BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Fiss

Reviews Fiss

82% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.5 op basis van 3711 reviews.

  • Sterke punten: Goede locatie in het skigebied, sfeervol, super kindvriendelijk en gezellige après-ski.
  • Zwakke punten: Duur

Wat vind jij van Fiss?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast157
    Gast157 10 maart 2019 · 19:19

    Familie vriendelijk skigebied en met glutenallergie kan je ook goed eten bij de bergrestaurants

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast017
    Gast017 25 februari 2019 · 11:42

    Fiss is goed en gezellig.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast167
    Gast167 19 augustus 2018 · 08:32

    Eigenlijk sluit ik me volledig aan bij het algemene beeld van Fiss: geweldig skigebied, modernste infrastructuur, zeer sfeervol, gezelligheid in de Hexenalm, veel activiteiten (nachtski, rodelen, attracties). MAAR: Gelukkig ben ik niet meer gebonden aan de vakantie, anders zou je mij hier niet meer zien. Fiss is uit haar jasje gegroeid, vooral ook door ladingen bussen die uit het dal naar de Waldbahn komen. Laagseizoen ook al zeer druk, maar dan zijn de knelpunten nog wel te omzeilen. Kortom, (nog) een aanrader in het absolute laagseizoen, anders niet meer.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast527
    Gast527 11 augustus 2018 · 18:18

    Komen al 15 jaar in Fiss, mooi skigebied, goed Nederlandse lessen, moderne liften. MAAR: Alleen wordt laatste jaren steeds drukker, de laatste voorjaarsvakantie was gewoon veel te druk, megarijen voor de liften, dat we hebben besloten niet meer naar dit gebied te gaan. Jammer dat het ten onder lijkt te gaan aan eigen succes.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast779
    Gast779 3 maart 2018 · 20:07

    Vroeger altijd in verschillende gebieden in Frankrijk en Zwitserland geweest en dit jaar voor de 9e achtereenvolgende keer in SFL. Het ski gebied is fantastisch zowel voor de beginner als de vergevorderde. Doordat we vanwege ons werk aan de Krokusvakantie gebonden zijn moeten wij altijd in een relatief dure en drukke periode. We hebben het in het skigebied SFL ieder jaar drukker (en duurder) zien worden maar dit jaar spande de kroon. Wij verbleven in Fiss en dit jaar waren de wachttijden bij de liften gigantisch lang. Niet alleen de dorpen zijn in omvang gegroeid wat meer toeristen oplevert, maar ook hele volksstammen komen vanuit het dal naar boven, ieder jaar weer meer. Wat verder opviel in vergelijking met de vorige jaren is dat het leek of de piste restaurants de drukte niet aankonden waardoor je vaak wel 1 tot 1,5 uur tijd kwijt was aan je lunch. Nogmaals een fantastisch gebied; fantastische accommodaties maar als er geen maatregelen (meer vakantiespreiding bijvoorbeeld) worden getroffen gaan ze daar ten onder aan hun eigen succes en wij denken er ernstig over na volgend jaar een minder druk gebied op te zoeken.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast111
    Gast111 1 februari 2016 · 20:04

    Gaan dit jaar voor de 5e maal naar Fiss (Stuahaus). Heb veel gebieden gezien, en SFL is beslist een van mijn favoriete gebieden. Veel piste kilometers, waar zowel beginners als gevorderden uit de voeten kunnen. Het Masner gebied bij Serfaus is prachtig, maar ook de Nortseite in Fiss heeft prachtige sneeuwzekere afdalingen. Er is veel geïnvesteerd in liften en kluisjes, maar ook in nieuwe appartementen. Daardoor is het de laatste jaren wel drukker geworden in Fiss, zeker in de krokusvakantie is het 's ochtend bij de liften erg druk. Beetje jammer, maar het weerhoudt ons niet over drie weken weer diekant op te rijden. Goede ervaringen ook met de skischool. Het is een echt familiegebed.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast362
    Gast362 1 december 2015 · 11:07

    Enorm goed georganiseerd skigebied. Duizenden lockers vlak aan de skipiste zodat je nooit met materiaal moet zeulen: het is maar 1 van de voorbeelden van het organisatietalent dat ze hier hebben. Het is een topskigebied zowel voor beginners als gevorderden. Het dorp is nog authentiek met bvb nog koeien in stallingen centraal in het dorp. Heel levendig is het wel niet en er zijn ook niet veel restaurants. Reserveren is dus aan te raden.

    Met partner Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast386
    Gast386 11 februari 2014 · 13:02

    Kom al 12 jaar in Fiss met familie, vrienden en partner. Heel leuk gebied, vooral voor beginners/gevorderden. Bijna alle pistes zijn blauw of rood. Toch is er voor de echte fanatiekelingen genoeg te doen. Het Masner gebied, voorbij Serfaus, is altijd top qua condities. Er zijn funparken, met cross, schansen en soms air bag. Geen half-pipe helaas. In de loop der jaren zijn er steeds meer liften ge-upgrade naar (grotere) stoeltjesliften en/of gondels. Je hoeft daardoor eigenlijk nooit een sleeplift te nemen. De skischolen van het gebied staan volgens mij bekend als één van betere in Oostenrijk. Apres-ski is niet heel bijzonder.. Je hebt de Hexenalm in de middag en 's avonds zijn er ook maar een paar bars. In Serfaus is wel iets meer te doen geloof ik. Er zijn genoeg eet-gelegenheden en verder is het dorp grotendeels autovrij.

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • martien en jeanne
    martien en jeanne 1 januari 2012 · 10:38

    wij komen al38 jaar in fiss en hebben het groot zien worden en 32 jaar bij de zelfde fam het is ons 2 de heimmaten niet 1 keer maar 3 keer in winter en in de zomer is het ook zo mooi met kleine kinderen onse kinderen zijn nu 37 en 38 jaar oud en gaan steeds naar fiss zo oud ze zijn geweldig daar

  • René B
    René B 12 december 2011 · 21:03

    Beste sporters, Ik ben 29 lentes jong, en zolang kom ik ook al in m'n 2e dorp. Heerlijke pistes, alles is perfect bereikbaar en voor ieder wat wils. Kan het werkelijk waar iedereen adviseren.

  • gerrit
    gerrit 12 november 2011 · 21:30

    komen al 33 jaar in fiss in hotel fisserhof een goed verzorgd hotel vriendelijke familie ski gebied heel divers samen met serfaus een heel mooi gebied voor de hele familie ook de apreski is leuk en gezellig in het dorp

  • Miek
    Miek 16 juli 2010 · 14:24

    Ik kom al 24 jaar met veel plezier in Fiss. Een super gezellig familie dorp met uitstekende afdalingen en een prima sfeertje. Het aantal restaurants is in de afgelopen jaren flink gegroeid. Wat mij betreft mogen er wel wat meer winkeltjes komen (zie serfaus). Een enorm pluspunt zijn de lockers bij de liften! Geen gezeul elke morgen en middag met je spullen. Fiss is een echte aanraden, zeker met kinderen en in de zomer ook erg gezellig!

  • Coen Rijsdijk
    Coen Rijsdijk 21 februari 2010 · 11:16

    Fiss is een geweldig ski-dorp met prachtige afdalingen en een heerlijke sfeer. Het is bijzonder jammer, dat kennelijk de pistedienst een deal heeft gemaakt met de privekliniek van Dr Claudia Stengg, waardoor je ongevraagd overgeleverd wordt aan de zeer, maar dan ook zeer slechte behandeling van niets ontziende geldwolven. Alternatief is een uitstekend ziekenhuis in Landeck, waar de deskundige behandeling centraal staat, zorg wordt geboden en het financiel keurig met de Nederlandse verzekeraars wordt geregeld.

  • Coen Rijsdijk
    Coen Rijsdijk 21 februari 2010 · 11:16

    Sfeer in Fiss is prima. Wat echter de gehele vacantie heeft wel heeft verpest (vergeef me het woord) is de behandeling in de privekliniek van Dr Stengg. Na een val op de piste werd ik ongevraagd naar haar Sport-Medischecentrum vervoerd om daar de eerste hulp te krijgen. Ik bleek een heupfractuur te hebben opgelopen, maar dat was geen beletsel om mij te laten tekenen voor de behandeling in een privekliniek met als consequentie, dat de rekening voor vervoer van de piste en EHBO direct diende te worden betaald. Een bedrag van ruim ¤ 1200,- Mijn zorgverzekeraar CZ noemde het "misselijk makende boevenpraktijken". Wees gewaarschuwd!!!!!!!

  • Linda
    Linda 1 februari 2010 · 09:37

    Fiss is een gezellig en sfeervol dorp. Alle ski-faciliteiten liggen bij elkaar, boven bij de liften, zodat je niet door de steile straatjes hoeft te zeulen met je spullen. In het dorpje zelf zijn nog stalletjes met een paar koeien of een paard bij de huizen. Ook zijn er aan de rand van het dorp veel nieuwe, luxe hotels/pensions, maar allemaal gebouwd in de juiste stijl, zodat dit niets af doet aan de sfeer van het dorp. Restaurants zijn goed, maar druk. Wij hadden geluk dat we nog met ons twee?een tafel konden krijgen, terwijl het nog voorseizoen was.

  • Wendy
    Wendy 15 december 2009 · 22:40

    Wij komen al 15 jaar in Fiss en inmiddels staan onze kinderen van 5 en 6 jaar ook op de ski\'s en zijn al net zo enthousiast! Het is een geweldig gebied ook na 15 jaar nog steeds dankzij vernieuwingen en super liften. De restaurants is een minpuntje die zijn er echt te weinig nu het aantal gasten zo is gegroeid. Dus reserveren!! Maar sfeer is top, tot met pasen maar weer!

  • Henny Simmers
    Henny Simmers 1 januari 2009 · 18:50

    Ik heb met Kerst, met kinderen en kleinkinderen genoten van het mooie dorp Fiss. Kinderen geskied en wij gewandeld en de sfeervolle nachtmis bij gewoond. Het was prachtig, veel sneeuw en zon. Jammer dat er nog heel veel meer nederlanders waren.

  • Rene
    Rene 23 december 2008 · 23:48

    Leuk dorpje met een prachtig gebied. Al moet ik zeggen dat Fiss volop profiteert van de populairiteit van het naastgelegen dorp Serfaus. Dit dorp zorgt voor de grote trek naar dit gebied en genereert de middelen om op zo\'n grote schaal te kunnen investeren in dit gebied. Fiss is leuk en autenthiek. In Serfus is veel meer te doen en is bovenal nogal wat luxer dan Fiss en Ladis. Skigebieden van Serfaus en Fiss zijn beiden top, wordt ieder jaar beter. Nu wachten op de aansluiting naar Samnaun / Ischgl.

  • Frans
    Frans 9 december 2008 · 17:24

    Fiss heeft geruisloos een schitterende ontwikkeling doorgemaakt.<br> Waar het nabij gelegen Serfaus een heuse metro moet bouwen om zijn status te etaleren is Fiss gewoon \"gewoon\" gebleven.<br> Fiss heeft goed geinvesteerd in de ontwikkeling van het skigebied. Met enerzijds allemaal nieuwe liften, keurig verzorgde almen en anderzijds gerestaureerde dorpspanden, heeft Fiss geheel onopvallend de hoofdrol op het plateau voor zich opgeeist.<br> In Fiss is iedereen welkom en voelt iedreen zich thuis. In Serfaus daarintegen heeft men meer oog voor de (pseudo) jetset. Een beetje Ischgl. Samen met Ladis is Fiss voor mij het visitekaartje van het Zonneplateau. Chapeau!

  • pieter beerkens
    pieter beerkens 24 augustus 2008 · 18:01

    2007 hier geweest!2008 zeker weer! te gek , als je buiten alle vacanties gaat weet je niet wat je gebeurt! nergens wachten en alles kan en mag, super pistes etc etc.alleen jammer dat ze op de ski-school geen nl spraken, erg rot voor jr ! ikzelf zat dit jaar in 20 minuten skieen al op de scooter naar het ziekenhuis,maar ondanks mijn gips arm toch gebleven, en toch alles positief ervaren ! hele week gratis liften etc etc en al het geld vd skipas en skihuur terug gekregen zonder enige problemen !! super gebeied !! we komen er al weer bijna aan met 20 personen en n paar kids !! bedenk je niet en kom naar fiss !!!!!

  • overschie
    overschie 24 maart 2008 · 11:02

    Met 9 volwassene en 7 kinderen precies in de week van de vakantie van 16 milj duitsers maar toch een zeer leuke week gehad,snelle liften en goed personeel bij de liften.Complimenten aan de skischool en het kinderland,echt helemaal geweldig ondanks de grote drukte. Prachtige pistes (vooral het masnergebied)en snelle en moderne liften,goede off-piste stukken.TIP! ga eten in de middag bij de frommes-alm echt geweldig eten

  • Anoniem
    Anoniem 16 maart 2008 · 12:24

    voor mensen die geen zin in lopen en hebben wachten voor de lift in fiss en ladis. pak de auto en rij naar de waldbahn. die ligt aan de weg van ried-fiss naar serfaus. hier bevind zich een parkeerplaats voor bussen en autos.info over de lift.de waldbahn is een 8 persoons gondelbaan (herkenning blauwe gondels)en aan de dalstation bevind zich ook een kassa,wc,skidepot en een schirmbar. het leuke van de waldbahn is als je boven bent kun je kiezen. naar fiss of naar serfaus.daar komt ook de 8 persoons gondelbaan (sunliner)uit. de piste de piste is een mooie afdaling (rooie)die tussen de bossen door gaat.het voordeel hier van is het is hier nooit druk! deze tip is vooral handig voor mensen die niet in fiss zitten (hoogseizoen).het is er nooit druk ! zeker een aanrader voor mensen uit ladis die hoeven dan niet twee keer in de rij staan.

>