduit onbeschoft en nog te beroerd om even te helpen. Mijn zoontje is gevallen in de sleeplift en is 25 meter meegesleept. Vervolgens is die schotel losgeschoten en is hij nog eens 50 meter naar beneden geschoven n een noodvaart. Je zou denken dat ze de lift zouden stopzetten maar helaas. Jammer, gezien de prijs kwaliteit verhouding wordt het voor ons toch gewoon weer Oostenrijk. En Chatel? Heel leuk schattig dorp wat wel eens wat zou mogen investeren in het skigebied!

Dimmen22 februari 2012 · 16:59

Chatel is qua skigebied een aardig gebied. echter de prijs kwaliteit verhouding vind ik niet goed. er wordt nauwelijks geinvesteerd in nieuwe liften of zichtbaar onderhoud in de liften.
Daarbij doet het liftpersoneel zijn werk niet. ik heb bij elke sleeplift (ja nog steeds veel sleepliften in het gebied)zelf de kinderen moeten helpen omdat ze te lui zijn dat ze wat doen.
Verder als je terug komt in het dorp zijn de fransen ook niet erg vriendelijk in Chatel.
Kortom jammer, een kwast verf en een training klantvriendelijhkheid voor de fransen en je hebt een topgebied.

Duco
1 februari 2010 · 08:19

Ondanks het slechte weer ben ik toch heel tevreden het skigebied bied mogelijkheden voor iedereen en is groot genoeg voor een week lang nieuwe piste,s uit te proberen
Het hotel panoramiek is aan te bevelen vriendelijk personeel en het eten is ruim voldonde

w
29 maart 2008 · 20:25

net terug van leuke week in Chatel. gezellig dorpje op de grens van fra en zwitserland. Goed bereikbaar. Ondanks de vele en late sneeuw van dit seizoen. Verblijf was in Petit chatel. Dan denk je bij aankomst; shit, geen piste in de buurt maar de busverbinding naar chatel en verderop gelegen pre lajoux is prima te noemen, constante busverbinding. Dan hoef je je auto niet uit de garage te halen en kun je rustig een glaasje drinken voordat je terugkeert…
Ski gebied is groot genoeg voor normale skier en als je meer wilt kun je via uitbreiding skipas naar portes du soleil naar morzine etc skieen. Kinderen waren op les, prim, enkel les in engels en frans, maar voldoende bijgeschaaft met leraar die het hele chatel gebied benut met zijn kinderklas…we kwamen ze overal tegen.
Restaurantjes voldoende overal langs de pistes, hoe hoger hoe rustiger. Ondanks het einde seizoen toch op een uitzondering na overal nog vriendelijk; minpunten: (te) veel engelsen; af en toe te druk in de skibus; lift petit chatel ging daags na pasen dicht ondanks de fantastische verse sneeuw.
Desondanks: voor herhaling vatbaar.

SPhinx
3 oktober 2007 · 19:35

Uitstekend skigebied, ook leuk voor beginners. Zou wel een portes du soleilkaart nemen, dan kan je ook nog avoriaz, les gets, morzine ect. echt leuk om te doen.