BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Flaine

Reviews Flaine

67% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 5.3 op basis van 3698 reviews.

  • Sterke punten: Geweldige locatie in het skigebied, kindvriendelijk en laag prijsniveau.
  • Zwakke punten: Niet echt sfeervol

Wat vind jij van Flaine?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast897
    Gast897 21 februari 2020 · 15:15

    Juist terug van onze wintersport. Ik had dit gebied gekozen omdat ik 1 beginner en twee gevorderde bij me had. Voor beginners en gevorderde is dit zeker een aanrader. Als accommodatie had ik voor het verblijf in Pierre et Vacances Premium Les Terrasses d'Helios gekozen. Mooie appartementen met een ski in/out , dus direct vanuit de skiberging de piste op en ook terug. Geen gesleep met materiaal en je staat onmiddellijk op een groene piste , ideaal voor beginners. Deze accommodatie heeft alles wat je nodig hebt , we hadden dan ook een suprieur kamer geboekt voor acht pers. , we waren met vijf en dit was ideaal , anders ging het toch te krap worden. Twee kamers , twee badkamers , twee toiletten en een zetel die als bed gebruikt kon worden. De keuken was goed uitgerust. En een spar was er op een 100 meter. Verder kon je gebruik maken van de sauna , bubbelbad , buitenzwembad , fitness en hammam . Het skigebied op zich was groot genoeg , mooie groene en blauwe pistes . Soms was de blauwe hier en daar voor een stukje tegen de rode kant. We zijn de eerste week van feb. gegaan , het was vrij rustig. De liften zijn wel wat ouder , hier en daar een sleeplift. Flaine vind ik persoonlijk wel een ideaal vertrekpunt om het gebied te verkennen. Flaine zelf is ook het meest sneeuwzeker , Marillon en Samoens daar kan het wel eens wat minder zijn op zonnige dagen. Dus het kan zijn dat in deze dorpen soms de pistes niet open zijn omwille van te weinig sneeuw , en dan kan het wel wat drukker worden in Flaine. En zeker de piste Mariel is eens mooi om te doen ,zeker voor beginners. Zeker om nog eens terug te gaan.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast138
    Gast138 22 januari 2020 · 21:08

    Omdat wij zelf het meest genieten van blauwe pistes maar ook prima uit de voeten kunnen op rode pistes is dit skigebied voor ons ideaal gebleken. Groot genoeg om tochten te maken maar ook overzichtelijk. Helaas was de mooie lange piste de Cascade niet open, die eindigd in het dorp Sixt, dat op 800 meter ligt, helaas waren de sneeuwcondities dit jaar op deze hoogte niet meer voldoende. De piste Dahu, bij Samoens vonden wij een beetje fijne afdaling! Op woensdag, tot 13uur is er in Samoens een markt die het bezoeken waard is als je van lokale worst en kaas houdt! Ook heerlijk gegeten aldaar.

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast222
    Gast222 26 december 2019 · 06:03

    Prima familiegebied met goede oefenpistes voor kinderen en mooie kwaliteit sneeuw. Vriendelijke skileraren en aan de liften. Praten ook redelijk goed Engels. Flaine is fout, oud betonnen dorp maar wel praktisch en na een paar dagen zelfs leuk om te zien.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Quisa2
    Quisa2 16 december 2019 · 14:31

    Vooral de lange afdalingen vond ik erg leuk aan dit gebied. Er is genoeg uitdaging maar als beginner kun je er ook uit de voeten. Er zijn wat afgelegen gebiedjes waar weinig mensen komen die de moeite waard zijn. Helaas is er het bekende fenomeen dat de grote skilift vanuit Flaine zelf vaak dicht is vanwege de wind: dan is er een boel niet te bereiken. Vaak kun je aan het begin van het seizoen (januari) nog geen tochten maken naar Sixt. Ik zou Flaine wel aanbevelen als een zeer leuk alternatief voor de supergoedkope en massale skigebieden (Superdévoluy, La joue du Loup). Waarschijnlijk vooral leuk als je nog niet heel veel 'neusje van de zalm' gebieden in bv. Oostenrijk/Zwitserland hebt gezien.

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast030
    Gast030 29 april 2019 · 22:02

    waanzinnige pistes en goeie voorzieningen.

    Met familie Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Perox
    Perox 8 april 2019 · 21:34

    Mooie lange pistes! Voor ieder wat wils in het gebied.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast007
    Gast007 21 februari 2019 · 17:48

    Prachtige pistes. Rustig dorp. Nooit lang aanschuiven.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast498
    Gast498 8 februari 2019 · 07:07

    Geweldig gebied als je van skiën houdt (lange pistes). Voor après-skien of sfeervolle vakantie moet je hier niet naar toe gaan

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast498
    Gast498 30 januari 2019 · 22:12

    Fijn skigebied met lange pistes en goede off piste mogelijkheden, waar je weinig andere NL's tegenkomt...

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast542
    Gast542 23 januari 2019 · 15:01

    Prima pistes, ski out, ski in. De mindere sfeer van het dorp is voor mij geen probleem.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast144
    Gast144 9 november 2018 · 07:38

    Prima gebied met veel mogelijkheden. Ik ga al jaar in jaar uit met vrienden in januari hierheen vanwege de goede bereikbaarheid en hoge sneeuwzekerheid. Zeker ook in combinatie met de omliggende dorpen (Grand Massif) is een week hier niet genoeg om alle afdalingen te maken. Wat betreft off piste en tour aanbod is er veel te beleven in Flaine, bijvoorbeeld aan de oostzijde van Grandes Plattières waar het mooie Dessert Blanc ligt en natuurlijk de Combe de Gers.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast196
    Gast196 14 maart 2018 · 13:37

    Heel afwisselend gebied om mooie tochten te maken. Hotel Terrasses de EOS is geweldig met verwarmd buitenzwembad en sauna. Rest van het dorp is strak waar je de scharme van moet leren zien... 😉

    Met partner 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast937
    Gast937 14 maart 2017 · 11:43

    We verbleven 4-11 maart in Flaine en hebben genoten. -Weersomstandigheden/open pistes: Eerste 3 dagen erg onstuimig met veel sneeuwval en veel wind. Complimenten aan het skigebied dat er ondanks de harde wind (bovenaan vaak 90 km/h), enorme sneeuwval (>1 meter in 2 dagen), weinig zicht en hoog lawine-alarm (4 van de 5), vooral 's ochtends toch veel pistes open waren. 's middags ging er veel dicht, maar toen was het ook wel tijd voor een warm bad. Alle verbindingen met de andere dorpen waren de eerste 3 dagen ook dicht vanwege de harde wind. Op zich niet zo'n probleem als je in Flaine verblijft, waar toch de meeste pistes liggen. Ik kan mij voorstellen dat een verblijf in Samoëns of Les Carros wel snel saai wordt als je 3 dagen dezelfde paar pistes moet doen. De tweede helft van de week normaliseerde het weer zich en konden we zelfs soms genieten van de zon. De meeste liften, pistes en alle verbindingen waren open. -Mooiste piste: Les Cascades was wat mij betreft de mooiste piste. Prachtige rustige route met de mooiste uitzichten. En prikken hoef je echt (bijna) niet als je gewoon goed vaart maakt als het nodig is. Geschikt voor de hele familie. Neem wel cash mee, want bij het café aan het einde van de piste (waar ook de bus terug vertrekt) kun je alleen cash betalen. Houd wel rekening met de bustijden. Tot ca. 14 uur kun je eraan beginnen, de bus naar Samoëns nemen en terug skiën. Er rijdt aan het einde van de dag ook nog één bus direct terug naar Flaine. -Drukte: Viel reuze mee met de drukte, soms zelfs een piste voor mij alleen gehad. Ik kan mij voorstellen dat het hier erg druk kan zijn in de schoolvakanties. Er stonden nu in het laagseizoen al wat wachtrijtjes bij verbindingsliften (max. paar minuten), in de Carnaval-vakantie zal het wel flijnk afzien zijn. Als je de drukke vakantieperiodes kunt mijden, sowieso doen! -Faciliteiten: de faciliteiten in het dorp waren prima. Met de gratis liften in het dorp en de skibus is alles prima te bereiken. Ski's kun je het beste vooraf reserveren. Intersport, Skiset en Sport2000 hebben vaak online acties waarmee je soms wel 50% korting krijgt. -Horeca: de horeca in Franse skigebieden valt altijd wat tegen bij de horeca in Oostenrijk, Zwitserland of Italië. Vaak zelfservice en lang wachten. Voor een bord friet met worst betaal je toch snel 10-15 euro. Halve liter bier heb ik een keer af moeten rekenen voor 7,80 euro. Voor een warme choco met slagroom kun je ook makkelijk 6 euro afrekenen. Kunnen ze het met die prijzen niet tenminste even bij het tafeltje langsbrengen? -Supermarkten: ook de supermarkten volgen deze Franse wintersporttraditie. Vooral de Spars in het dorp waren toch wel schandalig duur. Een tas boodschappen die in Nederland 20-30 euro zou kosten, kost bij de Spar gewoon 70-80 euro. Als je in het dorp boodschappen doet, ga dan liever naar Le Sherpa. Of rij een keer naar het dal om alle houdbare spullen te halen bij bijvoorbeeld Lidl (3 kwartier rijden). Conclusie: Al met al is het gewoon een heel mooi wintersportgebied. Prachtige pistes en een efficiënt dorp. De typisch Franse wintersporthoreca en wintersportsupermarktjes zijn altijd even afzien, maar het deed weinig af aan dit prachtige skigebied.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Sime
    Sime 29 januari 2017 · 22:28

    Afgelopen week in Flaine verbleven (20 jan -29 jan 2017). Zowel positieve als negatieve verhalen gehoord. Het goede nieuws was dat er 200 cm op de berg en 65 cm in het dal zou liggen. Geen stress zou je zeggen. Het eerste zorgwekkende punt was dat nog niet alle pistes open waren en dat waren met name de hoger gelegen pistes (ik vermoed vanwege lawinegevaar). De verwachting was dat deze pistes in de loop van de week open zouden gaan. Dit was helaas niet het geval. De pistes die wel open waren, daar zou je dan van verwachten dat de kwaliteit top is. Dat was niet zo. Ik heb nog niet eerder een gebied gezien met zoveel stenen op de pistes. Ik vond het opmerkelijk dat er ook geen sneeuwkanonnen stonden bij de kwetsbare plekken. Een ander minpunt was de drukte, voor de maand januari was opvallend druk. Met name in de weekenden, veel locals die even de bergen in gaan. Het was vooral druk op de pistes, de wachtrijen bij de liften vielen absoluut mee. De rode en blauwe pistes zijn vermakelijk, maar missen de 'wow' factor. De langste afdaling van 14 km kent leuke stukken, maar is voornamelijk een prikpad. De meeste zwarte pistes waren ook gesloten.De zwarte pistes in het gebied lijken allemaal niet geprepareerd te worden. Daar is niks mis mee, maar een mooie stijle strakke piste miste ik wel. Daarentegen moet ik wel zeggen dat ik heb genoten van de Onyx en de Corbalanche. Kortom, het is een redelijk gebied waar je wel een week kunt vermaken. Maar ik zou er niet snel meer naar teruggaan.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • pimmeelhuysen
    pimmeelhuysen 29 maart 2016 · 20:15

    Ik had lage verwachtingen van Flaine als dorp en hoge verwachtingen van het gebied. Het gebied heeft absoluut aan mijn verwachtingen voldaan, maar ook het dorp is me meer dan meegevallen. Mijn vriendin en ik vonden Flaine echt hartstikke gezellig. Misschien lag het aan het schitterende weer wat we gehad hebben in maart of aan al het vriendelijke personeel. De terrassen zaten vol en iedereen was in opperbeste stemming. Alles ligt ook lekker dicht bij elkaar, echt ideaal. Een aanrader op de piste is La Pente à Jules (vlakbij het dorp), hele fijne sfeer en lekkere muziek. In het dorp is The White Bar erg gezellig. Een minpuntje zijn de prijzen, het is verre van een goedkoop gebied om te verblijven. Ook de accommodatie (Résidences Flaine Forêt & Forum) stelde teleur, het voelde aan als een vervallen studentenwoning. Voor hetzelfde reisbedrag heb ik vele malen mooiere onderkomen gehad (voornamelijk in Oostenrijk). De ligging was echter wel ideaal. Toch zou ik Flaine echt iedereen aanraden. Het is een fantastisch, bosrijk gebied met overal leuke tentjes waar ze heerlijke muziek draaien zonder carnavaleske bedoelingen (dus... jazz/lounge/deephouse). Het dorp is klein, maar alles is dus lekker dichtbij. Het is een gebied voor iedereen.

    Met partner Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast822
    Gast822 2 september 2015 · 12:41

    Geweldig genoten in Flaine: prachtig afwisselend skigebied met leuke pistes. Zoals in de review genoemd, inderdaad veel erg mooie cruisepistes en wat erg leuke rode pistes. Helaas gaat bij wind de grote gondellift dicht en zijn we met de open liftjes gegaan. De lift die vanaf Flaine je over de top naar de andere dorpjes aan de westkant brengt, kan soms ook dicht zijn door wind, dus neem deze wanneer hij open is: er is dan nog een hele wereld aan skiplezier. Er lag weinig sneeuw (weinig sneeuwval in januari 2015), maar de pistes werden zo goed mogelijk geprepareerd. Lessen waren leuk, stijl hing een beetje af van de leraar. Skibusservice prima. Weinig apres ski in Flaine zelf, maar Morillon zag er wel leuk uit. De paar restaurantjes waren prima.

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast446
    Gast446 4 februari 2015 · 18:08

    Erg leuk en divers gebied! Bakken met sneeuw ook altijd. Geen typisch apres-ski dorp, maar een biertje kan je er prima drinken. Eten en drinken op de piste is duurder dan thuis, maar als je dat een probleem gaat vinden dan kan je beter thuis blijven aangezien wintersport al genoeg kost.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • TonDongelmans
    TonDongelmans 28 januari 2015 · 09:45

    Voor het eerst hier geweest. Heerlijk skigebied. Fijne pistes voor de ontspanning zoekende skiër. Hier en daar wat oude liften. Goed geprepareerde pistes. Heerlijk van Frankrijk dat je zo vanuit je appartement de piste op kan. Top. Minder? Restaurants op de pistes zijn duur en kwalitatief net aan voldoende. Althans degene die wij hebben bezocht. Apres-Ski niet echt. Weinig leuke terrasjes in Flaine. Ik zou hier toch weer terug gaan. Zeker omdat het midden in de week, half januari heerlijk rustig was. En we hadden een top appartement.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast718
    Gast718 6 april 2014 · 15:27

    Je komt hier voor te skiën en niet voor de "apres-ski". Dit resulteert in een "rustige" sfeer met weinig of geen feestvierende jongeren. Een aanrader voor mensen die willen "skiën" en niet willen uitgaan. Wel heel veel Engelsen...raar...waarom hier?

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Supercross
    Supercross 16 februari 2014 · 22:46

    Voor het eerst naar Frankrijk geweest en prima bevallen. Flaine is een leuk dorp waar een gemoedelijke sfeer heerst en waar het ook s'avonds gezellig is. Er zijn genoeg winkeltjes,restaurantjes,vele wintersportzaken en 2 supermarktjes(Spar&Sherpa) waarvan Sherpa de goedkoopste is. Het dorpje Flaine bestaat uit verschillende niveau's die makkelijk bereikbaar zijn met cabineliften op rails maar ook lopend redelijk te doen zijn. Het viel mij op dat eigenlijk iedereen in het dorp vriendelijk is. Het skigebied bied voor een ieder wat wils,waarbij het mij opviel dat bijna al de zwarte pistes ongeprepareerd zijn. De blauwe en rode pistes zijn over het algemeen breed,ruim en lekker rustig(januari). In Flaine zijn de afdalingen niet extreem lang,want je begint wel op 2500m maar eindigt alweer op 1600m. Wil je langere afdalingen dan moet je naar de omringende dorpen die prima te bereiken zijn met liften die goed op elkaar aansluiten. Wel jammer dat er nog geen kappen over de stoeltjesliften zitten en dat je bij sommige sleepliften werkelijk afgeschoten wordt,waarbij je gewoon van de sneeuw los komt! Verder een zeer geslaagde vakantie gehad met goede sneeuw,prima weer,geen wachttijden en vele skikilometers. Ik kom hier zeker nog eens terug!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast158
    Gast158 1 februari 2014 · 21:16

    Flaine is fijn voor beginnende skiers. Alleen: iedere avond heb je overlast van de plaatselijke autocrossvereniging, die constant hun ronkende rondjes over een speciale baan rijden met oude auto's. Officieel iedere dag tot 22.00 uur, maar wij hebben avonden tot 2 uur s nachts meegemaakt. Dat was eens maar nooit weer!

    Met partner Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Harry3
    Harry3 13 januari 2014 · 22:51

    Flaine is niet de budgetbestemming die het lijkt. Ja, de accommodaties kunnen dan wel voordelig zijn, maar de horeca pakt je dubbel en dwars terug. € 5,-- voor een cappucino, 3,50 voor een klein glas bier of een frietje voor € 5,50 zijn toch zeker geen budgetbedragen. Het dorp, de bouwwijze en accomodatiekwaliteit vonden wij meevallen. Het zijn geen lieflijke huisjes, maar vonden het echt niet verkeerd. Ook is alles in het dorp goed te bereiken via een handig liftsysteem. Direct weg kunnen skiën/boarden vanuit je appartement is altijd lekker. In een paar leuke restaurants gegeten. Apres-ski is behalve een beetje bij de ice-bar op de piste nauwelijks te vinden. Zelfs de "hollandse" flying dutchman is om 6 uur 's avonds verlaten!. Later op de avond wel wat drukker (aan het geluid onder ons app. te horen. De pistes: leuk gebied, vooral in de richting van Les Carros en Morrillon. De skipas is zeker niet goedkoop en wat krijg je er voor terug: veel oude liften, nieuwere liften niet eens voorzien van een bubbel, sleepliften waarmee je compleet gelanceerd wordt. Flaine (Grand Massif) leuk voor 1 keer.

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Een trouwe Flaineganger
    Een trouwe Flaineganger 5 april 2012 · 20:16

    Sedert lange tijd kom ik in Flaine en ik vind het nog steeds een topgebied. Waar ik mij het meest aan heb gestoord zijn de negatieve verhalen onder de werkende en vakantievierende mensen in Flaine die praten over de dronken en vernielzuchtige Nederlandse studenten. ....en terecht! Het is VAN DE ZOTTE dat er beveiligingsmedewerkers mee komen om te voorkomen dat zij zich misdragen! Dat heb ik in al die jaren niet gehoord, maar wel gezien dit jaar. Nu zijn er natuurlijk ook gelukkig genoeg studenten die zich normaal gedragen, dat moet gezegd worden, maar het is triest dat het niet altijd zo gaat. Schandalig. Als je je wilt misdragen, doe dat dan lekker bij je thuis / familie / vrienden, ben benieuwd hoe zij dat vinden. De score voor het n8leven is hoog, omdat er gelukkig geen n8leven is, anders is het leed niet te overzien.

  • silke
    silke 16 november 2011 · 21:45

    Afgelopen jaar in Flaine geweest en ondanks dat je bij aankomst denkt; waar ben ik en wat is het hier lelijk, heb ik een top week gehad. De piste´s zijn breed, lang en heel goed bereikbaar. Je kan er super off-piste boarden of skieen. Het uitgaans leven is anders dan in Oosterijk maar in de Flyingdutchman hebben we ons prima vermaakt. Het personeel is er vriendelijk en doen erg hun best om het je naar het zin te maken. De prijzen zijn wat aan de hoge kant maar ergens anders in het dorp ben je nog meer kwijt en is het niet zo gezellig. De pubquiz was een erg gezellige avond en ik zou zeker nog eens naar flaine gaan.

  • Luuk
    Luuk 18 maart 2011 · 20:51

    Ik ben met mijn studievereniging een week naar Flaine geweest. De reisorganisatie (bizztravel) had waarschijnlijk een deal met résidance de foret en de flying dutchman (die dezelfde eigenaar hebben). We aten daar de hele week en overnachtten in het hotel ernaast. Het was enorm goedkoop, en de kamers waren voor die prijs zeer goed te doen! Over de flying dutchman ben ik echter absoluut niet te spreken. Een van de eerste zinnen die we te horen kregen was dat we echt wel enorm veel geluk hadden met enorme kortingen dus nu bier voor maar 2 euro. Nou dat ben ik maar een gierige hollander, bij mij schoot die arrogantie direct al in het verkeerde keelgat. Ondanks dat gingen we er elke middag bijna wel eten en kwamen we er elke avond wat drinken. Op de 6e dag gingen we er weer langs om te lunchen maar de bediening zat zelf iets te drinken. Het duurde een 5-10 minuten en toen pakte een vriend zijn eigen broodje. Plotseling kwam er beweging in de zaak en werden we niet vriendelijk maar zeker dwingend gevraagd dat weg te doen. We antwoordden daarop dat dat prima was, maar we graag wilden bestellen. En de man vertrok vrolijk weer naar binnen 'er kwam zo iemand'. Na weer een aantal minuten pakte de vriend in kwestie zijn broodje weer en nu kwam de man kwaad naar buiten gelopen, of we niet konden luisteren en waar we de brutaliteit vandaan haalden. Daarop dachten we 'stop die luch maar in je ****' en zijn we ergens anders (Morillon) gaan luchen. En zijn we er nooit meer heen gegaan. Oké genoeg gezeurd: Flaine is echt een geweldig skigebied. Het niveau ligt vrij hoog maar daar leer je het snel van. Er zijn werkelijk schitterende rode pistes maar ook de (blauwe) Méphisto is Ge-wel-dig. De gondels zijn vaak vrij druk, maar als je vervolgens een beetje hoog blijft dan kan je zo de lift in skiën. De verbindingen met dorpen als Morillon en Sixt zijn prima en erg leuk om te doen. Zeker in Morillon is een lekker restaurant waar je voor niet al te veel goed eten en drinken krijgt en het ligt redelijk laag met de hele dag de zon erop! Er zijn enorm veel pistes en het is een skigebied dat eigenlijk voor iedereen wel geschikt is! En natuurlijk lekker sneeuwzeker. Conclusie: geweldig skigebied, maar het dorp stelt niets voor (zeker vergeleken met Oostenrijk).

  • Luuk
    Luuk 18 maart 2011 · 20:50

    Ik ben met mijn studievereniging een week naar Flaine geweest. De reisorganisatie (bizztravel) had waarschijnlijk een deal met résidance de foret en de flying dutchman (die dezelfde eigenaar hebben). We aten daar de hele week en overnachtten in het hotel ernaast. Het was enorm goedkoop, en de kamers waren voor die prijs zeer goed te doen! Over de flying dutchman ben ik echter absoluut niet te spreken. Een van de eerste zinnen die we te horen kregen was dat we echt wel enorm veel geluk hadden met enorme kortingen dus nu bier voor maar 2 euro. Nou dat ben ik maar een gierige hollander, bij mij schoot die arrogantie direct al in het verkeerde keelgat. Ondanks dat gingen we er elke middag bijna wel eten en kwamen we er elke avond wat drinken. Op de 6e dag gingen we er weer langs om te lunchen maar de bediening zat zelf iets te drinken. Het duurde een 5-10 minuten en toen pakte een vriend zijn eigen broodje. Plotseling kwam er beweging in de zaak en werden we niet vriendelijk maar zeker dwingend gevraagd dat weg te doen. We antwoordden daarop dat dat prima was, maar we graag wilden bestellen. En de man vertrok vrolijk weer naar binnen 'er kwam zo iemand'. Na weer een aantal minuten pakte de vriend in kwestie zijn broodje weer en nu kwam de man kwaad naar buiten gelopen, of we niet konden luisteren en waar we de brutaliteit vandaan haalden. Daarop dachten we 'stop die luch maar in je ****' en zijn we ergens anders (Morillon) gaan luchen. En zijn we er nooit meer heen gegaan. Oké genoeg gezeurd: Flaine is echt een geweldig skigebied. Het niveau ligt vrij hoog maar daar leer je het snel van. Er zijn werkelijk schitterende rode pistes maar ook de (blauwe) Méphisto is Ge-wel-dig. De gondels zijn vaak vrij druk, maar als je vervolgens een beetje hoog blijft dan kan je zo de lift in skiën. De verbindingen met dorpen als Morillon en Sixt zijn prima en erg leuk om te doen. Zeker in Morillon is een lekker restaurant waar je voor niet al te veel goed eten en drinken krijgt en het ligt redelijk laag met de hele dag de zon erop! Er zijn enorm veel pistes en het is een skigebied dat eigenlijk voor iedereen wel geschikt is! En natuurlijk lekker sneeuwzeker. Conclusie: geweldig skigebied, maar het dorp stelt niets voor (zeker vergeleken met Oostenrijk).

  • Ries
    Ries 6 januari 2011 · 17:33

    Wederom erg genoten van het skigebied rondom Flaine. Brede pistes, veel en afwisselende afdalingen, restaurants genoeg, vooral de IGLOO is een uitschieter. Maar de pistes heb je eigenlijke niet nodig, het gebied leent zich prima voor offpiste skieen zonder dat je in de problemen komt omdat je terugmoet lopen of moet klimmen ! En voor apresski, tja het is geen Gerloooos, of Valthorens. Maar de Vliegende Hollander ? met gezellig personeel en vriendelijke uitstraling, met nu ook een naast een lunchkaart de mogelijkheid om de lekkere avondhap te doen, om de Grolsch biertjes van de tap te begeleiden naar binnen. Dit jaar weer 3 keer naar dit Dorp! Ook het uitzicht bovenaan de DMC is fenomenaal! Uitzicht op de Mont Blanc blijft bijzonder. Ook dit jaar komen wij weer een aantal keren.

  • michael1973
    michael1973 26 januari 2010 · 18:07

    Eind januarie naar Flaine geweest en ditmaal naar Flaine Montsoleil en Nieuwe accomodatie van Intrawest(gekend van ARC 1950).Zoals steeds was het appartement fanatitisch mooi en functioneel uitgerust,luxe op en top en een zeer vriendelijke bediening.Het dorp hebben we niet bezocht omdat het een shortski betrof en we tenvolle van onze 3 skidagen hebben genoten met een totale uitputting s'avonds.Zeker een aanrader.Het skigebied vonden we subliem met zeer veel variatie voor de zeer sportieve en veeleisende ski?Hier kome we zeker nog eens terug.

  • Arno
    Arno 18 oktober 2009 · 15:05

    Flaine is een functioneel opgezet dorp, waar de appartementen nooit verder als 500 meter vanaf liften en pistes liggen. In het dorp vind je alles wat je nodig hebt, inclusief de gezellige Hollandse Flying Dutchman bar. Mocht je een wat sfeervollere accommodatie in de vorm van een chalet zoeken, dan is Hameau de Flaine een aanrader: Mooie en ruime chalets, met een geweldig uitzicht op het skigebied. Het mooie van Flaine is dat het bekend staat als een poedergat. Jaarlijks valt hier vaak 2 keer zoveel sneeuw als in andere Franse skigebieden. Veel Nederlanders kennen wel de naam Flaine, maar niet de naam van het skigebied waarin dit dorpje ligt, namelijk het Grand Massif. Voor groepen, events, bedrijfsuitjes en poederfreaks is Flaine een prima optie. Wil je wel graag naar het Grand Massif, maar zoek je wat meer sfeer en authenticiteit? Boek dan eens een vakantie in bijvoorbeeld Samo?. Ieder jaar biedt AlpAdventures je de jaarlijkse Snowtrip naar het Franse Flaine en ook deze winter kun je er weer bij zijn. Ga voor meer informatie naar www.AlpAdventures.com

  • Timmer
    Timmer 3 september 2009 · 11:38

    Met een groep van 6 zijn wij in februari 2009 een week in Hameau de Flaine verbleven. We hadden een huis voor 12 pers. wat resulteerde in heerlijke ruimte en luxe. De accomodatie in Hameau de Flaine is werkelijk fantastisch, luxe en moderin ingericht en heerlijke sauna. Flaine zelf is echter niet mijn smaak. Betonbouw en weinig tot geen apres ski, geen gezellige kroegjes of restaurantjes om je na het skien nog even te vermaken. Maar als je hier geen waarde aan hecht en puur voor het skien gaat, is het geweldig. Mooie brede pistes en genoeg afdalingen om je uit te leven. Als er genoeg sneeuw ligt kan je ook een prachtige afdaling maken van 20 km. Je komt dan in een ander dorpje uit en vervolgens pak de de skibus naar volgend dorp waar je enkele liften pakt en zo weer naar Flaine skiet. We hadden prachtig weer, en 1 dag flinke sneeuw, perfect dus. Nog 1 minpuntje, de meeste liften zijn gedateerd. Dit was mijn eerste keer in Frankrijk (voorheen meestal Oostenrijk, maar ook Italie, Zwitserland en Amerika) maar ik denk ook de laatse keer. Ik ben een fervent skier maar ga ook wel voor die echte Oostenrijkse gemutlichkeit.

  • Peter
    Peter 8 januari 2008 · 16:57

    Ben vorig jaar naar Flaine geweest. Flaine is een dorp met beperkte overnachtingsmogelijkheden wat resulteert in weinig volk tijdens en na het skien. Wat mij vooral interesseert is het eerste. Restaurants zijn goed, met enkele uitschieters zoals \"le perdrix noire\". Voor kinder is alles tiptop in orde, makkelijk dorp met veel herkenningspunten en weinig straten. Sfeer is uitstekend in de drukkere periodes. Dit jaar is er zelf een nieuwe discotheek bijgekomen. Daarnaast worden er nog heel veel activiteiten georganiseerd door office du tourisme. Besluit: uitstekend dorp voor alle leeftijdscategorie?

  • Alex
    Alex 16 december 2007 · 16:58

    In maart 2006 hebben wij een topweek gehad qua skimogelijkheden. De weken voor onze aankomst had het gebied veel kou en sneeuw gehad, waardoor wij een perfecte laag hadden om over te skien. De temperaturen gingen omhoog tot rond het vriespunt en de zon vergezelde ons iedere dag op de piste. We zaten in het pas gerenoveerde rescidence de la Foret met 4 personen in een 6 persoons appartement, dus ruimte zat en zeer goede bedden. Ik heb les genomen bij de ESF en heb die week meer geleerd dan ooit in een week les. Dit jaar keren wij terug en zal ik mededelen wat onze ervaringen dit keer zijn.

  • josine
    josine 2 november 2007 · 12:07

    Mwah, Flaine...liften niet helemaal van deze tijd, een betonnen dorp met minimale accomodaties, gebrek aan sfeer. groot gebied maar er zijn bij de geringste sneeuwval al heel veel liften afgesloten. kortom: wel leuk om een keer naar toe te gaan, maar geen topbestemming

>