BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Hotels Flaine

Hotels Flaine

In een groot gebied als Flaine zou je veel hotels verwachten. Echter Flaine is niet echt een hotel dorp. Je vindt hier meer appartementen. Dat zeggende heeft Flaine wel vier grote Hotel-Clubs en wat ze in Frankrijk ‘Centre-des-vacances’ noemen. Grote ketens die all-in verblijf regelen waar je van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat verzorgd wordt. UCPA heeft hier twee grote centra, MMV en Villages Clubs de Soleil. Voor kleine authentieke lokale hotels hoef je in ieder geval niet naar Flaine af te reizen. Maar daar heb je in het Grand Massif andere dorpen voor.

Prijsniveau

Afhankelijk van het pakket en de periode die je kiest wisselt de prijs nogal voor de hotels in Flaine. Buiten het hoogseizoen kun je fantastische prijzen vinden terwijl het in het hoogseizoen: de Franse februari vakantie, en de kertsvakantie behoorlijk aan de prijs kan zijn. Maar al vergelijk je Flaine met vergelijkbare dorpen in andere skigebieden dan zit het eigenlijk wel goed met de prijs zonder heel goedkoop te zijn.

Tips

Ben je opzoek naar een gemoedelijk en authentiek hotel kijk dan eerder naar de meer liefelijke dorpjes van het Grand Massif zoals bjvoorbeeld Samoens. Flaine is dat opzicht gewoon geen echt hoteldorp. Maar dat neemt niet weg dat de grote accommodaties en vakantiecentra prima plekken zijn om te verblijven. Zeker als je een zorgeloze vakantie wilt.

Accommodatie thema's