BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten

Ehrwald

Reviews Ehrwald

Reviews Ehrwald

74% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.0 op basis van 3704 reviews.

  • Sterke punten: Goede locatie in het skigebied, kindvriendelijk en buitengewoon makkelijk bereikbaar.

Wat vind jij van Ehrwald?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast709
    Gast709 18 maart 2017 · 08:16

    We zijn met als gezin voor het eerst naar Ehrwald gegaan en we hebben het heel erg leuk gehad op de Wetterstein en Sonnenhang bahn in Ehrwald. Erg rustig en voor de kinderen een fantastische plek om voor de eerste keer naar toe te gaan. We hebben zelf al aardig wat wintersport gebieden gehad(Solden/ Wilder Kaiser/Zell Am See/ Gerlos), maar Ehrwald is klein maar geweldig. Je skivakantie is toch wat anders met kleine kinderen en dit gebied sluit daar perfect op aan. Tevens kun je als ervaren wintersporter alle kanten uit mocht je dat willen ; Lermoos /Bibberwier/Garmisch Partenkirchen/Gletscher Zug spitze/Ehrwalder Alm. Onze kinderen hebben les gehad bij de Tiroler Skischule in het dorp. Leuke juffen en er wordt goed gefaseerd lesgegeven. Eerst leren remmen op een mini heuveltje dan met een rollenbaan naar een kleine oefenpiste,dan met de sleeplift naar de oefenpiste en dan met de stoeltjes lift omhoog.

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Koenk2
    Koenk2 18 oktober 2016 · 14:15

    Erg leuk gebied. We zijn verschillende jaren met vrienden geweest voor een korte ski-vakantie. Het gebied is ideaal aan te rijden. gemiddeld 8 uur rijden vanuit Brabant. Geen lange wachttijden bij skiliften en restaurants. Lange en uitdagende tochten kun je in dit gebied niet maken, toch is er genoeg te beleven voor elke wintersporter. Voor serieuze apres-ski kun je naar Lermoos toe gaan. In Ehrwald heb je een paar leuke kroegen, maar deze sluiten op tijd (ca. 20:00 uur). Wij komen hier graag terug!

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Phan
    Phan 18 mei 2016 · 20:27

    Als je een vakantie zoekt om even rustig te genieten van je wintersport dan kan het hier. Mooi voordeel is dat de Zugspitz Arena uitstekend bereikbaar is. Het dorp Ehrwald is knus en wordt vooral aangedaan door families. Zelf diverse malen in Ehrwlad geweest, zowel met familie, vrienden als alleen met mijn partner. Een verblijf naar wens is er altijd te vinden, van basic tot luxe. De pistes zijn wellicht niet uitgebreid of uitdagend maar wel overzichtelijk en een prima plek om techniek te verbeteren. Restaurants zijn zowel op de piste als in het dorp betaalbaar en vooral degelijk. Apres ski is er nauwelijks, al heb ik het wel een aantal keren meegemaakt in de schirmbar die in het dorp ligt. Het is maar net op welk moment je er bent. Mij zul je er vaker zien, al ik het maar vanwege de goede bereikbaarheid. Geen gezeur met drukke wegen binnendoor maar vrijwel direct van de autosnelweg richting dorp. Wat skien betreft kun je uitwijken naar bijvoorbeeld de gletscher of Lermoos, hetgeen met de auto in no time te bereiken is.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast722
    Gast722 21 februari 2016 · 19:12

    Vermits dit skigebied net over de grens ligt blijven er hier heel veel "plakken" ! Heel druk voor zo n klein dorp. Je krijgt met moeite je auto kwijt tijdens het topseizoen en op de pistes die blauw of rood zijn is het een massa beginners en kinderen waardoor je echt niet kan doorskieen. Er is heel weinig of niets te doen s avonds. Iedereen blijft in zijn hotel blijkbaar. Voor de grote gebieden moet je zeker hier niet zijn.

    Met familie Skiër
  • havana
    havana 4 januari 2016 · 14:38

    Het skigebied van Ehrwald valt uitéén in twee deelgebieden, die onderling helaas niet verbonden zijn. Dat is toch wel erg jammer, en tevens onnodig want technisch zou het makkelijk kunnen. Ongeveer 60% van de pistekilometers vind je op de Ehrwalder Alm. De rest bevindt zich op de zogenaamde Sonnenhang, die pal op het zuiden ligt dus lang niet altijd open is (ik was er met kerst 2015 en toen was dat hele deel dicht wegens te weinig sneeuw). Ehrwald is al jaren een favoriete bestemming onder families, die vooral uit Zuid-Nederland lijken te komen. Deels heeft dat te maken met de relatief korte afstand. Een knelpunt is wel de Füssentunnel, al is die eenvoudig en zonder omweg te omzeilen door afslag 137 te nemen. De Ehrwalder Alm bereik je vanaf een vrij groot parkeerterrein dat een kilometer of wat buiten het dorp ligt. Je pakt een gondel omhoog en arriveert dan op de skiweide. Centraal aan bevindt zich hier het Tiroler Haus, een gigantische hut met onder meer een (uitstekende) kindercrèche, diverse restaurants (bediend en zelfservice) en (kinder) WC's met roltrappen. Het eten is niks veel bijzonders (snelle hap, veel zout). Aan de skiweide beginnen ook de lessen van Skischool Total. Gaat je kind voor de middagles, dan dien je ze onderaan de dalafdaling (bij de gondel) weer op te halen om 16:00, bij een andere gezellige hut, de Brentalm. Ehrwald kent nog een skischool, de Tiroler Skischool. Deze is iets kleiner en opereert vanuit de Sonnenhang (tenzij daar geen sneeuw ligt uiteraard). Wij hadden ons zoontje van 3 bij Total op les en dat beviel prima. Zeer efficiënte organisatie en zij maken er echt een feestje van voor de kinderen. Er zijn veel Nederlandse skileraren. De meeste pistes op de Alm beschikken over sneeuwkannonen. Qua niveau is het niet al te uitdagend, al kan de gevorderde skiër wel een paar uitdagende rode pistes vinden en zelfs een enkele zwarte. Op twee sleepliften na vind je hier alleen nog moderne liften (een drietal snelle 6 persoons stoeltjesliften met verwarming en kappen; de lift vanuit het dal is een gondel). Vergeleken met Lermoos is de Ehrwalder Alm wat kleiner en minder uitdagend. Lange pistes vind je hier niet. De meest hellingen liggen echter wel gunstiger voor de zon. Voor een familievakantie kun je je er prima vermaken. Aangezien je dan (per dagdeel) toch maar 2 uurtjes kunt skiën is het gebied groot zat en ook leuk is dat je steeds even langs de oefenweide kunt skiën om stiekem te kijken hoe de kids het er vanaf brengen. Wil je toch wat andere pistes zien dan kun je, wanneer kiest voor de Zugspitze skipas, ook skiën in Lermoos (8 min. met de auto), Berwang (15 min.), Bichelbach en Biberwir. Het Pitztal is ook prima aan te rijden (ca. 30 min) maar daar is de Zugspitze pas niet geldig.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast258
    Gast258 13 maart 2015 · 16:56

    Ganghofer Hutte op de piste is echt een aanrader (Ehrwalder Alm). Christoph en Monika zijn toppers, gezellig en heerlijke lunch of einde dag het eerste biertje in de zon op het terras. Daarbij kan je er ook op dinsdag- en vrijdagavond eten, super gezellig met live muziek. Al het vlees dat ze serveren komt van hun eigen vee, oude rassen. Als het lente wordt, lopen de zwijnen achter de hut! Morgen weer, zie ook: www.ganghoferhuette.at Groet Jelka Molenaar

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast872
    Gast872 28 januari 2015 · 10:26

    Leuk dorp met zeer leuke pistes op de Ehrwalder Alm. De Alm is super voor de kinderen om op les te gaan en de beginnende en gevorderde skier kan zich hier prima uitleven. Het Tirolerhaus is super mooi en modern en een prima plek om te vertoeven voor niet skiers. Verder zijn er nog een aantal andere restaurants op de piste. We hebben ook in Lermoos geskied wat goed te bereiken is (5 min met de auto) en ook prima skieen is. Overigens was het ook 5 minuten voor ons naar de Alm met de auto. Het dorp heeft 2 supermarkten en bakkerijen, zwembad wat heerlijk is voor de afwisseling en de kinderen en diverse restaurantjes. Wij zijn ivm onze kleine kinderen niet wezen apres-skieen, dus daar kan ik weinig over zeggen. Rodelen op de Alm (dinsdag en vrijdagavond) is ook een aanrader!

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • leniedemooij
    leniedemooij 17 januari 2015 · 13:41

    Ehrwald ...mijn dorpje . Waar ik leerde skien en ook onze kinderen . Waar wij in de bergen wandelen en in de meertjes zwommen met de kinderen in de zomer . Er is veel geinvesteerd in nieuwe liften , restaurants op de pistes . Blijft een beperkt ski gebied , maar na 30 jaar heel Oostenrijk en Italie gezien te hebben in de winter , nu weer terug om hier te skien . Gemoedelijk... en goed onderhouden piestes .

    Met partner Skiër
  • Gast589
    Gast589 9 maart 2014 · 19:53

    Heerlijke vakantie gehad in februari met man en 2 kids (8 en 5 jaar). Ehrwald is een prima gebied, zeker met beginnende kinderen. Voor ons was dat belangrijker dit jaar dan onze eigen skimeters. Toch behoorlijk goed kunnen skien. Wij zijn niet naar de andere gebieden gegaan, omdat onze kinderen op les zaten in Ehrwald, we wilden niet weg uit dat gebied, zodat we 's middags gezellig samen konden lunchen. De sneeuw was matig, bij het dalstation erg slecht. Skischule Intersport Leitner heeft een eigen skiweitje bij het dalstation voor de allerkleinsten. Hier was de sneeuw dus waardeloos. Daarom hebben wij voor skischule Total gekozen. Achteraf zijn we hier zoooo blij mee!! Als we dat niet hadden gedaan dan had dochter van 5 beneden les gehad, en zoon van 8 boven op de piste les gehad. En dan hadden we met de auto naar een andere lift moeten gaan (5 min rijden) om de oudste in de middagpauze op te halen. Waardeloos. Nu dus prima geregeld bij Total, ze hadden beiden boven les, kwamen ze regelmatig tegen op de piste, zo leuk! Al met al dus prima. Al zou ik een volgende keer ergens anders heen gaan. De liftpas is behoorlijk prijzig, als je maar een heel klein stukje van het gebied kunt verkennen...

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • markvdeng
    markvdeng 9 januari 2014 · 07:17

    Wij hebben een 4 daagde trip naar Ehrwald achter de rug. Het fijne aan dit gebied is dat je na het doorkachelen op de Duitse autobahn er zo bent. Op de laatste dag gaan wij nog skiën tot een uur of 14.00 en dan ben je nog om 22.00 uur thuis (in ons geval, zonder druk verkeer in Duitsland). Het skiën (daar gaat het toch om) is prima! Verwacht geen groots uitgebreid gebied maar je kan je prima vermaken. Ons trok de Ehrwalder Alm ons het meest. Ondanks de mindere condities door de hogere temperaturen, prepareren ze de pistes op de Ehrwalder Alm goed. Ook de ligging zal hier aan bij dragen. Lermoos heeft ook een leuk gebied maar door regen in het dal, moesten wij boven (tot halverwege) blijven skiën. Ons trok de Ehrwalder ALM het meest. Liften modern, veel met stoelverwarming en een nieuw mega skihut met roltrappen van en naar het toilet ? Apres ski lijkt minder (hebben wij nagenoeg geen gebruik van gemaakt), maar voor gezinnen met kinderen is het zeer aan te raden. Goede skischolen en wederom een mooi plateau en blauwe pistes op de Ehrwalder Alm om het skiën onder de knie te krijgen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • vermey
    vermey 24 november 2013 · 11:57

    wij komen hier al een aantal jaren en vinden het super, de gebieden in de dorpjes zij niet groot maar dat hebben wij niet nodig als je van tochten houdt moet je hier niet naar toe gaan, of je moet iedere dag een ander dorp aandoen dit is ook heel leuk en met het openbaar vervoer is dit goed te doen je mag er gratis gebruik maken van het openbaar vervoer ook het treintje je bent o.a. van ehrwald via biberwier naar lermoos 10 min met de bus onderweg. met de auto van ehrwald naar lermoos 5 min. en van lermoos naar bichlbach of berwang is ook 10 min. en die dorpen hebben allemaal een gebied die goed te doen zijn voor de beginner als de ervaren skieer of boarder ook is het erg sneeuwzeker met de zugspitze al moet er wel gezegd worden dat wanneer het waait de gondel vrij snel dicht gaat het skigebied daar is meer voor het uitzicht. verder is er van alles te beleven en nog redelijk betaalbaar. heb je kinderen hou je van gezelligheid hoef je niet met een rugzak op pad en zeer zeker voor de beginners maar ook de gevorderde skieer of boarder ook voor hun zijn er funparken heb je het hier fantastisch naar je zin op 825 km vanaf utrecht .wij zijn hier nog lang niet uitgekeken.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast627
    Gast627 16 maart 2013 · 17:53

    We zijn hier een dag geweest, aan het einde van onze berwang vakantie. Inmiddels konden we allebei redelijk goed skiën en hebben we een dagje Ehrwalder Almbahn gedaan. Het is ons goed bevallen! Mooie lange afdalingen, niet moeilijk (ook rood was voor ons goed te doen), lekker veel stoeltjesliften en een gezellig terras bij het middenstation (waar de gondel stopt zeg maar). We waren er 8 maart, een erg zonnige dag en tegen een uur of twee was de sneeuw al redelijk papperig, maar goed, het was superzonnig en rond de 10 graden. De dalafdaling was te doen en de kwaliteit aan de rechterkant van 't gebied (met de hele oude stoeltjeslift) was nog wel te doen; dat was ook veel rustiger. Plus: pistes zeer duidelijk aangegeven, lange pistes, zeer geschikt voor beginners. Min: wij zijn dus net geen beginners meer, maar hebben dit gebied in één dag kunnen skiën. Nu is het geen ramp om een paar keer dezelfde piste af te gaan, maar na een dag of drie hebben wij het denk ik wel gezien. Voordeel: Lermoos, Berwang en Zugspitze liggen op een paar autominuten!

    Met partner Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast181
    Gast181 3 februari 2013 · 12:22

    Erg gezellig dorp met goede ski- en langlaufmogelijkheden voor zowel beginner als meer ervaren skiër. Leuke restaurants en bars. Er is trouwens wèl een heel mooi zwembad met spannende glijbaan in het dorp met een heel goed restaurant. Dit anders dan op de site staat aangegeven.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Fam. J.P.Kagenaar.
    Fam. J.P.Kagenaar. 5 maart 2012 · 21:12

    Wij zijn afgelopen carnavals week 10 dagen met kinderen en kleinkinderen wintersport gevierd in Ehrwald.wij als ouders hebben genoten van deze vakantie we hebben het hele gebied doorkruist ook de Zugpitse dat is een aanrader bij mooi weer.wij komen graag in Ehrwald wij zijn er in totaal 25 jaar bij Haus Florian.we hebben gelijk weer besproken met ze alle voor 2013.Fam Kagenaar.05-03-2012.

  • nijzz
    nijzz 2 januari 2012 · 21:43

    In februari 2011 met mijn familie in Ehrwald geweest. Voor beginners en mensen die geen hele dagtochten willen maken is dit een ideaal gebied. Gebieden onderling zijn goed te bereiken en de parkeergelegenheden zijn ook voldoende. Je kunt er goed eten, apres ski is minder. Ook was het voor ons maar 7,5 uur rijden en goed bereikbaar. Kom zeker bij de zugspitze terug want heb me prima vermaakt.

  • chantal
    chantal 27 oktober 2011 · 23:35

    heel leuk en gezellige streek.... wel is de moeite waard.... qua uitgaansleven is er weinig of niks....dus geen zatte lallende nederlanders wat het alleen maar beter maakt ....?)

  • Jenny
    Jenny 7 februari 2011 · 16:59

    heel erg leuk skigebied, goed onderhouden pistes. in het laagseizoen niet druk,voor de apres-ski moet je echter niet in Ehrwald zijn. we hadden een erg gezellig barretje in ons hotel dus dit kwam alsnog goed! voor ons niet zo ver rijden nl. 740 km. dus ideaal! goede skischool Ehrwald Total, gebied is leuk voor zowel beginners als lichtgevorderden, kortom wij komen hier zeker nog eens terug!

  • dixx
    dixx 6 januari 2011 · 21:22

    ehrwald....een simpel dorpje vlak over de grens met duitsland-oostenrijk.... vanuit rijkevorsel een 810 km....dus best te doen met de wagen....hgoede verbindingen en eens oostenrijk binnengekomen nog een 25 km kleine wegen en je bent er.... het dorpje heeft een gezellige rustige uitstraling. het heeft verschillende winkels, souvenirs, een supermarktje, openbaar zwembad, sleerijden, skiverhuur....en al wat je nodig hebt.... zeer goede hotels in de buurt !!! bergland lermoos, een aanrader, rust, klasse , en lekker eten.... ehrwald en biberwier heb je heel goed onderhouden pistes..... vriendelijke mensen...en mooie wandelwegen..... wat wilt ne mens nog meer ? met je hotelkaart kan je gratis met de trein naar garmisch partenkirchen.... grote ski-schans en ook wel best een mooie stad met veel winkels.... ook in de zomer is het een heel mooi wandelgebied...lermoos, ehrwald, biberwier.... zeker is langsgaan !!!

  • x
    x 16 december 2008 · 17:48

    Ook camping Dr.Lauth is een zeer goede keus, de camping ligt op de route naar de zugspitzcamping maar een stuk lager, dus ook een flink stuk dichterbij het dorp. vanaf deze camping kun je makkelijk naar het dorp lopen en de skibus stopt recht voor de deur.

  • Woei
    Woei 16 december 2008 · 14:28

    Kom ook al aardig wat jaren in Ehrwald. Vanaf Utrecht maar 870 km. Dat is natuurlijk al erg gunstig. Verder prima Hotels en Appartementen. Als je eens een dagje niet wilt skien is het aardig om eens naar Garmisch te gaan. Mooie winkels! Mooie pistes en aardige mensen. Een aanrader!

  • reloader
    reloader 25 november 2008 · 15:14

    rustig, sfeervol dorp, met veel restaurantjes, ook supermarkt, skihuur e.a is voldoende aanwezig, ski pistes over het algemeen goed onderhouden, grotendeels voorzien van sneeuwkanonnen.

  • Gilbert
    Gilbert 20 februari 2008 · 17:04

    Wij komen al een aantal jaren in Ehrwald, het is een leuk en uitgebreid skigebied. Het dorp heeft echter geen sfeer. Er zijn wel wat winkeltjes enzo, maar ga er niet voor het dorp heen! Onze beoordeling zou een 5 voor het dorp zijn en een 9 voor het skigebied(altijd in orde) Tip: Ehrwalder Almbahn!(gaistalbahn: lift met leren stoelen en stoelverwarming)!!

  • petra
    petra 31 december 2007 · 16:14

    Dit jaar voor het eerst naar Ehrwald geweest met onze kinderen van 6 en 8 jaar. Heerlijk skigebied voor met kinderen, leuk dorpje en geen wachttijden bij de liften(wij waren hier met de kerst) Ook de omliggende bijbehorende skigebieden zijn leuk, Lermoos en Berwang. We komen hier zeker nog eens terug.

  • rob en joan mastwijk
    rob en joan mastwijk 2 december 2007 · 13:46

    Het dorp is mooi gelegen tussen de bergen in en tegen een glatsjer, namelijk de zugspitze. daardoor is er altijd de mogenlijkheid om te kunnen ski?en daar gaan de meesten toch voor. ook voor de niet ski? en langlaufers zijn er genoeg mogenlijkheden. wij gaan altijd met een heele groep waaronder ook een aantal (oudere) wandelaars die mooi de boel verkennen, met het treintje, of lekker gaan lopen over het mooie landschap tussen ehrwald en lermoos. het dorp heeft verder een leuk centrum met veel leuke en mooie winkels fijne restaurants.vriendelijke en zeer gastvrije mensen.

>