Reviews Gargellen

81% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 8.3 op basis van 24 beoordelingen.

Sterke punten: Enorm sfeervol, super kindvriendelijk en goede locatie in het skigebied.
Zwakke punten: Weinig après-ski.

Wat vind jij van Gargellen?

Reviews van gebruikers

Gast119
23 februari 2020 · 10:10

Zojuist terug uit Gargellen. Voor de tweede keer in de voorjaarsvakantie hier geweest, deze keer in Landal Hochmontafon. Landal park is perfect, direct aan de piste gelegen. We zijn met een groep van skiërs en boarders waarvan de skiërs beginnend zijn, of op leeftijd. En de boarders vergevorderd. Voor iedereen is het hier fantastisch. Veel variatie in pistes en lekker rustig. Hooguit een paar minuutjes wachten bij de gondel als je gelijk bent met de lessen. Op de piste is het niet druk. Alle pistes waren open, ook de skiroutes. Eten en drinken op de piste is prima. Ook voor de niet-skiërs is het leuk om boven bij het restaurant zitten, er is genoeg te zien. Alweer geboekt voor volgend jaar!

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast143
17 februari 2020 · 18:51

Perfect voor beginners. Helaas was de rode piste niet geprepareerd en waren de 2 zwarte gesloten. En dat in het hoogseizoen/voorjaarsvakantie. Sneeuw genoeg.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast757
25 maart 2019 · 11:35

Prima locatie, goed aan te rijden, prima skigebied, voor elk wat wils, geen glamour and glitter, no-nonsense.
Leuke tentjes langs de pistes. Tour-skiën naar Zwitserland
Vanuit LANDAL Hochmontafon ski je direct naar de skilift (cabines).
Apres -ski is wat je er zelf van maakt.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Martijnxo
7 maart 2019 · 17:33

Een verborgen parel gelegen in een doodlopend deel van het montafon dal. Vanuit St. Gallenkirch rij je binnen 20 minuten naar Gargellen, wat verscholen ligt tussen bossen en vaak veel sneeuw mee krijgt, waardoor je je echt in een sprookjes winterwonderland waant. Veel piste's liggen op de oostzijde waardoor de zon minder invloed heeft en de kwaliteit van de sneeuw langer goed blijft.

Het is geen groot gebied, maar prima om je een dag of twee te vermaken. Er zijn voldoende off-piste mogelijkheden en voor een midweek of skiweekend is het een prima uitvalsbasis. Mocht je het gebied toch te klein vinden, dan kan je eenvoudig uitwijken naar de dorpjes in het Montafon dal. Voor een levendige apres ski ben je in de Gargellen aan het verkeerde adres. 's middags kan hij bij de umbrella-bar bij het dalstation gezellig zijn, maar door de ligging is de zon in aan het begin van het seizoen snel verdwenen en is het terras snel koud.

Een aanrader voor een korte skitrip laat in het seizoen op zo'n 8 uurtjes rijden vanaf Rotterdam.

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast819
6 maart 2019 · 21:08

Erg klein skigebied

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast057
9 februari 2019 · 19:57

Fijn skigebied om te leren skiien. Heb hier 4 maanden gewoond en het is prima toeven hier. Fijn dat de meerdaagse skipas in het hele gebied geldig is!

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast652
22 januari 2019 · 21:53

Klein maar fijn❄️☃️

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Rolfjes
28 maart 2017 · 12:57

Voor een weekendje afgereisd naar het Brandnertal. Helaas was de sneeuw daar zo slecht dat we zijn uitgeweken naar Gargellen. Op zaterdag in dit gebied wezen snowboarden. Wanneer je voor één dag een skipas betaald, kost je dit ongeveer 50 euro. Dit is voor de grootte van het gebied wat duur. Mocht je voor twee dagen een pas kopen dan heb je toegang tot het gehele Montafon gebied (dat is dus aan te raden). We hadden een prachtige dag met 8 graden op de piste maar wat een leuk gebiedje is dit. Zeker voor de beginnende boarder is dit een aanrader. Alles is overzichtelijk, veel blauwe pistes en de dalafdaling is erg leuk! Wees op tijd in het seizoen want in de middag (25-03) was het waterskieen maar prima kunnen eten aan de piste.

Ik raad dit gebied aan met als kanttekening dat je wel gelijk een 2-daagse pas koopt voor het gehele Montafon gebied.

Met familieSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring
Gast503
24 januari 2017 · 11:21

Mooi gebied! Niet duur. Goed bereisbaar.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
mcvdbroek
15 januari 2017 · 10:55

Geheimtip!
Sneeuwzeker, zeer goede skimogelijkheden, gezellig en goede bereikbaarheid.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast645
29 december 2016 · 20:33

Fijne pistes.
Hoog gelegen, dus sneeuwzeker.
Aanrader.
Wij gaan er graag skien.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Snow70
8 april 2016 · 18:05

Hi,

Wij gaan jaarlijks naar Silvretta-Montafon. Logeren doen we in Tschagguns, maar steevast gaan we iedere skiweek 1 tot 2 dagen naar de Gargellen.

Het gebied is niet zo groot, maar de natuur en uitzicht is er énig mooi!

Ook valt het ons iedere keer weer op dat hier toch een wat speciale sfeer heerst.
Immers, hier komen zowel de beginnende skiërs tot hun recht (autostrade van blauwe pistes boven), als de gevorderde skiër, maar zeker ook de (beginnende en gevorderde) free rider. Buiten de pistes skiën zonder een groot risico te nemen kan hier perfect.

Wij zijn dit jaar nog tijdens de paasvakantie in de Gargellen langs geweest. Nog steeds prima condities. Skiën tot aan het dalstation ging nog steeds.
We hebben e.e.a. op een video vastgelegd. Hierbij een link naar deze beelden. Enjoy !
<div class=“embed-responsive embed-responsive-16by9 m-b-2”><iframe src=“https://www.youtube.com/embed/lU_zIaJBEj4” frameborder=“0” webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe></div>

See you next year Gargellen !

ps/
een tip: kom je net als wij met de auto naar de Gargellen voor een dagje skiplezier, dan kan je de grote aangeduide parkings nemen. Wat wij echter doen, is doorrijden tot voorbij de lift en dan (letterlijk!) vlak langs de piste parkeren. 's morgens de ski’s omdoen vanuit de koffer, en 's avonds skiën tot aan de auto.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Bastiaan87
27 oktober 2015 · 09:28

Voor een familievakantie het ideale skigebied, zeker wanneer je in het Landal Greenparks verbijft. Vanwege de diversiteit aan mogelijkheden is er voor ieder wat wils. De kids op de piste met opa en/of oma en zelf de zwaardere skiroutes en off-piste afdalingen doen. Voor de ervaren wintersporters en freeriders zijn de pistes 10, 11, de Nidla en de Madrisa-Rundtour de aanraders. Voor de Madrisa-Rundtour is een gids geen overbodige luxe.

Met familiemeer dan 10 jaar ervaring
Gast012
24 december 2014 · 15:14

Wij verbleven in de eerste week van de paasvakantie (2013) in het Landalpark. Het was super. Mooie pistes, enkel de skischool voor de kleintjes was niet praktisch (eerste 2 dagen). De oefenweide lag een eindje van de gondel (dalafdaling). Mits genoeg snelheid kon je net aan de oefenweide geraken. Je kon hier niet eten dus moest je terug naar boven of naar je huisje. Na 2 dagen mocht ze naar een hoger klasje en die oefenden boven in het gebied. Ik zou hier zeken nog terug willen om de rest van Montafon te ontdekken.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast457
12 maart 2013 · 11:20

het skigebied van Gargellen is prima, mooie pistes.
het kinderland viel erg tegen, niet aan/naast de piste, maar afgelegen aan de andere kant van de weg. om zelf met kleine kinderen te kunnen oefenen moet je met de gondel naar boven, beneden is geen geschikte sleeplift voor de kleintjes. boven aan de gondel trouwens wel een mooie oefenpiste.
het dorp viel ons erg tegen. nadat we de kids naar het skiklasje hadden gebracht (wat om 9.30) begint was er in het hele dorp nergens een plek waar we voor 11.00 een kop koffie konden krijgen. alles was dicht.
langlaufmogelijkheden waren er niet in Gargellen, daarvoor moet je naar dorpen verderop.
voor ons geen dorp om terug te keren.

Met familieLanglaufer6 tot 10 jaar ervaring
Gast715
30 oktober 2012 · 18:04

Gargellen ligt op een prachtige plek aan het einde van een dal, dat door steile, hoge bergen wordt begrensd. Zelfs in het hoogseizoen en bij erg mooi weer met veel dagjesmensen hoef je bij de liften nooit lang te wachten en doordat de pistes bovenin het gebied erg breed zijn, is er zelfs bij topdrukte veel ruimte op de piste. De après-ski is er gezellig, maar er zijn geen grote uitgaansgelegenheden, zoals in veel andere plaatsen in Oostenrijk.

De off-piste mogelijkheden zijn geweldig en omdat het gebied voornamelijk door gezinnen met kinderen wordt bezocht, die alleen van de pistes gebruik maken, blijft het tot enkele dagen nadat er verse sneeuw gevallen is mogelijk om ‘eerste sporen’ in de sneeuw te zetten.

De skischool is prima en de groepen zijn vaak veel kleiner in het hoogseizoen dan in de grotere bekende skigebieden. Ook is er veel ruimte op de pistes, waardoor het mogelijk is om tijdens een skicursus veel te oefenen en kilometers te maken.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast375
8 september 2012 · 12:49

Wij komen er al vanaf 1980. Een echt romantisch dorpje met ongelooflijke mooie natuur. Zowel in de zomer als de winter.
Er komen heel veel stamgasten, dus je ziet er ieder jaar weer de zelfde gezichten. In de loop van de jaren veel vrienden gekregen.
Zowel Engelse als Duitsers en Zwitsers reuze gezellig en Apre ski maak je zelf met elkaar.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
gerco schuitemaker23 januari 2012 · 21:45

het is daar echt geweldig ik kom er nu sinds me 12 de en ben der denk all zo 7 keer geweest en ben nu 16 ! het gebied is goed te doen voor de beginner en voor de licht gevorde skier maar als je voor je rust komt zit je echt goed !! ik ga der nooit meer weg !

Fam. Schröer
6 december 2011 · 14:27

geweldig dorpje, niet te druk en niet te stil, je kunt er lekker skiën (op en van de piste)het eten is goed en het is goed bereikbaar.
wij verblijven al 3 jaar in het Alpenhaus en dat bevalt goed !!! echt een aanrader !!!

Jolanda27 september 2010 · 13:34

Een groot feest voor het hele gezin Nieuw park met goede voorzieningen voor wintersport liefhebbers. Parkeergarage onder apartement, heel handig en comfortabel. Dicht bij de skipiste.Zeer aardig en behulpzaam personeel.Minder mogelijkheden in meivakantie bij slecht weer omdat pistes en liften en winkels in dorp sluiten

Geert
2 november 2009 · 21:10

Sinds 1985 vaste bezoeker van dit ski-oord. Eerst in Almhof Tillisuna (hotel is afgebouwd naar enkel kamerverhuur) en de laatste jaren in Hotel Silvretta. Hotel Silvretta - niets spectaculair - rustig - deels vernieuwd - meestal goede keuken - zwembad NIET verwarmd (brrr).

Goed skigebied voor beginnende skiers en kinderen.
Uitstekende skischool voor de kids. Voor de gevorderde skieer of snowborder, weinig uitdagingen, bijna geen pipes. Drie goede verbindingen (blauw, rood, rood) tussen berg en dal.

Voor apres-ski moet je niet in het hotel zijn, dat zoek je beter in de bergstuben of aan de buitenbar van hotel Heimspitze.

Beperkt nachtleven. Je gaat er voor de rust. Behalve de hotelrestaurants dacht ik dat er nog 1 eethuisje is (recht over Edelweiss).

Het betreft een einddal, de toegangsweg wordt regelmatig geruimd, maar in de loop der jaren waren we toch al 2x ingesneeuwd.

Sneeuwkettingen/sneeuwbanden onontbeerlijk!

Isabelle1 november 2009 · 13:27

Landal park Hochmontafon heeft schone, nette, ruime accommodatie. Zelfs de slaapgelegenheid in de woonkamer is een echt bed (verborgen in een kast) en dus geen armoedige slaapbank. Broodjes service bij de receptie. Eten in het restaurant is prima voor aantrekkelijke prijs.

Isbelle1 november 2009 · 13:27

Landal park Hochmontafon is perfect voor de kinderen. De kleintjes kunnen worden opgevangen in de Bollo club, waar allemaal leuke dingen worden georganiseerd. De ouderen kunnen na een dag skien terecht in het zwembad, of de diverse speelmogelijkheden.

Isabelle1 november 2009 · 13:27

Kinderen worden goed opgevangen, krijgen allemaal naamkaartje. Alles goed geregeld, voor zowel de kleintjes (beneden in het dorp in de Kindergarten) alsmede het verzamelpunt boven op de berg…)

Isabelle
1 november 2009 · 13:27

Wij komen sinds het bestaan van het Landal park al hier, en gaan komend jaar gewoon weer. Prima bevallen, niet al te druk en groot gebied, maar zeer overzichtelijk, vooral met kinderen een uitstekend gebied! En genoeg sneeuw, prachtig!

Geert
15 november 2008 · 16:48

Gargellen is een klein dorpje in een einddal met klein skigebied. Het gebied is meer bedoeld voor beginnende ski?, families met jongere kinderen en de oudere generatie. Je kan via blauwe en rode pistes van boven tot in het dorp.
Wie een beetje apr?ski wil kan terecht in de tent aan het dalstation of aan de buitenbar van hotel Heimspitze (langst in de zon).

Geert15 november 2008 · 16:48

Skischool voor de kids. Ervaring in het hoogseizoen = Nederlandstalige monitoren.
Er is tevens een leuke kinderopvang in het centrum voor de niet-ski?.

Gilbert
23 februari 2008 · 14:16

Zeer leuk dorp Gargellen, middelmatig skigebied maar goed voor met de kinderen naar toe te gaan. Er zijn wel veel duisters die een weekend sneeuw komen pakken. Het is hier echt geweldig in 10 min ben je in schruns of gallenkirchen. In een woord: Geweldig!

Remco
25 januari 2008 · 13:47

Het is prima skie?in Gargellen. Wij gaan nu voor het 2de achtereenvolgende jaar naar Landal Hochmontafon. Zeker voor gezinnen met jonge kinderen is het hier heel leuk!!!

Remco25 januari 2008 · 13:47

Het is echt een klein dorpje. Het is er heel gemoedelijk. Het is geen feestdorp, maar wel gezellig om lekker een bij de open haard te zitten in ? van de hotelstubes of eigen appartement.

Remco25 januari 2008 · 13:47

Er staat aan het einde van de dalafdaling 1 apres-ski tentje. Het is leuk voor gezinnen in Gargellen, maar ga hier niet heen met een groep vrienden/vriendinnen om eens lekker de party-animal uit te hangen.

Eva
25 februari 2007 · 15:38

In Hochmontafon Landal geweest. Super appartementen. Je kunt tot aan app skien (mits ervaring), voor kids is dit te moeilijk. Nadeel met startende kids dat je dan toch weer de auto pakt (of je een breuk sjouwt) om naar de kinderpiste of lift te gaan. Landal prima service, luxe appartementen, klein maar fijn zwembad en een leuke kinderclub voor de kleinsten.