Van en naar de oefenweide op de ski mogelijk?

Dit onderwerp gaat over de bestemming Ellmau
Bertje25 maart 2019 · 14:10

Wij willen volgend jaar misschien naar Ellmau gaan. Ik heb gezien dat er meerdere oefenweides zijn in Ellmau. Nu wil ik graag weten of je vanaf de oefenweides naar de Gondel Hartkaiserbahn kunt skien. En of je natuurlijk vanaf de Hartkaiserbahn terug naar de oefenweides kunt skien? Vorig jaar zaten we in Westendorf en kon je vertrekken vanaf de oefenweide en ook weer terug skien naar de oefenweide. Dat is ideaal. We zijn wel bij het dalstation van Ellmau geweest maar zag niet direct hoe en of je ook verder kunt naar de oefenweides.

maartjek25 maart 2019 · 14:41

Wij waren dit jaar voor het eerst in Ellmau en zaten vlakbij de oefenweide in het dorp (bij de hoofdvestigingen van de skischolen Total en Hartkaiser). van daaruit kun je op de ski naar de gondel, op 2 manieren. Een manier is wat langer (via de stoeltjeslift bij Going) en bij de ander moet je een weg oversteken (ski’s uit). Waarschijnlijk is het sneller om de bus te pakken.
Daarnaast is er een oefenwijde bij de Kirchbichl-sleeplift. Dit is wat kleiner/beperkter, maar je bent wel snel bij de gondel vanuit hier. Tenslotte is er nog een oefenweide bovenaan bij de Hartkaiser-gondel.
Wij vonden overigens de oefenweide bij het dorp perfect voor onze jonge kinderen.

Bertje25 maart 2019 · 15:54

Hoi @maartjek bedankt voor je reactie. De oefenweide in het dorp, kan je daar ook weer terug naar toe skien?

maartjek25 maart 2019 · 16:10

Hallo @Bertje, ja dat kan. Onderaan de gondel pak je de 2-persoons Hausberg-stoeltjeslift en van daaruit kun je terug naar de oefenweide skiën (via piste 90/84).

Bertje25 maart 2019 · 16:26

Top dankje wel voor je snelle info! @maartjek

Plaats een reactie