Reviews Gérardmer

100% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 8 op basis van 1 beoordelingen.

Sterke punten: Sfeervol, laag prijsniveau en buitengewoon makkelijk bereikbaar.
Zwakke punten: Weinig après-ski, minder kindvriendelijk en geen goede locatie in het skigebied.

Wat vind jij van Gérardmer?

Reviews van gebruikers

Gast987
7 januari 2019 · 10:58

Gerardmer is wat het is. Ben je een ervaren skiër die wat uitdaging zoekt, dan hoef je niet naar hier te komen. Dat zag je ook aan onze groep die in februari 2018 dit skigebied bezocht voor vier dagen. Deze bestond uit een mix van één nieuweling (ikzelf), drie skiërs en snowboarders waar het al een hele tijd geleden was dat ze nog eens op de sneeuw gestaan hadden en twee ervaren skiërs/snowboarders die iedere winter minstens twee wintersportvakanties doen.

Ikzelf heb genoten van de trip. Het was altijd rustig en ik merkte nooit wachttijden aan de liften op van meer dan vijf minuten. De groene pistes La Souris en L’Ecureuil waren ideaal om op te warmen (de langste van het skigebied) en lagen er door de sneeuwkanonnen in de voormiddag en de vroege namiddag prima bij. De blauwe piste Les Chevreuils had perfect een groene kunnen zijn als ze er niet zo slecht bij lag. Over de rode kan ik weinig zeggen, aangezien ik er enkel op de laatste dag klaar voor was.
Twee snowboarders waar het al zeker zeven-acht jaar geleden was dat ze nog eens op wintersport gegaan waren, hadden het héél moeilijk om hun oude niveau op te krikken in dit in keuze enigszins beperkte skigebied. Bij één van hen was het misschien wel het gehuurde snowboard dat de problemen gaf. De skiër die al tien jaar niet meer op de latten had gestaan, was er snel terug mee weg en gaf de voorkeur aan de langere pistes die eerder al waren opgesomd.
Onze twee ervaren wintersporters hadden het echter al na dag twee gezien, hadden alle pistes al gedaan en vonden geen echte andere uitdaging meer dan het niveau van de rest te helpen opkrikken. Zo’n privéles was wel leuk, maar zij hadden er wat minder aan. Hierbij moet wel vermeld worden dat van de twee zwarte pistes, er één voor de helft gesloten was wegens amper sneeuw (Le Cerf). Zij vonden dat de meeste rode pistes toch eerder een blauwe schijn hadden.

Wij hebben ons middagmaal altijd genuttigd in de Self-Snack aan de voet van de Chaume Francis. Het was er niet overdreven duur en we konden onze zelfgemaakte lunch opeten met een koffie/thee uit de zaak.

In onze groep zaten er ook vier mensen die niet konden skiën. Zij hebben er een wandelvakantie van gemaakt in de omgeving en hebben er van genoten.

Wat een uitbundige après-ski betreft, daar zat onze groep niet meteen op te wachten. We verbleven op een tiental minuutjes rijden met de auto van het skigebied (steeds voldoende parking) en kozen ervoor om 's avonds in ons huurhuisje te blijven.

Al met al vond ik dit een geslaagde vakantie. Het smaakte bij mij naar meer en net daarom hebben we besloten niet terug te keren dit jaar, maar om een langere vakantie te maken in een groter gebied. Echter zou ik dit gebied zeker aanraden voor mensen die ofwel net leren skiën, ofwel een shortski willen doen van 2-3 dagen.

Met vriendenSkiër1 tot 4 jaar ervaring