BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Accommodaties Flaine

Accommodaties Flaine

Flaine is een van die gebieden uit de tijd dat men in Frankrijk dacht dat we graag in kleine appartementen verblijven. Er moesten veel wintersporters zo dicht mogelijk aan de pistes kunnen zitten. Dat is gelukt. En in tegenstelling tot sommige gebieden waar er absoluut niet is nagedacht over de bouw van de betonnen torens is er in Flaine nog wel iets van ‘een idee’ te herkennen in de bouw. Hou je van Bauhaus stijl, dan zit je hier goed. Maar of dat Flaine een romantisch dorpje maakt? nee niet bepaald. Flaine is dan misschien niet het mooiste dorp van de Franse Alpen, maar op een bepaalde ‘manier’ klopt het wel. Het is effectief, je zit aan de pistes van een van ‘s werelds mooiste skigebieden en het is allemaal ook niet zo heel erg schokkend. Wat opvalt in dit gebied is de effectiviteit, je zit overal zo op de pistes, maar de gebouwen zelf zijn tegelijkertijd prima te bereiken met de auto. Er is gewoon heel goed nagedacht bij de bouw van dit gebied. Wil je per se niet in een van die grote betonnen gebouwen zitten dat vind je sinds een paar jaar ook moderne en mooie appartementen in grote chalets en mooie gebouwen. Hier is het duidelijk dat je ook in mooie gebouwen prima veel wintersporters kwijt kan. Al waren ze daar veertig jaar geleden nou al achter gekomen… Verder vind je in het eveneens moderne Hameau de Flaine kleinschalige en leuke chalets, op Noorse stijl. Ook de moeite waard als je wel in Flaine wil zitten maar niet in een betonblok.

Prijsniveau

In Flaine is prijs/kwaliteit de term die gebruikt kan worden. Het is geen extreem low-budget gebied, maar het komt wel in de buurt. In de oudere, kleinere appartementen kun je fantastische deals vinden. Maar ook in de nieuwere zit je voor relatief weinig in mooie appartementen. Het verschil tussen de vakantieweken en de weken buiten de (Franse) wintersportvakanties is wel behoorlijk groot. Dit is verstandig om in de gaten te houden en niet alleen naar de Nederlandse of Belgische vakantieperiodes te kijken. Flaine is ook erg populair bij de Fransen zelf.

Tips

Alhoewel het in Flaine steeds meer doordringt dat hedendaagse wintersporters niet graag als sardientjes in blik in en appartement zitten is het nog steeds oppassen geblazen bij het huren van appartementen voor als je met meer dan z’n tweeën bent. Let hier, net als in heel veel andere gebieden, op de werkelijke grootte van het appartement als je niet op een slaapbank wilt liggen.

Accommodatie thema's