Chatel of Portes du soleil?

Dit onderwerp gaat over de bestemming Châtel

Wij zijn 4 redelijke skiers, maar niet overdreven ver gevorderd. Is het aan te raden om alleen de skipas van Chatel te nemen voor een week of is dat gebied te klein?

Als je op http://www.portesdusoleil.fr kijkt kun je heel mooi inzoomen op de pistekaart van het hele gebied. Je zult dan zelf tot de conclusie komen dat alleen "superchatel" snel bekeken is en het hele gebied, ook voor redelijke skiërs, zeker de moeite waard is.

Dat is echt wel te klein hoor, het is fantastisch skieen rond Avoriaz en Les Gets.
Dus ik zou de volledige pas nemen.

voor dat kleine beetje meer altijd opwaarderen!!!
avoriaz en les getz zijn ook bij wat mindere sneeuw goed te doen zeker voor de minder dapperen! ( waaronder ikke) chatel zelf is echt te klein voor een skigebied!

Zeker een "grote" pas nemen! Met een Chatel pas kan je terecht in super en petit chatel en linga. Best aardig voor een paar dagen maar de mogelijkheden richting Morgins, Morzine (wat vlakker), Avoriaz (kan erg zwart maar groen is er ook)en Les Gets zijn oneindig veel groter.
veel plezier

Ik ski al jaren in dit gebied (met Les Gets / Morzine als basis). De afgelopen paar jaar kopen wij iedere dag een nieuwe pas, waarbij we telkens bedenken wat we die dag willen doen. Soms gaan we een middagje skiën op de Mont Chery (à 13,-), soms nemen we een skipas voor het hele gebied. Op deze manier kun je ook gebruik maken van de kortingen die je krijgt vanaf 11uur 's ochtends en 13uur 's middags. Al met al komen we zo altijd goedkoper uit dan een weekpas voor het hele gebied. Overigens: het kost je 's ochtends wel iets meer tijd in de rij voor de kassa. Meestal sturen we daarom 1 iemand vooruit, terwijl de rest nog de auto uitpakt/skischoenen dichtmaakt/ etc.

Succes!

Wij gaan volgende week met 2 kinderen naar Chatel. De kinderen hebben beiden skiles van 9.45 - 12.00 uur en van 14.15 - 16.30 uur bij ESF. Ze stappen op bij Pre la Joux.
Wij willen dan de 2 uur dat zij op skiles zitten zelf lekker skieen, wij zijn 2 ervaren/geoefende skiërs.

Is het aan te raden om de duurdere pas van PDS te nemen, of is dit zonde omdat wij maar 2 uur aaneengesloten kunnen skiën?
Hoe is het skigebied van Chatel waarmee je alleen met de skipas van Chatel (130 km) mag skiën?

Plaats een reactie