Reviews Fai della Paganella

% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 8.4 op basis van 5 beoordelingen.

Zwakke punten: Weinig après-ski, geen goede locatie in het skigebied en matig bereikbaar.

Wat vind jij van Fai della Paganella?

Reviews van gebruikers

Anthony2
13 februari 2012 · 16:39

Fai della Paganella (afgekort: Fai) is een gemoedelijk dorpje waar ik sinds 1997 jaarlijks minimaal eens verblijf.
Het skigebied is onlangs uitgebreid met een mooie uitdagende piste. Alle pistes zijn de laatste jaren verbreed zodat beginner en gevorderde elkaar niet in de weg skiën.
De berg is verdeeld in twee zijde’s; Fai & Andalo
Fai: Schaduwzijde van de berg, 2 rifugio’s (restaurantjes) op de afdaling. In drie snelle aansluitende liften is de top te bereiken.
Andalo: De zonzijde, waardoor later in het jaar de sneeuw onder op de berg erg papperig wordt. Een ruimere keuze aan afdalingen met 5 rifugio’s. Van hieruit kun je de top bereiken met de gondel gevolgd door een snelle lift en een ‘sub-top’ middels twee andere routes.
Aan beide zijden van de berg zijn er goede pistes voor beginners, aan de kant van fai moet je wel rekening houden met een afdaling per lift als je (nog) niet over rood durft.
Als je het gebied wat beter leert kennen zul je merken dat er bij voldoende sneeuw(!) erg veel off-piste mogelijkheden zijn.

Het dorp Andalo beschikt over een zwembad en ijsbaan. In Fai kun je in een groot hotel terecht mocht je willen zwemmen. De plannen zijn dat de ijsbaan eind 2012 moet openen.
De meeste hotels beschikken over een wellness-center.

In Fai leef je met de plaatselijke bevolking. De slager begroet je op straat ?
Voor mij geen winter zonder Fai

11 april 2009 · 14:58

Naast de uitstekende Italiaanse keuken in de hotels, m.n. Hotel Paganella te Fai beschikt Fai ook over enkele goede pizzeria’s. Zeer bekend is Restaurant Keller, waarvan de eigenaar ook actief is als skileraar.

11 april 2009 · 14:58

Fai mist de concurrentie van een 2e skischool waardoor er soms wat laconiek met de gasten omgegaan wordt. Soms beschikken de hotels over eigen leraren, m.n. in de vakantieweken.

11 april 2009 · 14:58

De ware apres-ski liefhebber is hier niet op zijn plaats.
Alle hotels hebben een hotelbar waar het in de namiddag en avond, afhankelijk van de drukte heel gezellig kan zijn. Echt apres-ski bars tref je hier niet.

N. Sahulek
1 maart 2009 · 19:40

Deze ervaring gaat over de dorpen Fai Della Paganella en Andalo, omdat deze zo met elkaar verbonden zijn dat je ze als een geheel kunt zien.
Fai della Paganella is een rustig dorpje en Andalo is meer de plaats waar "het" gebeurd. Hier heb je dan ook verschillende winkeltjes en een aantal leuke apres-ski en eetgelegenheden. Ik ben geen liefhebben van het zuipen, dansen en uit je bol gaan in een apres-skibar, dus daar kan ik niet veel over vertellen. Wel heb ik er na het skieen toch lekker kunnen genieten van een kopje Italiaanse koffie en een fijn taartje.
Het gebied wordt voornamelijk door gezinnen met kinderen bezocht. Hiernaast is dit een populaire bestemming voor de Italiaanse wintersporters (gezinnen ?jongeren). Het overgrote deel van de bezoekers zijn overigens Italianen en het aandeel Nederlanders is heel laag. Dit heeft zo ook wel zijn charmes moet ik toegeven.
De pistes in het gebied zijn voornamelijk rood met enkele blauwe pistes. De dalafdalingen zijn allemaal rood. Dit betekent dat je als beginnende wintersporter aan het eind van de dag altijd weer met de lift naar beneden moet gaan. Aan de andere kant is het wel weer zo dat deze blauwe pistes door de hogere ligging in het naseizoen niet snel papperig zullen worden.
De liften zijn snel en wachttijden zijn bijna niet aan de orde. Het personeel bij de liften is behulpzaam en zal met name bij jonge kinderen hulp met het instappen aanbieden.

Kortom, voor mij is dit een hele fijne wintersportvakantie geweest. Een die ik kan aanraden aan zij die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie. En dit alles voor een prijs die je in de Alpen nergens anders zult tegenkomen…