Reviews Gerlos

48% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 7.1 op basis van 3766 beoordelingen.

Sterke punten: Uitbundige après-ski, kindvriendelijk en goede locatie in het skigebied.

Wat vind jij van Gerlos?

Reviews van gebruikers

Gast820
15 februari 2020 · 09:55

Alle "gezellige"' Oostenrijkse wintersportsfeer is uit dit dorp verdwenen. Gerlos is verworden tot het Gersonisos van de wintersportgebieden.
Grote groepen jonge gasten / mannen die denken zich alles te kunnen permiteren, Te veel alcohol gebruik, associaal taalgebruik. Restaurants op de pistes veel te druk, te groot, te duur.
Volgend jaar weer heerlijk naar Frankrijk. Echt veeeeeel meer waar voor je geld.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast991
29 januari 2020 · 18:11

Seppi’s
CinCin
Seppi’s
CinCin
Seppi’s
CinCin

Oh en Königsleiten is aan te raden!

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast673
15 januari 2020 · 21:53

Dankzij het mooie weer een top week gehad. Pistes zeer breed en strak maar niet uitdagend.
Apres-ski is alleen Nederlands. Niet ons ding. Alleen Nederlandse muziek en foute “nederlands…”

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast566
18 september 2019 · 18:02

Kom hier al 27 jaar en zolang je je gedraagt zijn de inwoners heel correct.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast330
27 februari 2019 · 16:04

G-E-W-E-L-D-I-G

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast328
26 februari 2019 · 10:46

Het gebied is wel mooi, maar Gerlos is een ordinaire plek. Veel agressieve aso’s die zich 's nachts bezuipen.

Met vriendenSkiër
Gast168
22 februari 2019 · 11:42

zou hier niet dood gevonden willen worden, alleen maar lallende dronken mannelijke nederlanders,niks oostenrijkse gezelligheid,de bevolking erg onvriendeliijk en nors. het eten en drinken schandalig duur, de pistes in gerlos stellen niets voor ,ik zal niemand aanraden naar gerlos te gaan ,tenzij je van veel zuipen en veel dronken agressieve nederlanders wil zien.

Gast553
21 januari 2019 · 20:37

Qua pistes prima.
Après-ski een hel.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast930
11 december 2018 · 23:25

Gerlos is geweldig! Veel leuke pistes en een geweldige sfeer!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast470
5 december 2018 · 13:38

gerlos is goud

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast638
14 september 2018 · 16:55

Zeer onvriendelijke bevolking en een ongezellig dorp met slechts ėėn straat. Het stikt er van de Nederlandse toeristen.

Skiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast254
26 maart 2018 · 11:34

Twee aansluitende weken in het Zillertal verbleven. Eerste week met gezin in Königsleiten, tweede week met vrienden in Gerlos.

Qua skiën zit je in Gerlos mooi centraal in het gebied. Het Zillertal kent een aantal hele mooie pistes, veel (licht)rood, mooie afdalingen. Als je vanuit Gerlos mooi wilt skiën moet je eigenlijk zo snel mogelijk richting Königsleiten of Zell, rondom de liften vanuit het dorp in Gerlos zijn de pistes wat beperkt, blauw en druk en waardoor Gerlos het minste gedeelte van het Zillertal is in mijn ogen. Er zijn veel mooie en afwisselende eettenten (van klein en traditioneel tot groot en modern) in het gebied, met prima prijzen (Goulashsuppe kost bij de ene tent 4,50 en bij een modernerne 8 euro).

Het dorp zelf en met name de apres-ski is mij enorm tegen gevallen. Veel te veel mannen, opgefokte sfeer, alleen maar nederlandse muziek, overhemden, hardstyle, Nederlands bier en personeel van en achter de tap, Nederlandse artiesten. Ik heb zelfs groepen jongens gezien die uberhaupt niet geskied hebben en alleen voor de Cin-Cin naar Gerlos kwamen. Dan is dichterbij Königsleiten leuker (apres ski: hoewel ook redelijk Nederlands, maar iets gevarieerder publiek en muziek en een stuk minder ordinair) en ook qua dorp veel gemoedelijker (Königsleiten is een Almdorp, Gerlos licht aan de doorgaande weg).

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast616
23 november 2017 · 15:46

Ik had mij er behoorlijk op verheugd om naar Gerlos te gaan. Helaas is dat zeker qua sfeer bijzonder slecht uitgevallen. Boarden ging prima en daar is het een heerlijk gebied voor. Echter de Apresski viel mij behoorlijk tegen. Veel vechtpartijen meegemaakt en dat komt de sfeer niet ten goede. Ondanks dat ik een vriendin heb waren er ook te weinig vrouwen wat er voor zorgde dat er aantal heren nog stoerder gingen doen met alle gevolgen van dien. Ik ga dit jaar terug naar Kirchberg wellicht een beetje van hetzelfde maar ik hoop de apresski van weleer mee te maken. Helaas is Kirchberg qua boarden niet heel ideaal, maar goed ik heb er wel weer zin in.

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Horer
14 november 2017 · 17:07

Altijd heel erg druk! Maar zeker wel de moeite waard!

Met familieSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast035
14 november 2017 · 17:06

Een geweldige apresski beleving! Seppi’s & Cin Cin

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Ron-D
20 maart 2017 · 12:38

Mijn favoriet ski gebied!
Een domein voor niet-beginners tenzij je aanvaard op 2-3 pistes het skiën en het snowboarden onder de knie te krijgen.
Mooie brede pistes, voor elk wat wils…
Aprés ski begint al om 15u op de berg in de Seppi’s en je kan doorgaan tot in de vroege uurtjes.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast785
29 februari 2016 · 09:58

Ik ben een aantal jaar in Gerlos geweest en de sfeer ging van gezellig via ordinair naar tegen het asociale aan. De laatste twee jaar zag je steeds meer opgedofte types die wel heel graag gezien wilde worden. Veel vechtpartijen in de aprés ski. Ook de drukte op de pistes is voor mij een reden om voortaan naar een ander dorp te gaan.

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast1592 november 2015 · 00:48

Ongeveer 7 keer in Gerlos geweest en het is een leuk gebied. Ook met (kleine)kinderen want er zijn voldoende Nederland sprekende skileraren. Als je bovenkomt met de gondel kan het aan de eerste lift eronder wel een druk zijn maar over het algemeen gaat het vlot. De verbinding met Köningsleiten is voor beginners te pittig want je moet dan via een zwarte piste. Eenmaal aan die kant is het zowel voor beginners en gevorderden leuk skiën. Je kan via een redelijk lange stoeltjeslift ook naar Zell maar dit is bij koud weer en weinig zon niet aan te raden. Toch loont het eens de moeite om ook die kant op te gaan. Ben je afhankelijk van de restaurants voor je avondeten is dit in de drukke periodes een gruwel. Overal moet het erg snel en moet je lang wachten, reserveren en op tijd zijn is dus het devies ! De apres-ski is helaas niet meer wat het geweest is. De CinCin wordt onsiert met grote flessen wodka en Baccardi op de bar en navenant publiek, de gemoedelijkheid is totaal verdwenen. Dikdoenerij en poenerig gedrag van lieden van bedenkelijk alooi voert tegenwoordig de boventoon in de CicCin. Luigi’s Turbobar is een leuk alternatief maar is na achten meestal leeg, idem Londener. Voor de tieners en begin twintigers is er nog de Country Club om tot in de vroege uurtjes te feesten.

Met vriendenSkiër
Bastiaan87
27 oktober 2015 · 09:44

Nederlandse enclave in Oostenrijk. Wanneer je hier niet van houdt zit je in de Zillertal Arena verkeerd.

Qua piste aanbod zijn vooral de pistes rondom Zell am Ziller aanraders voor de wat meer gevorderde wintersporters. De blauwe pistes bij Gerlos zelf zijn ideaal voor de kleintjes en de beginners.

Qua apres ski gaat het dak eraf in de CinCin en de Countryclub.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast630
23 oktober 2015 · 22:35

Je kan hier prima skiën en boarden. In het dorp ontzettend veel ordinair volk die de sfeer in de aprésski behoorlijk kunnen verzieken. Daarnaast is het zowel in de bar als op de piste erg druk. (zowel binnen als buiten de vakanties)

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast180
3 maart 2015 · 21:13

In de voorjaarsvakantie zijn wij met familieleden (zonder kinderen) naar Gerlos geweest. Ik had hier veel van verwacht, maar het gebied viel ons een beetje tegen. In de voorjaarsvakantie is het natuurlijk altijd drukker, maar omdat Gerlos maar één liftopstap heeft, is het daar natuurlijk meteen erg druk (half uur wachttijd). Zelfs om kwart over 8 op een zonnige dag was het al druk. Je kunt met de bus naar Fussalm om daar de lift te nemen, maar dat is een aardig eindje rijden, de berg op! Gerlos heeft zelf niet heel veel pistes, daarom wijken veel mensen uit naar Zell of Konigsleiten voor een tochtje, maar die skigebieden zijn maar via één route te bereiken, waardoor je met steeds dezelfde mensen weer op de volgende lift staat te wachten (in het geval van Zell, zijn dat 3 liften). Op de terugweg zijn deze verbindingspistes dan ook helemaal kapot geskied en niet lekker voor de knieën aan het eind van de dag! De dal afdaling naar Gerlos is rood en die bleef bij ons tot laat in de middag zeer goed, op de laatste 100 meter na. Dit is een leuke afdaling! Ook de zwarte afdaling Gerlos-konigsleiten was erg goed ('s ochtends) en de rode dalafdalingen van Konigsleiten richting Gerlos zijn mooi, breed en tot laat in de middag goed. In Gerlos heb je veel mogelijkheden voor slalom/speedcheck en in Zell is zelfs een schans met luchtkussen te vinden. Een aanrader is het gebied Hochkrimml-Gerlosplatte, veel goede, brede pistes. De sfeer in het dorp vond ik tegenvallen. Wij houden van de Oostenrijkse apresski tussen 4 en 7 in skikleding, hier waren al veel mensen rond dat tijdstip helemaal opgetut. Seppi’s is gezellig, maar wel buiten, daarbij moet je na de Seppi’s volgens mij nog de dalafdaling skien om thuis te komen. De Cin Cin is een populaire verzamelplek, maar de apresski is helemaal Nederlands en lijkt meer op carnaval in Brabant. Erg gezellig, maar geen Oostenrijks sfeertje. De little London vonden wij leuker, de muziek gevarieerder en er was iets meer bewegingsruimte. Wij konden maar weinig restaurants vinden in het dorp, een snackbar zou het hier goed doen! Al kun je in de Sportalm wel Hollandischer würst (frikadellen) krijgen, voor een tientje, dat wel. Wij hebben een heel leuke week gehad, maar om bovenstaande redenen, zouden we niet nog een keer naar Gerlos gaan.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast62630 januari 2015 · 20:52

Eind januari met 4 vrienden in Gerlos geweest. Weinig uitdaging op de pistes en veel drukte in de kroegen. Robbie’ Ronalds was het hoogtepunt van de apresski. Voor mij nooit meer zo’n feestdorp in Oostenrijk. Volgende keer weer lekker naar Les 2 Alpes in Frankrijk met heerlijke afdalingen en veel gezelligheid in het dorp!!

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast265
30 januari 2015 · 00:01

Net terug van 4 dagen Gerlos. Erg gezellig dorp, leuke sfeer, veel mogelijkheden tot Apres Ski (al is dat volgens mij hoofddoel van de meeste bezoekers). Als beginnende skieer is de piste zeer goed te doen, incl dalafdaling. Absoluut een aanrader als je van Apres Ski houdt, als je liever puur voor het skieen heen gaat is een ander dorp misschien beter.

Met vriendenSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast897
22 september 2014 · 11:51

Afgelopen winter met een groep van 12 vrienden op wintersport geweest in Gerlos. Gerlos heeft voor iedereen wat te bieden! Goede pistes en een uitgestrek gebied, leuke tentjes op de berg om tussen de middag te eten en 's avonds zijn er genoeg plekken om de heerlijke apres-ski in te duiken! Gerlos hoort zeker bij de wintersport gebieden in Oostenrijk die je absoluut een keer moet bezoeken!

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast632
25 juli 2014 · 22:45

Wij willen aankomend seizoen wintersporten in Gerlos. Wij vinden een combinatie van lekker skiën/ snowboarden en arèsski belangrijk.
Heeft iemand tips voor een accommodatie die zowel dichtbij apresski als skilift(en) zit? En is iemand zowel in Hinterglemm als Gerlos geweest (zo ja wat is de ervaring?)? Alvast dank!

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast629
30 maart 2014 · 21:04

Dorp heel mooi gelegen maar helaas veel te druk op de pistes en meerderheid skiërs overschat zich, ben niet bijzonder onder indruk van pistes.Heel veel Nederlanders

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast632
19 februari 2014 · 12:09

Ben benieuwd hoe de apresski is? Zijn er überhaupt ook mensen die niet uit NL komen? Is er directe apresski, dus zo in je skipak door? En alleen maar NL apresski muziek of ook plaatsen waar de top40muziek ook nog wel eens wordt gedraaid?

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast994
10 februari 2014 · 15:24

Net terug van 6 dagen Gerlos, lang genoeg. Helaas wisselende omstandigheden qua weer, maar desondanks lekker kunnen skieen. Apreskieen is best gezellig vooral Cin Cin en Little London is wel humor. Het stikt van de Hollanders dat wel, die zuipen giganties en sommige werden daar nogal agressief van.
Wij gaan ieder jaar naar een ander gebied Gerlos zou ik niet voor een tweede bezoeken.

Skiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast630
18 januari 2014 · 16:09

Heel gezellig dorp met leuke restaurants en gezellige apres-ski. Het skigebied is goed te doen van beginner tot gevorderde. Gerlos ligt echt heel centraal in het ski-gebied en je kunt je heerlijk vermaken door richting Zell, Gerlos, Koningsleiten of Krimml te gaan. Het gebied is zeer overzichtelijk. Op de berg zijn veel restaurantjes met gezellige muziek en heerlijk eten.
Wat ook heel leuk is om naar de Hintertux Gletsjer te gaan. dit kan per auto of naar Zell skiën en dan verder met openbaar vervoer.
Voor de kinderen is Michi’s een hele leuke ski-school de wedstrijd en de prijsuitreiking waren heel goed gedaan en voor ieder kind evenveel aandacht. Ieder kind voelt zich even Alberto Tomba of Lindsey Vonn.
Wij zaten zelf in het dorp in een appartement bij Gerlos Mountain Estate, ook een aanrader.
Gerlos één en al Oostenrijkse gezelligheid!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast322
23 december 2013 · 15:43

Gerlos is een groot skigebied, welke jaarlijks de nodige vernieuwingen doorvoert, om de gasten nog beter van dienst te kunnen zijn. De liften zijn dan ook zeer modern en snel. We komen hier al meer dan 25 jaar met veel plezier met familie en vrienden, en hebben het gebied dan ook totaal vernieuwd zien worden. Voor de kleinen kinderen is zowel beneden in het dal, als boven bij de lift een zeer goede opvang, met als prettig ervaren, nederandse begeleiding. Ja, het aantal Nederlanders wat hier komt is overweldigend, en dit moet je dan ook willen. Als je je hier aan stoort kun je beter een rustiger dorpje zoeken. Vertoef je echter net buiten het centrum, dan voel je de Oostenrijkse sfeer wel weer. Apres-ski is top te noemen, echter in enkele barretjes wel heel erg uitbundig. Ook hiervoor zijn voldoende alternatieven te vinden, indien gewenst.
De demonstratie op zondagavond, met het grootse vuurwerk, is een echte aanrader. Een ritje mee met een pistenbully, een echte belevenis.
Ieder heeft wel iets met een bepaald gebied; het is net door welke bril je kijkt. Ook wij zijn op reeds meerder plaatsen geweest, echter de compactheid van het dorp, de sfeer, de opvang van onze kinderen, en de niet te vergeten sneeuwzekerheid van Gerlos, zorgen dat wij hier ons stekje hebbe gevonden

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring