BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten

Gerlos

Reviews Gerlos

Reviews Gerlos

48% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.3 op basis van 3766 reviews.

  • Sterke punten: Goede locatie in het skigebied, kindvriendelijk en uitbundige après-ski.

Wat vind jij van Gerlos?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast638
    Gast638 14 september 2018 · 16:55

    Zeer onvriendelijke bevolking en een ongezellig dorp met slechts ėėn straat. Het stikt er van de Nederlandse toeristen.

    Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast254
    Gast254 26 maart 2018 · 11:34

    Twee aansluitende weken in het Zillertal verbleven. Eerste week met gezin in Königsleiten, tweede week met vrienden in Gerlos. Qua skiën zit je in Gerlos mooi centraal in het gebied. Het Zillertal kent een aantal hele mooie pistes, veel (licht)rood, mooie afdalingen. Als je vanuit Gerlos mooi wilt skiën moet je eigenlijk zo snel mogelijk richting Königsleiten of Zell, rondom de liften vanuit het dorp in Gerlos zijn de pistes wat beperkt, blauw en druk en waardoor Gerlos het minste gedeelte van het Zillertal is in mijn ogen. Er zijn veel mooie en afwisselende eettenten (van klein en traditioneel tot groot en modern) in het gebied, met prima prijzen (Goulashsuppe kost bij de ene tent 4,50 en bij een modernerne 8 euro). Het dorp zelf en met name de apres-ski is mij enorm tegen gevallen. Veel te veel mannen, opgefokte sfeer, alleen maar nederlandse muziek, overhemden, hardstyle, Nederlands bier en personeel van en achter de tap, Nederlandse artiesten. Ik heb zelfs groepen jongens gezien die uberhaupt niet geskied hebben en alleen voor de Cin-Cin naar Gerlos kwamen. Dan is dichterbij Königsleiten leuker (apres ski: hoewel ook redelijk Nederlands, maar iets gevarieerder publiek en muziek en een stuk minder ordinair) en ook qua dorp veel gemoedelijker (Königsleiten is een Almdorp, Gerlos licht aan de doorgaande weg).

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast616
    Gast616 23 november 2017 · 15:46

    Ik had mij er behoorlijk op verheugd om naar Gerlos te gaan. Helaas is dat zeker qua sfeer bijzonder slecht uitgevallen. Boarden ging prima en daar is het een heerlijk gebied voor. Echter de Apresski viel mij behoorlijk tegen. Veel vechtpartijen meegemaakt en dat komt de sfeer niet ten goede. Ondanks dat ik een vriendin heb waren er ook te weinig vrouwen wat er voor zorgde dat er aantal heren nog stoerder gingen doen met alle gevolgen van dien. Ik ga dit jaar terug naar Kirchberg wellicht een beetje van hetzelfde maar ik hoop de apresski van weleer mee te maken. Helaas is Kirchberg qua boarden niet heel ideaal, maar goed ik heb er wel weer zin in.

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Horer
    Horer 14 november 2017 · 17:07

    Altijd heel erg druk! Maar zeker wel de moeite waard!

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast035
    Gast035 14 november 2017 · 17:06

    Een geweldige apresski beleving! Seppi's & Cin Cin

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Ron D
    Ron D 20 maart 2017 · 12:38

    Mijn favoriet ski gebied! Een domein voor niet-beginners tenzij je aanvaard op 2-3 pistes het skiën en het snowboarden onder de knie te krijgen. Mooie brede pistes, voor elk wat wils... Aprés ski begint al om 15u op de berg in de Seppi's en je kan doorgaan tot in de vroege uurtjes.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast785
    Gast785 29 februari 2016 · 09:58

    Ik ben een aantal jaar in Gerlos geweest en de sfeer ging van gezellig via ordinair naar tegen het asociale aan. De laatste twee jaar zag je steeds meer opgedofte types die wel heel graag gezien wilde worden. Veel vechtpartijen in de aprés ski. Ook de drukte op de pistes is voor mij een reden om voortaan naar een ander dorp te gaan.

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast159
    Gast159 2 november 2015 · 00:48

    Ongeveer 7 keer in Gerlos geweest en het is een leuk gebied. Ook met (kleine)kinderen want er zijn voldoende Nederland sprekende skileraren. Als je bovenkomt met de gondel kan het aan de eerste lift eronder wel een druk zijn maar over het algemeen gaat het vlot. De verbinding met Köningsleiten is voor beginners te pittig want je moet dan via een zwarte piste. Eenmaal aan die kant is het zowel voor beginners en gevorderden leuk skiën. Je kan via een redelijk lange stoeltjeslift ook naar Zell maar dit is bij koud weer en weinig zon niet aan te raden. Toch loont het eens de moeite om ook die kant op te gaan. Ben je afhankelijk van de restaurants voor je avondeten is dit in de drukke periodes een gruwel. Overal moet het erg snel en moet je lang wachten, reserveren en op tijd zijn is dus het devies ! De apres-ski is helaas niet meer wat het geweest is. De CinCin wordt onsiert met grote flessen wodka en Baccardi op de bar en navenant publiek, de gemoedelijkheid is totaal verdwenen. Dikdoenerij en poenerig gedrag van lieden van bedenkelijk alooi voert tegenwoordig de boventoon in de CicCin. Luigi's Turbobar is een leuk alternatief maar is na achten meestal leeg, idem Londener. Voor de tieners en begin twintigers is er nog de Country Club om tot in de vroege uurtjes te feesten.

    Met vrienden Skiër
  • Bastiaan87
    Bastiaan87 27 oktober 2015 · 09:44

    Nederlandse enclave in Oostenrijk. Wanneer je hier niet van houdt zit je in de Zillertal Arena verkeerd. Qua piste aanbod zijn vooral de pistes rondom Zell am Ziller aanraders voor de wat meer gevorderde wintersporters. De blauwe pistes bij Gerlos zelf zijn ideaal voor de kleintjes en de beginners. Qua apres ski gaat het dak eraf in de CinCin en de Countryclub.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast630
    Gast630 23 oktober 2015 · 22:35

    Je kan hier prima skiën en boarden. In het dorp ontzettend veel ordinair volk die de sfeer in de aprésski behoorlijk kunnen verzieken. Daarnaast is het zowel in de bar als op de piste erg druk. (zowel binnen als buiten de vakanties)

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast180
    Gast180 3 maart 2015 · 21:13

    In de voorjaarsvakantie zijn wij met familieleden (zonder kinderen) naar Gerlos geweest. Ik had hier veel van verwacht, maar het gebied viel ons een beetje tegen. In de voorjaarsvakantie is het natuurlijk altijd drukker, maar omdat Gerlos maar één liftopstap heeft, is het daar natuurlijk meteen erg druk (half uur wachttijd). Zelfs om kwart over 8 op een zonnige dag was het al druk. Je kunt met de bus naar Fussalm om daar de lift te nemen, maar dat is een aardig eindje rijden, de berg op! Gerlos heeft zelf niet heel veel pistes, daarom wijken veel mensen uit naar Zell of Konigsleiten voor een tochtje, maar die skigebieden zijn maar via één route te bereiken, waardoor je met steeds dezelfde mensen weer op de volgende lift staat te wachten (in het geval van Zell, zijn dat 3 liften). Op de terugweg zijn deze verbindingspistes dan ook helemaal kapot geskied en niet lekker voor de knieën aan het eind van de dag! De dal afdaling naar Gerlos is rood en die bleef bij ons tot laat in de middag zeer goed, op de laatste 100 meter na. Dit is een leuke afdaling! Ook de zwarte afdaling Gerlos-konigsleiten was erg goed ('s ochtends) en de rode dalafdalingen van Konigsleiten richting Gerlos zijn mooi, breed en tot laat in de middag goed. In Gerlos heb je veel mogelijkheden voor slalom/speedcheck en in Zell is zelfs een schans met luchtkussen te vinden. Een aanrader is het gebied Hochkrimml-Gerlosplatte, veel goede, brede pistes. De sfeer in het dorp vond ik tegenvallen. Wij houden van de Oostenrijkse apresski tussen 4 en 7 in skikleding, hier waren al veel mensen rond dat tijdstip helemaal opgetut. Seppi's is gezellig, maar wel buiten, daarbij moet je na de Seppi's volgens mij nog de dalafdaling skien om thuis te komen. De Cin Cin is een populaire verzamelplek, maar de apresski is helemaal Nederlands en lijkt meer op carnaval in Brabant. Erg gezellig, maar geen Oostenrijks sfeertje. De little London vonden wij leuker, de muziek gevarieerder en er was iets meer bewegingsruimte. Wij konden maar weinig restaurants vinden in het dorp, een snackbar zou het hier goed doen! Al kun je in de Sportalm wel Hollandischer würst (frikadellen) krijgen, voor een tientje, dat wel. Wij hebben een heel leuke week gehad, maar om bovenstaande redenen, zouden we niet nog een keer naar Gerlos gaan.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast626
    Gast626 30 januari 2015 · 20:52

    Eind januari met 4 vrienden in Gerlos geweest. Weinig uitdaging op de pistes en veel drukte in de kroegen. Robbie' Ronalds was het hoogtepunt van de apresski. Voor mij nooit meer zo'n feestdorp in Oostenrijk. Volgende keer weer lekker naar Les 2 Alpes in Frankrijk met heerlijke afdalingen en veel gezelligheid in het dorp!!

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast265
    Gast265 30 januari 2015 · 00:01

    Net terug van 4 dagen Gerlos. Erg gezellig dorp, leuke sfeer, veel mogelijkheden tot Apres Ski (al is dat volgens mij hoofddoel van de meeste bezoekers). Als beginnende skieer is de piste zeer goed te doen, incl dalafdaling. Absoluut een aanrader als je van Apres Ski houdt, als je liever puur voor het skieen heen gaat is een ander dorp misschien beter.

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast897
    Gast897 22 september 2014 · 11:51

    Afgelopen winter met een groep van 12 vrienden op wintersport geweest in Gerlos. Gerlos heeft voor iedereen wat te bieden! Goede pistes en een uitgestrek gebied, leuke tentjes op de berg om tussen de middag te eten en 's avonds zijn er genoeg plekken om de heerlijke apres-ski in te duiken! Gerlos hoort zeker bij de wintersport gebieden in Oostenrijk die je absoluut een keer moet bezoeken!

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast632
    Gast632 25 juli 2014 · 22:45

    Wij willen aankomend seizoen wintersporten in Gerlos. Wij vinden een combinatie van lekker skiën/ snowboarden en arèsski belangrijk. Heeft iemand tips voor een accommodatie die zowel dichtbij apresski als skilift(en) zit? En is iemand zowel in Hinterglemm als Gerlos geweest (zo ja wat is de ervaring?)? Alvast dank!

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast629
    Gast629 30 maart 2014 · 21:04

    Dorp heel mooi gelegen maar helaas veel te druk op de pistes en meerderheid skiërs overschat zich, ben niet bijzonder onder indruk van pistes.Heel veel Nederlanders

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast632
    Gast632 19 februari 2014 · 12:09

    Ben benieuwd hoe de apresski is? Zijn er überhaupt ook mensen die niet uit NL komen? Is er directe apresski, dus zo in je skipak door? En alleen maar NL apresski muziek of ook plaatsen waar de top40muziek ook nog wel eens wordt gedraaid?

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast994
    Gast994 10 februari 2014 · 15:24

    Net terug van 6 dagen Gerlos, lang genoeg. Helaas wisselende omstandigheden qua weer, maar desondanks lekker kunnen skieen. Apreskieen is best gezellig vooral Cin Cin en Little London is wel humor. Het stikt van de Hollanders dat wel, die zuipen giganties en sommige werden daar nogal agressief van. Wij gaan ieder jaar naar een ander gebied Gerlos zou ik niet voor een tweede bezoeken.

    Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast630
    Gast630 18 januari 2014 · 16:09

    Heel gezellig dorp met leuke restaurants en gezellige apres-ski. Het skigebied is goed te doen van beginner tot gevorderde. Gerlos ligt echt heel centraal in het ski-gebied en je kunt je heerlijk vermaken door richting Zell, Gerlos, Koningsleiten of Krimml te gaan. Het gebied is zeer overzichtelijk. Op de berg zijn veel restaurantjes met gezellige muziek en heerlijk eten. Wat ook heel leuk is om naar de Hintertux Gletsjer te gaan. dit kan per auto of naar Zell skiën en dan verder met openbaar vervoer. Voor de kinderen is Michi's een hele leuke ski-school de wedstrijd en de prijsuitreiking waren heel goed gedaan en voor ieder kind evenveel aandacht. Ieder kind voelt zich even Alberto Tomba of Lindsey Vonn. Wij zaten zelf in het dorp in een appartement bij Gerlos Mountain Estate, ook een aanrader. Gerlos één en al Oostenrijkse gezelligheid!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast322
    Gast322 23 december 2013 · 15:43

    Gerlos is een groot skigebied, welke jaarlijks de nodige vernieuwingen doorvoert, om de gasten nog beter van dienst te kunnen zijn. De liften zijn dan ook zeer modern en snel. We komen hier al meer dan 25 jaar met veel plezier met familie en vrienden, en hebben het gebied dan ook totaal vernieuwd zien worden. Voor de kleinen kinderen is zowel beneden in het dal, als boven bij de lift een zeer goede opvang, met als prettig ervaren, nederandse begeleiding. Ja, het aantal Nederlanders wat hier komt is overweldigend, en dit moet je dan ook willen. Als je je hier aan stoort kun je beter een rustiger dorpje zoeken. Vertoef je echter net buiten het centrum, dan voel je de Oostenrijkse sfeer wel weer. Apres-ski is top te noemen, echter in enkele barretjes wel heel erg uitbundig. Ook hiervoor zijn voldoende alternatieven te vinden, indien gewenst. De demonstratie op zondagavond, met het grootse vuurwerk, is een echte aanrader. Een ritje mee met een pistenbully, een echte belevenis. Ieder heeft wel iets met een bepaald gebied; het is net door welke bril je kijkt. Ook wij zijn op reeds meerder plaatsen geweest, echter de compactheid van het dorp, de sfeer, de opvang van onze kinderen, en de niet te vergeten sneeuwzekerheid van Gerlos, zorgen dat wij hier ons stekje hebbe gevonden

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • michelr
    michelr 15 oktober 2013 · 12:13

    Leuk dorp liggend in een mooi groot skigebied met brede pistes en 2 afdalingen naar het dal, overdag niet veel te doen in het dorp dit wordt gecompiceerd door de drukte in de avond. Er zijn veen Nederlanders maar vergelijk dit met Hinterglemm dan valt het mee. Voor de echte kilometervreter perfect, skie je niet elke dag niet aan beginnen.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Bernard3
    Bernard3 17 augustus 2013 · 12:22

    Prima bestemming maar wel echt Oostenrijk. Je levert ivm Frankrijk fors in qua pistes en liften. Veel korte afdalingen met weinig hoogteverschil, verouderde liften, en weinig mogelijkheden. Wat krijg je ervoor terug? Vette apres-ski, gezellig, bijzonder goedkoop op de piste, ook lunch superbetaalbaar, en 'n gemoedelijk sfeertje. De vooroordelen over de verschillen Frankrijk-Oostenrijk kwamen allemaal uit, het is net wat je belangrijk vindt.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Michel
    Michel 13 november 2012 · 23:33

    Groot ski gebied en een dorp die gezelligheid uitstraalt zonder dat je overgelopen wordt door feestende mensen, de prijzen zijn redelijk en het is ook 's avonds ook gemoedelijk. Een nadeel is de rit naar Gerlos, die verloopt via een bergpas en dan kan voor sommigen beangstigend zijn zeker omdat 2 voetuigen er maar net langs kunnen als het gesneeuwd heeft. Al met al is het een geweldig, knus en gezellig dorp met een geweldig top ski gebied.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast159
    Gast159 19 oktober 2012 · 23:24

    Prachtig ski gebied ! Voor iedereen wat, extreem skie moet je hier niet verwachten. Maar lekker een baantje trekken en overal rond je mensen die het naar hun zin .hebben, zowel boven als beneden. En de meeste mensen kun je nog verstaan ook.. Geweldig !!

    Met familie Skiër
  • Jasper
    Jasper 23 september 2012 · 12:46

    Mooi skigebied welke door de aansluiting met 3 andere skigebieden voldoende uitdaging biedt voor ervaren en beginnende wintersporters. Naast de Zillertal Arena kun je met de skipas uit dit gebied ook een bezoek brengen aan vele andere skigebieden in het Zillertal. Zo breidt je dit grote skigebied uit met honderden extra pistekilometers. Gerlos staat bekend om zijn Nederlandse après-ski welke ook zeker aanwezig is. Doordat de après-ski in dit kleine ski dorp gecentreerd ligt kun je er voor kiezen om elders in het dorp zonder harde muziek de wintersportnachten door te brengen. Wanneer je met kinderen op wintersport gaat is Gerlos ook een absolute aanrader. De vele Nederlanders die jaarlijks weer het dorp bezoeken hebben er door de jaren heen voor gezorgd dat er veel Nederlands sprekenede skileraren aanwezig zijn. De kleinere onder ons voelen zich veel sneller op hun gemak wanneer de leraar of lerares zich verstaanbaar kan maken.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • M
    M 10 mei 2012 · 11:52

    Wij zijn al vele jaren op skivakantie naar Gerlos geweest. Zowel met als zonder kinderen. Skigebied is mooi uitgebreid en prima verbindingen naar Zell en Koningsleiten. Skiles voor kinderen bij Michi's skischule is super! Ook voor de hele kleintjes is er een prachtige 'kindergarten' bij het bergstation van de lift. Leuke restaurantjes op de piste, aardige mensen. Kortom voor ieder wat wils. Helaas wordt het gedrag van met name Nederlanders op de piste de laatste jaren steeds asocialer. Velen denken alleen op de piste te zijn en denderen met grote snelheid dwars door skiklasjes en bijna over andere skiërs heen. En worden nog agressief als je er iets van zegt. Aankomend jaar gaan we het dus maar eens ergens anders proberen. Wel jammer, want Gerlos zelf blijft top.

  • H.H.Vogel
    H.H.Vogel 14 maart 2012 · 15:26

    Luigi Turbo Bar, prettige bar-medewerkers en leuke feestjes met aardige landgenoten en vriendelijke Duitsers, we genieten er iedere keer weer van. Helaas zijn er ook plaatsen waar je liever niet komt, waar jonge schreeuwende medelanders zijn, die in iedere zin het woord 'kut' weten te verwerken en compleet overstuur zijn omdat ze zonder ouders op vakantie mogen, gelukkig is het dorp groot genoeg om dit soort tenten te ontlopen en is er genoeg plezier en vertier voor de echte feestganger. Als ski gebied zijn er veel mogelijkheden, maar net als in Nederland zijn het de klimatologische omstandigheden die de toon zetten.

  • alida
    alida 26 februari 2012 · 23:26

    Wij komen al 8 jaar in Gerlos in Hotel Gerloserhof.Het is een super en gastvrij hotel,die niet zitten te wachten op een stelletje HOLLANDERS die zich niet kunnen gedragen.En wanneer ze stenen en andere voorwerpen door de ramen willen gooien,moeten zij dit maar bij hun zelf thuis doen.Als je niet tegen zuipen kan,moet je het laten.Nu verpest je het voor de ander die zich wel normaal gedraagd.

  • Carla
    Carla 20 februari 2012 · 12:30

    Wij komen hier al 12 jaar met onze families. Top ski gebied, voor elk wat wils! Al jaren in het zelfde hotel en super aardige Oostenrijkers! Inderdaad zijn er veel nederlanders, maar wij zitten altijd buiten het dorp en de enige kroeg die wij pakken is bij Luigi Turbo bar. Je hoeft je niet te mengen tussen je landgenoten! Maar even serieus waar in de wereld kom je geen Hollanders tegen!

  • Melanie
    Melanie 8 februari 2012 · 12:12

    Zojuist terug gekomen van een weekje Gerlos. Voor degene die nog gaan; alvast veel plezier! Twijfel je nog? Hier een paar van mijn ervaringen; 1) Er is overal al te lezen dat er voornamelijk Nederlanders zouden zijn en dat is ook zo. De kroegen die er zijn, draaien voornamelijk Nederlandstalig muziek. Ik was voorbereid dus ik vond het niet storend. Wel lekker gemakkelijk communiceren. ? + ideaal om lekker nummers aan te vragen. 2) Dat Gerlos het Salou is van Oostenrijk, moet je gauw vergeten! We hadden een kroegentocht ingepland, maar meer dan CinCin en Little London is er niet. Je hebt nog de Turbobar bij de lift, maar dat is van het centrum nog behoorlijk ver lopen en de Country Club maar die is pas om 22.00 open. Gelukkig was Little London echt super! CinCin was echt megadruk. 3) Apre-ski met ski-kleding aan? Not done. Bijna iedereen kleed zich keurig om in net gestreken blousjes en mooie outfitjes. Dus leuke kleding is haast vereist. ? 4) het ski gebied is uitgebreid, maar ben je van plan les te nemen? Bereid je voor dat ze erg voorzichtig zijn en het bijna verboden is om te vallen. De eerste 2 dagen blijf je als beginner op de babypiste om de techniek extra goed te oefenen. Al met al was het wel een zeer geslaagde vakantie en was Gerlos super gezellig. Maar volgend jaar toch maar terug naar Hinterglemm....

  • Hugo
    Hugo 2 februari 2012 · 15:54

    Gerlos is een prima skigebied. Vooral de aansluitingen naar de diverse gebieden zijn ok, zoals bv Koningsleiten. Maar je hoeft niet naar Gerlos voor Apres ski, wat een drama, noem het voortaan wel Kanlos... Alleen maar grote groepen mannen die kansloos dronken worden, vrouwen respectloos behandelen etc etc. Het groepsgedrag is hier erg aanwezig op een negatieve manier. Misschien dat er weken zijn dat dit niet zo is maar wij gaan niet meer terug, apres ski in Saalbach bv is veel relaxter en veel leuker publiek.

  • Ed
    Ed 17 januari 2012 · 09:01

    Kijkend naar de reacties dan valt het op dat het voor veel landgenoten toch nog een verrassing is dat hier veel Nederlanders zijn.. Als je dit van te voren al weet (check de diverse ervaringsites hiervoor) dan had je dit kunnen weten en voor een ander gebied kunnen gaan! Mijn ervaringen in Gerlos zijn zeer positief. Super hotels (Gaspingerhof, Alpina, Central en Alpenhof), heerlijk skigebied, leuke bergrestaurants, vriendelijke Oostenrijkers en landgenoten. Keuze genoeg zou ik zeggen. En zeker als de zon ook nog eens schijnt dan heb je hier gewoon een topski(snowboard)vakanties (3x woordwaarde maar dat terzijde..). En er komen hier inderdaad veel 'vrije' jongens (bv ondernemers) die eens lekker willen genieten van hun vrije dagen. Geef ze eens ongelijk na maanden van hard werken! Overigens komen deze echt niet allemaal uit de Randstad hoor...!

  • Peter
    Peter 3 januari 2012 · 17:48

    Ben een paar dagen geleden teruggekomen uit Gerlos en ik kan zeggen dat het een top week is geweest. We hebben sneeuw gehad, maar ook zon. Het wisselde elkaar af, dus de condities waren over het algemeen goed. Het is een groot en erg mooi skigebied voor ieder wat wils. Voor kinderen zijn er goeie skischolen met o.a. Nederlandse leraren, lekker makkelijk. De après ski is er ook erg leuk. Lekker Nederlandse muziek en Nederlands personeel, houd ik van. De bekendste après ski barren zijn de Cin Cin en de Little London. In de Cin Cin kwam Rob Ronalds optreden en in de Little London kwam de volgende dag Wolter Kroes optreden. De dag daarna was er op de berg, bij de Seppi's, ook nog Jeroen van Inkel. Ook na het après skiën is er nog een leuk nachtleven. Je kunt naar de Country Club, leuke discotheek! Ook kun je naar de Halli-Galli, maar dat spreekt mij niet echt aan (tietenbar). Ik geef Gerlos een dikke 10!

  • Rob
    Rob 27 september 2011 · 10:11

    Gerlos is Nederland, van het echte Tirol vind je er niets meer. Alleen gelul van zatte Nederlanders die s'nachts héél veel lawaai maken. Van toerisme is geen sprake meer alleen winstbejag, zelfs al moeten de Oostenrijkers daarvoor hun ziel verkopen.

  • Tom
    Tom 15 februari 2011 · 19:48

    Snap de reactie dat er veel Nederlanders zijn. Kan altijd gezellig zijn natuurlijk, maar in Gerlos is het super overdreven. Er is niets oostenrijks meer aan het dorp en dat is jammer. In de kroegen staat allemaal nederlands personeel, en ook in restaurant ontbreekt vaak geen nederlandse bediening. Verder is het een leuk skigebied met veel mogelijkheden voor iedereen. Erg mooie en brede pistes.

  • Majorie
    Majorie 13 februari 2011 · 19:41

    Geweldig skigebied. Komen er nu 5 jaar en nog steeds niet uitgekeken op de pistes. Zeker met jonge kinderen (7 en 8 jaar) mooi gebied om goed te leren skieen. Vriendelijke mensen, leuke skischolen, leuke hotelletjes. Medelanders nemen we op de koop toe ?

  • Timo
    Timo 31 juli 2010 · 13:51

    @Peter. Het lijkt wel of je een hekel hebt aan alles wat Nederlands is. Emigreren lijkt me een goed plan in jouw geval. Van tevoren had je dit natuurlijk kunnen weten als je een beetje onderzoek had gedaan. Gerlos staat hier bekend om. Ikzelf heb afgelopen jaar kerst en oud en nieuw samen met mijn vriendin gevierd in hotel Central (boven de little london) Juist het feit dat er veel Nederlanders waren maakte het voor ons gezellig. Veel aanspraak en lekker veel Nederlandstalige muziek, waar we allebei van houden. Het dorp doet lekker "Oostenrijks kneuterig" aan en de ski-lift is makkelijk te bereiken. Ook kun je lekker wandelen in de omgeving. Wij gaan zeker terug naar Gerlos.

  • Peter
    Peter 6 april 2010 · 18:39

    Tsja, Gerlos, ben er twee dagen geweest en heb me kapot geergerd aan de Nederlandse inslag in dit dorp. Te veel Nederlanders, en nog erger, te veel brallende Nederlanders. Het is triest om te zien dat er schijnbaar een Nederlandse apres-ski tent moet zijn met Nederlands bier, muziek, personeel, en nog erger, muziek. De rest....een leuk en gezellig dorp, helaas van de Nederlanders.

  • Roy
    Roy 3 maart 2010 · 11:13

    Genoeg accomodaties. in verschillende prijs niveaus. zat zelf bij Pension Andrea. 5 minuten rijden van Gerlos. zeker een aanrader. aparte opslag voor materiaal, genoeg parkeergelegenheid en super aardige medewerkers.

  • Anoniem
    Anoniem 7 februari 2010 · 01:02

    leuk gebied voor de beginnende skier, zeer beperkte offpiste nogelijkheden te veel nederlanders, weinig uitdagende pistes doe mij maar st.anton trois vallees, verbier.

  • Sander
    Sander 12 januari 2010 · 00:02

    Zeer goede ervaringen met Gerlos als wintersportplaats. Skigebied is redelijk groot hoewel je als ervaren ski?wel in drie dagen alle afdalingen gedaan kunt hebben. Als de sneeuwkwaliteit in Gerlos wat minder is kun je in 20 minuten naar de kant van Zell ski? Deze kant ligt in de schaduw. In Gerlos is een leuke dalafdaling(isskogel). Deze ligt wel loodrecht op de zon dus `s middags wordt de sneeuw vaak wat papperig helaas. De apr?ki is supergezellig vanaf een uurtje of 16.00. Er treden vaak Nederlandse artiesten op in de diverse skihutten. In Gerlos komen met name Nederlanders(veel Amsterdammers) en een handje vol Belgen vakantie vieren. Een Duitser zul je niet snel tegenkomen tussen al dat Nederlandse feestgeweld! Ondanks het vele feesten is Gerlos ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Er zijn 3 skischolen met elk voorzien van Nederlandse skileraren. Ook is er kinderdagopvang bovenaan de skilift. Tips: -Cheeseburgers eten in de Panorama-Alm met een schitterend uitzicht op 2500 meter hoogte. -In Gerlos-gmund zijn de prijzen van accomodatie beduidend lager. Wel betekent dit ongeveer 3 minuten autorijden naar de skilift. -Avondeten in restaurant Sportalm. Zeer goed en betaalbaar eten! -Umbrella-bar. Gezellige parasol-bar op de piste. Als de zon schijnt is dit de beste plek om te vertoeven met een drankje in een ligstoel.

  • linda
    linda 1 december 2009 · 12:00

    Slechte voorzieningen, erg massagericht, zeer onpersoonlijk. Zeker geen aanrader. Er zijn in Itali?n Frankrijk veel mooiere gebieden, veel meer kwaliteit voor je geld!

  • Herman
    Herman 12 november 2009 · 23:36

    1985 voor het eerst in Gerlos geweest en daarna us het alleen maar beter geworden nu zes jaar niet geweest want ja curacao is ook wel lekker maar 2010 weer knallen

  • Ingrid
    Ingrid 29 augustus 2009 · 12:38

    Ben benieuwd of dit ook een goed skigebied is om met kleine kinderen (2 en 5 jaar) naar toe te gaan? Iemand ervaring met skilessen voor kids vanuit Gerlos? Bedankt voor de reactie.

  • Anoniem
    Anoniem 9 maart 2009 · 10:13

    De 4e keer Gerlos was weer gezellig. Fijne pistes, prima restaurantjes en over het algemeen veel gezellig mensen. Helaas aan het eind van de week een flinke vechtpartij in een kroeg meegemaakt waardoor de sfeer enigszins bedorven werd. Schijnt steeds vaker te gebeuren. Erg jammer. Apres-ski was zeker gezellig, de CinCin kun je voor half zeven beter mijden; erg druk en geen deurbeleid dus doorproppen tot er niemand meer bij kan. Toch blijft Gerlos een aanrader als je een feestje wilt tijdens je wintersport!

  • Maarten
    Maarten 5 maart 2009 · 12:06

    Geen ervaring, wel een vraag; Wie is er dit jaarn geweest, hoe zijn de condities nu en wat verwachten jullie op 10 april? Ligt Gerlos hoog genoeg, zijn de meeste liften wel open of raden jullie om die tijd een plaats hogergelegen aan? Bijv. Val Thorens?

  • Luc
    Luc 12 januari 2009 · 09:16

    Afgelopen april erg gelachen in de turbo bar? vooral met de eigenaar die in geuren en kleuren vertelde over z\'n zaak en en zoon en dochters die het nu draaiende houden. hij drinkt met name;p cincin ook top, alleen was die afgelopen keer de eerste week van april al dicht, het stierf een beetje uit allemaaal die week. het jaar ervoor was cincin super en de little london ook. heerlijk dorp met goeie sfeer.. je moet wel graag tussen (uitbundige) landgenoten willen zitten hehe

  • John
    John 2 januari 2009 · 10:31

    Erg positief, er rijden genoeg bussen op en neer, pistes zijn mooi, dalafdalingen tot lift en dorp. lekker eten en drinken, ligt mooi hoog, dus kans op sneeuw des te groter.

  • John
    John 2 januari 2009 · 10:31

    Lekker klein/overzichtelijk dorp, altijd volk op straat, met genoeg mogelijkheden tot eten en drinken, weinig winkels, maar voor shoppen ga je niet op wintersport.

  • J?n
    J?n 25 december 2008 · 11:13

    Als je vanaf Koningleiten naar de liften bij de Gerlosplatte in ? keer doorskied, hoewel het lastig is om niet bij de Larmachalm even te stoppen, kun je een mooie lange afdaling maken. Ook terug naar Gerlos is het een mooie lange afdaling tot de Fussalmexpres Prachtig dorp met mooie pistes voor iedereen.

  • ROb
    ROb 27 november 2008 · 16:33

    TOP TOP TOP TOP TOP....echt waar. EEN TOP SKIGEBIED!!! super gezellig met de apresski, en de piste\'s zijn geweldig. Dit worde inmiddels het 6e jaar dat we naar Gerlos gaan met 5 gasten.

  • Martin
    Martin 14 november 2008 · 09:46

    Ik kom al enige jaren in het gebied maar nu voor het eerst een pension in Gerlos genomen. Voorheen zat ik meestal in de buurt van Zell am Ziller. Dagelijks reed ik met de auto en het gezin naar Gerlos omdat het daar erg gezellig aan doet. Opvallend is dat er vrijwel uitsluitend Nederlanders in het dorp te vinden zijn.

  • Bert
    Bert 9 september 2008 · 12:26

    Hallo, wij gaan gaan skien in Gerlos voor de eerste keer. Zillertal zijn we al een aantal keren geweest en een super gebied. Kan je tot in Gerlos skien? Of moet je een bus nemen tot aan de liften? Bedankt voor de info.

  • Bj?
    Bj? 3 augustus 2008 · 19:33

    Gerlos is echt top! Afgelopen winter tijdens de jaarwisseling geweest: Goede kwaliteit sneeuw en veel gezelligheid, wanneer er mindere dagen zijn, dan is het eenvoudig om naar omliggende gebieden te rijden (per auto of bus). Ook de Luigi\'s Turbo Bar is genieten, super!

  • jos
    jos 16 maart 2008 · 14:00

    Wij zijn afgelopen week in Gerlos geweest en een top week gehad. super geskied en ook super kunnen apr?ien. Alleen werd de sneeuw de laatste twee dagen vooe de dalafdaling erg slecht maar boven op de berg was het super. Zeker een aanrader voor volgend jaar. Wij gaan waarschijnlijk in Januari weer die kant op.

  • rutger
    rutger 18 februari 2008 · 21:48

    de leraren van skischool Red Eagels waren erg gezellig en wat ook erg belangrijk was de kwaliteit van het lesgeven dat erg goed was. Renske en Jasper jullie zijn top.

  • Dorien
    Dorien 1 februari 2008 · 12:58

    Gerlos is echt een super leuk dorpje voor iedereen die houdt van een boel gezelligheid maar ook tegen redelijk veel drukte kan. Want op de pistes is het vaak redelijk druk. De Apresski in Gerlos is echt geweldig het is altijd druk en er hangt een gezellige sfeer. Vooral de CinCin vind ik persoonlijk erg leuk om te gaan apresski\'n.

  • marco
    marco 1 februari 2008 · 11:08

    Hallo Suzanne wees niet bang kom al jaren in Gerlos ben ook vaakk wezen skieen met de paas ook als die eind maart begin april viel en kon dan nog goed skieen je moet dan wel naar de konigsleiten of gerlosplatte en er viel ook nog vaak veel sneeuw. In het ieder geval veel plezier .

  • Suzanne
    Suzanne 9 januari 2008 · 10:42

    Hallo Sabine, Bedankt voor je reactie!! Inderdaad wat je zegt vorig jaar was een slecht seizoen. Ik ben vorig jaar ook in Gerlos geweest dat was in januari toen wij aankwamen was het ook heel slecht maar gelukkig ging het de tweede dag sneeuwen en heeft het die week alleen nog maar gesneeuwt. Ik wens jou een hele fijne vakantie en veel plezier in Gerlos!!

  • Sabine
    Sabine 8 januari 2008 · 00:14

    Ik was vorig jaar in maart gaan ski?en toen was er al het hele seizoen weinig sneeuw geweest. De eerste dag was het 20 graden in het dal, dan denk je echt: wat doe ik hier met die ski uitrusting en de sneeuw werd onder de 1800 m welerg papperig om 12 uur. De 2de nacht viel er ruim een meter sneeuw en was het ineens weer winter...Hoera wat een geluk! Echt weer als op de kerstkaart en na 3 dagen sneeuw waren de pistes weer geprepareerd en konden we heerlijk ski? Goede temperatuur en veel zon terwijl de verse sneeuw een weldaad was. Ik gun het jou ook dit jaar maar je zult gewoon moeten afwachten. Wij gaan de 18de januari naar Gerlos ik ben benieuwd!

  • Suzanne
    Suzanne 29 december 2007 · 18:14

    Wij vertrekken 8 maart naar Gerlos we hebben er natuurlijk heel veel zin in maar we zijn een beetje bang dat er misschien geen sneeuw ligt in deze periode. Heeft iemand ervaringen met het naar de sneeuw gaan in maart? Laat het ons dan weten! Alvast bedankt.

  • Arjan
    Arjan 31 oktober 2007 · 18:41

    Ben hier vorig jaar geweest in februarie. De pistes zijn goed,maar zit voor mijn gevoel langer in de lift dan dat ik op de piste sta. Het apres-ski gebeuren is een groot feest,zeker little london is top. Ik ga dit jaar weer terug.

>