Flachau 27/12-30/12

Dit onderwerp gaat over de bestemming Flachau

Gisteren aangekomen na ruim 13 uur in de bus. Her en der wat files maar toch 2 uur sneller dan vorig jaar.
Deze korte vakantie is t s ochtends vrij skiën en smiddigs lessen, op ervaren niveau.
Vanmorgen in t dal wit van de rijp, op plaatsen waar de zon komt is het groen.
We stappen uit bij de basis van Spacejet keten, redelijk druk in de ochtend. De condities boven verwachting: alle pistes zijn open en je kunt dus van top tot dal skiën. De kwaliteit: in de ochtend hard, tegen de middag komen de ijsplaten te voorschijn en in de middag harde kunstsneeuw buckels met ijs ertussen: herkenbaar van een zondagavond in Landgraaf.
Lastig skiën, hard werken en nieuwe technieken leren om beter om te gaan met ijs.
Al met al een lekkere eerste dag gehad, maar echte sneeuw is zeer welkom en gewoon veel lekkerder om in te spelen.

*bericht bewerkt door moderator (JessicaKroef) op 07 jan 2021 13:46

Wat een gezellig verhaal, is het ook een mooi gebied?
Misschien vreemde vraag maar ben je met de auto gegaan en heb je een vignet nodig om in Flachau te komen? Bvd


Misschien vreemde vraag maar ben je met de auto gegaan… Bvd

An32 op 29 dec 2015 16:31

@An32, misschien de eerste zin van TS nog eens lezen

Wie tot tien kan tellen kan de hele wereld bellen

Haha Thanks had vooral files gelezen

Met d’n bus dus. En ja, vignet nodig want nog een (klein) aantal kilometers autobaan. Geen idee of het mogelijk is om binnendoor te komen, maar met een slordige 100 km onder salzburg lijkt me dat niet aantrekkelijk.
Gisteren en vandaag: soortgelijke omstandigheden. Goed druk op de pistes en ondertussen telt onze groep van 50 personen alweer 3 slachtoffers.
Op zich is Flachau geen verkeerde plek, maar heeft meer (goedkope) pensions/hotels/hutjes dan de (vele) kilometers pistes kunnen verwerken. Druk aan de liften, druk op de pistes en druk in de apres-ski. Maar goed, wij amuseren ons en volgend jaar… dat zien de dan wel weer!

Zo, inmiddels alweer thuis. Eventjes een paar facts van deze reis nog:

  • dag 2 was het net wat drukker op de pistes, weer veel op de Space-serie geweest maar ook een stukje van der Roter Acht gedaan: mooie afdaling en omdat die volledig uit de zon ligt best goede sneeuw. Ook nog wat afdalingen over de Star-serie gedaan, wachttijden bij de liften minimaal 15 minuten (en onder aan de gondel naar horen zeggen nog langer, zeker in de ochtend)
  • dag 3 ook een stuk van de Flying Mozart geskied, tot aan de G-link: ondanks drukte op de pistes wachttijden korter dan 10 minuten. In de space-serie is het bultjes zoeken tussen de ijsplaten. Vooral na 15:00 is het een slachtveld omlaag.
  • dag 4 les geskipt en door gaan touren: space-serie omhoog, omlaag naar de G-Link (130+1 mensjes in een gondel is best druk), amper wachttijd daar. Aan de kant van Wagrain verder omhoog, daar wel een stief kwartiertje staan aanschuiven. Verderop weinig wachten en doorgegaan tot onder aan de gondel van Alpendorf. Ook hier dramatisch weinig sneeuw, wat smallere stukken pistes waardoor in de late ochtend al veel ijsplaten vrij komen liggen. 's Middags afsluitend het zonnetje op diverse terrasjes opgezocht, genoten, in een rustig tempo weer terug “geschaatst” naar de basis van de Space-serie en daar een welverdiende pint gedronken.
    Resume: leuke short-ski, gezellig, ondanks de extreem weinige sneeuw toch veel pistes open (applaus voor de pistedienst!), hard werken op de moeilijke omstandigheden. De slechte zijde: van onze groep van 43 man zijn er 3 uitgevallen: pols, elleboog (beiden snowboard, matig ervaren) en gekneusde (mogelijk gebroken) ribben bij een zeer ervaren skier.
    Persoonlijk nou ff relaxen, twee weekjes sportief blijven en dan gauw op zoek naar echte sneeuw in Vorarlberg!

Bedankt voor de leuke informatie!
Groetjes An

Plaats een reactie