skischool corvara / colfosco

Dit onderwerp gaat over de bestemming Corvara

wij overwegen om met 2 gezinnen naar 1 van deze plaatsen te gaan. Van belang is de kwaliteit van de skilessen voor onze dochtertjes van 6 en 8 jaar. Wie weet of er skilessen starten vanuit corvara/colfosco? En is de kwaliteit van de lessen te vergelijken met die in Tirol? Wij zijn jaren naar fiss/serfaus geweest, en daar waren we erg tevreden over de lessen.

Er is een skischool in Corvara (http://www.scuolascicorvara.it/index.php?page_id=1050&la…), daar starten de lessen ook. Er is ook een skischool in Colfosco (http://www.scuolascicolfosco.it/index.php?page_id=1050&l…), waar hún lessen starten.

Vergelijking met Tirol kan ik niet maken (nooit les gehad in Oostenrijk). Wel weet ik dat bijvoorbeeld Nederlandstalige lessen niet standaard worden aangeboden (misschien alleen op aanvraag in de schoolvakanties, maar dat wordt dan waarschijnlijk privéles met bijbehorend prijskaartje). Er wordt wel heel goed Duits gesproken daar (is ook een officiële taal).

Qua niveau zijn de skischolen in Italië erg goed, dus daar zal het niet aan liggen.

Skischolen in val gardena heb ik wel ervaring mee, zowel de gidsen als de skileraren vind ik van een beter niveau dan oostenrijk. Het is natuurlijk net wie je treft, maar dat geldt voor elk gebied. Persoonlijk zou ik me er verder geen zorgen over maken. Het gebied is fantastisch en de mensen erg vriendelijk. Veel plezier in corvara/colfosco!
Edit:typo

Die van mij hebben ook les in Selva( Wolkenstein) overwegend is alles in het duits en engels. er zijn ook wel wat nederlandtalige leraren te vinden. Ik ben er niet specifiek voor onze kinderen naar op zoek gegaan.

Plaats een reactie