BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Appartmenten Flaine

Appartmenten Flaine

Als er een dorp gemaakt is voor wintersporters die op zoek zijn naar appartementen dan is het Flaine wel. In Bauhaus steil vlogen de appartementen hier uit de grond in de jaren dat men in Frankrijk alleen oog had voor effectiviteit en ski-in/ski-out. Effectief is het allemaal zeker in Flaine. Vanuit elk dorpsdeel kom je in andere dorpsdelen via pistes en liften. Zo goed als overal stap je zo vanuit je appartement op de pistes. Eenmaal in het gebied aangekomen hoef je voor je hele vakantieperiode je auto niet meer aan te raken. In dat opzicht is Flaine meer dan geslaagd. Maar, smaken veranderen met de jaren, en ook zijn we tegenwoordig minder gecharmeerd (waren we dat ooit wel?) van kleine appartementen. Daar is men in Flaine ondertussen ook van op de hoogte. Nieuwere appartementen in bijvoorbeeld Flaine Montsoleil (Pierre en Vacances) zijn ruimer van opzet en de gebouwen mooier en passen beter in het berglandschap door het vele gebruik van hout. Maar let ook hier op, want ook hier is de vierde en vijfde persoon in het appartement vaak ‘veroordeeld’ tot de ‘clicclac’, de slaapbank, naast de keuken.

Prijsniveau

De prijzen in Flaine zijn zeer acceptabel, lees lekker goedkoop. Flaine is niet een absolute low-budget bestemming, maar duur is het allemaal ook echt niet. De prijzen verschillen behoorlijk tussen hoog- en laagseizoen, maar wie op tijd boekt, of juist een goede last-minutes afwacht kan hier spot-goedkoop zitten. En mocht je wel in een duurdere periode boeken dan valt de prijs vaak nog alles mee.

Tips

Ben je opzoek naar ruime appartementen voor een niet al te hoge prijs, kijk dan naar de nieuwbouw in Montsoleil. Prima appartementen die heel goed te betalen zijn. Hier is men er duidelijk achter dat moderne wintersporters graag een ruim appartement hebben.

Accommodatie thema's