BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Fügen

Reviews Fügen

80% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.7 op basis van 3687 reviews.

  • Sterke punten: Sfeervol en super kindvriendelijk.

Wat vind jij van Fügen?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast180
    Gast180 30 januari 2019 · 16:53

    fugen is een leuk en gezellig dorp met goede hotels. Het ski gebied zelf is niet heel groot, maar wel perfect geprepareerd. Ook vind je op de spieljoch veel lange afdalingen. Voor wat meer piste km ski je via de geolsbahn naar hochfugen. de busverbinding hier tussen duurt nog geen 10 min. De apreski in fugen hangt af van de drukte. In de vakanties en weekenden is het natuurlijk 1 groot feest. Dit dorp en skigebied geeft mijn voorkeur in vergelijking met de wat grotere gebieden

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast029
    Gast029 27 september 2018 · 15:35

    Januari 2018 geweest. Viel een beetje tegen. Het dorp was rustig, te rustig, weinig gezelligheid, après ski en uitgaan. Hoogte verschil vanaf het dorp naar de lift, dus (voor ons) gedoe met de skibus. Klein gebiedje bij Fügen op zich zelf stelt niet veel voor. Wij hadden de Zillertal skipas, dus uitwijk mogelijkheden genoeg. Bijvoorbeeld Gerlos, Hintertux, Hochfügen en Mayrhofen. Super gebieden, maar om er te komen vanaf Fügen vergt wel veel tijd, met de skibus en/of het treintje. Kaltenbach leek ons dan een wat geschiktere uitvalsbasis, wat gezelliger, eigen groter gebied en dichterbij de overige gebieden.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast168
    Gast168 12 januari 2018 · 11:41

    Voor de freerider is Hochfugen een stuk aantrekkelijker en daarom is het Spieljoch gebied vrijwel onbekend als freeride gebied. Maar ondanks het een klein skigebied is heeft het een aantal hele mooie afdalingen aan de oostzijde onder de Onkeljoch of op de Geolsalm. Vrijwel altijd kom je op de Hochfugenerstrasse uit, waar je de bus naar Hochfugen kunt pakken. Daarnaast voor de meer ervaren freerider is door de bossen van Aussener Fugenberg ook een prachtig avontuur waarnaar je onderaan bij de Zillertalstrasse uitkomt. Er moet wel voldoende sneeuw liggen tot in het dal!

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast178
    Gast178 5 december 2017 · 12:39

    Super gebied. Voldoende sneeuwzekere gebieden in de buurt mocht het eens een keertje niet tot in het dal liggen. Redelijke prijzen en nooit heel erg lang in de rij staan bij de liften.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Sylvester
    Sylvester 24 januari 2017 · 20:48

    Spieljoch is een mooi gebied met een dalafdaling die aan het eind van de dag nog goed te doen is. Het is niet erg groot maar ook niet druk op de piste waardoor je lekker rustig kan afdalen. Een negatief puntje is de verouderde gondel naar boven. Je kan skiën naar het tussen station en als je dan precies verkeerd aankomt dan sta je wel ff te wachten totdat je ergens kan instappen. (4 persoons gondels). Als het gebied mee wilt gaan met Hochfügen zullen ze deze moeten gaan vervangen. Beginners opgelet een mooie blauwe piste is niet aanwezig het is vooral rood en de dalafdaling is voor beginners misschien ook te heftig.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • JWWietsma
    JWWietsma 20 oktober 2015 · 21:47

    Wij gaan al jaren naar Fügen met het gezin in de krokusvakantie. Fügen is een leuk en levendig dorp met goede restaurants. Wij gaan meestal maar één dag naar de Spieljoch omdat het niet zo'n groot gebied is, tevens ligt het gebied wat lager waardoor de pistes met heel erg zonnig weer wat tegenvallen. Echter zal er vanaf dit jaar verandering in de aantrekkelijkheid komen in verband met een (nieuwe) verlengde piste en een nieuwe gondel. Via deze piste worden Fügen en Hochfügen eindelijk met elkaar verbonden (welliswaar met een pendelbus) en dat is fijn. Als appartement kan ik Wildauhof echt aanraden. Dit appartement ligt net iets buiten het centrum waardoor het er lekker rustig is. Tevens heeft Wildauhof een sauna wat heerlijk is na een dagje skiën. Mocht je hier verblijven tijdens de echte wintermaanden dan kun je vanaf de Spieljoch naar het appartement skiën, ideaal!

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • ALEX
    ALEX 20 januari 2011 · 18:22

    wij zijn op hotel in fugen geweest wij kenden het al van het vorige jaar. wij zorgen dat we smorgens aankomen en un het hotel ontbeten meer brunchen eigenlijk tegen dan heb je al wat gerust in de zaal van het hotel en tegen dan mag je de kamers in. omkleden en voor halve dag is skien op de spieljoch want in een halve dag heb je het wel gedaan 1 piste vind ik top van boven tot in het dal is zeer lang. de dag erna is het rijden naar hochfugen en daar kan je zkr toch een 3 tal dagen skien en dan kan je naar zilertal arena of mayrofen. fugen ligt ideaal kwa ligging

  • laconi
    laconi 22 februari 2009 · 08:54

    prima skigebied , geweldig voor gezinnen . mooi skigebied mooie afdalingen zowel voor gevorderden als voor beginners. mooi zwembad en gezelige restaurants.

  • Bernadette
    Bernadette 17 december 2008 · 17:45

    Wij komen al een kleine 28 jaar in Fugen,Hoch Fugen en de spieljochbaan.<br> Het gebied is met uitstek geschikt voor gezinnen,maar ook voor andere personen vooral nu HochFugen is samen gevoegd met Kaltenbach is het een zeer uitgebreid skiegebied geworden. Je kunt er 1 x per week nachtskieen op de donderdagavond, en verder is het zeer sneeuw zeker in al die 28 jaar hebben wij nog nooit zonder sneeuw gezetten.Wat betreft het apreskieen, zijn er in het dorp zelf enkele disco`s voor de jeugd is het wat te stil.<br> Maar het is zeer zeker de moeite waard om eens een keertje een bezoekje te brengen.<br> Veel plezier.

  • roald
    roald 30 september 2008 · 13:11

    Het beste van Fugen is het gloednieuwe zwembad, Thermen 3000. Het dorp heeft een prima skiterrein, dat inderdaad als een van de laatsten in het hele dal sluit. Maar het zwembad is vooral wat het dorp mooi maakt. Ik zit zelf altijd in Aschau, maar ga zeker een keer per week naar het hallenbad in Fugen. Een psychedelische waterglijbaan met tijdmeting (met psychedelisch bedoel ik zonder gein dat je na twee keer hard naar beneden kotsmisselijk bent), een golfslagbad, een relaxhoek, dit zwembad heeft echt alles. Wat betreft skieen is het minder, daarvoor moet je eigenlijk naar Kaltenbach, Zell of zelfs Mayrhofen. Deze gebieden zijn veel groter en uitgebreider.

  • Freddy
    Freddy 12 februari 2008 · 20:44

    wij zijn reeds op vele skigebieden geweest en fugen is de perfecte uitvalbasis voor gans het zillertal en als er nergens meer kan geskied worden dan is fugen het laatste dorp waar het niet kan De apr?ski is ok ge moet dit zelf maken h?

>